Lycka till i Örebro nummer 5!


Foton: Olivia Bröms och Per Wiklund

Juni och juli har passerat, augusti har snart hälften av sina dagar kvar och efter slutet på den här sommaren kliver vi lika efterlängtat som alltid in i säsongspremiär-månaden, bästa september. När vi stängde ned säsongen 2016/2017 hade Storvreta kontrakterat upp samma trupp som man avslutade med och signat upp fem nyförvärv. Man hade kontrakterat samma trupp förutom Joel Kanebjörk. Majmånad gick, junimånad gick och även julimånad gick men på något sätt tystades oron av artiklarna som ändå försäkrade att man var nära en lösning för den helheten som Joel sökt. Den andra augusti avslöjade Sportbladets Jonas Gustavsson att spekulationerna som tätt duggat på sociala medier under sommaren faktiskt har stämt, Joel Kanebjörk är klar för nykomlingen IBF Örebro. Jonas twittrade om detta och meddelade också att Örebro skulle hålla presskonferens den femte augusti för att tillkännage en stor nyhet. Jag följde inte livestreamen från presskonferensen men hade ett läskigt grepp om mobilen och ett väldigt vaket öga på Örebros twittersida och självklart var den stora nyheten att man värvat Joel Kanebjörk.

Har man följt nyheterna kring Joel och hans fortsättning eller icke fortsättning i Storvreta så har man i mina ögon kunnat läsa mellan raderna hur allt skulle sluta och tyvärr så kändes det som att en fortsättning för Joel var långt borta redan innan artiklarna publicerades. Magkänslan har alltid rätt oavsett om det känns bra eller dåligt och i det här fallet hoppades jag självklart att magkänslan för en gång skull borde haft fel. När AIK och Storvreta meddelade att Joel skulle återvända till Uppsala och Storvreta i januari trodde nog inte bara jag att Joel var tillbaka för att stanna. Det var en lättnad att få tillbaka Joel för han är spelaren som förgyller lagmiljöer med kvalitéer och egenskaper inte många innebandyspelare verkar besitta. Han är den där spelaren man vill höja lite mer eftersom han aldrig får de stora orden, han är den där spelaren man glädjs mer åt när det går bra och han blir ju också då den där spelaren man sörjer lite mer när han lämnar.

Det finns spelare och så finns det spelare. Joel är en av dem man följer vart han än spelar men som Storvretasupporter är det här såklart en väldigt stor besvikelse. Lycka till i Örebro nummer 5! Vi ses i höst.


Foto: Jerry Gray

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Det här inlägget postades i Försäsong snack. Bokmärk permalänken.


2 svar till Lycka till i Örebro nummer 5!

  1. Jonas Möller skriver:

    Fint skrivet om en stor spelare som alltid gjort o gör jobbet, många ggr i det tysta som du beskriver. Tror han kan bli enormt värdefull för Örebro som jag tror kommer överraska positivt. Blir kul säsong tror jag!

    • Olivia Bröms skriver:

      Örebro förtjänar absolut en applåd för värvningarna i Simon Palmén och Joel, det är styrka att ha lyckats där och mycket pga Simon och Joel men också Simon Jirebeck så tror jag precis som du att Örebro har lite att bjuda på. Som sagt, det får gärna bli september nu!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>