Är det här den hetaste silly season någonsin?


Tidigare ikväll gick Storvreta ut med att en våra viktigaste spelare, Jimmie Pettersson nyligen skrivit ett nytt kontrakt med Storvreta som sträcker sig på två år. Det är fantastiska nyheter och nyheter som även lugnar i heta silly season tider som dessa. Jimmie som senast kommer från Superligaklubben Mullsjö har klivit in med en viktig tyngd i Storvreta. Vinnarmentaliteten står skrivet över hela Jimmie och han bidrar med en vinnarskalle som lyfter hela laget. Från en utpräglad sniper till en grovjobbande sniper. Som Jimmie själv säger i intervjun med Storvreta i samband med kontraktsförlängningen så finns det ju mer potential att hämta. Och där finns statistiken som bevis också. Jimmie lämnade Mullsjö med 56 poäng säsongen 2014/2015 och levererade sin första säsong med Storvreta 47 poäng. I år är poängen inte långt ifrån den dubbla och Jimmie gör sin bästa säsong, poängmässigt någonsin i Superligan på hela 77 poäng.


Foton: Olivia Bröms och Adam Troy

Silly season är i sitt hetaste slag och spekulationerna kring spelare med utgående kontrakt har länge legat i luften. Sker det någon innebandybomb i år? Kommer Omar Aldeeb bli enbart Falun trogen till nästa säsong? Är ryktet om att Sebastian Palmqvist kan vara Storvretas nästa nyförvärv sant? Men framförallt, är Alexander Rudd på väg tillbaka till gamla klubben Falun? Niklas Winroth, Alexander Rudd, Joel Kanebjörk, Jesper Berggren och Jonas Gustafsson sitter på utgående kontrakt. Innebandymedia gottar sig i allt just nu och när Joakim Olsson, gamla Storvretasonen plötsligt valde att lämna AIK för Uppsalalaget Sirius nämnde att han gärna ser bästa vännen Niklas Winroth i samma lag startades även en ny spekulationstråd. Det finns någonting att hämta om varje spelare som inte skrivit på ett nytt kontrakt och frågan är, hur mycket av det som sägs är faktiskt sant? Anders Borgström, SportExpressens innebandyskribent skrev också ikväll om hur nära övergången till Falun från Storvreta nu är för Alexander Rudd. Anders har i flera år nu legat på de flesta av innebandybomberna och han har också bevisat att det han tisslar och tasslar om tillslut stämmer. Förra säsongen droppade han att Rasmus Sundstedt var på väg till Schweiz bara dagar innan SM-finalen som Sundstedt såklart dementerade och bara dagarna efter SM-guldet kom en ny artikel ut där Schweiz äventyret var ett faktum. Var kvällens skriveri om Rudd bara försmaken på vad som komma skall? Jag talar nog för varje Storvretasupporter när jag skriver att Alexander Rudds betydelse för Storvreta är av allra viktigaste grad. Att lämna för Falun är tufft, det kommer kännas som ett svek och jag hoppas inte att det här är klart än men förlitar jag mig på hur skicklig Borgström är så ser det mörkt ut.

I samband med Jimmies kontraktsförlängning ikväll meddelade Storvreta också att Jonas inte kommer att spela med Storvreta till nästa säsong. Att ha Sveriges bästa andramålvakt är hårt när förutsättningarna är hårdare. Jag vill önska Jonas ett stort lycka till vart han än hamnar och hoppas verkligen att det blir ett Superligalag då Jonas i mina ögon besitter otroliga möjligheter för att bli en etablerad Superligamålvakt!

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Det här inlägget postades i Nyförvärv. Bokmärk permalänken.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>