Silly Season Örebro , Sm guld och framtiden

Ett tag sedan man bloggade sist. Har väl inte haft en alltför stor lust att plita ner ett par rader eller ens haft något speciellt att ta upp…

Det blev Sm-guld och en fin vändning i finalen mot tunga Hagfors som redan förra året med i princip samma lag tog till sig en bronspeng.

Oscar Lundins Partille gjorde en stor insats och knep tillslut en bronsplats. Ett lag som jag på förhand i slutspelet räknade ut tidigt. Stort Grattis till bronspengen och även nya uppdraget. Ska följa detta med spänning!

I Örebro ser det ut att bli riktigt spännande. Lindesberg tog steget upp och spelar division 1 nästa år. Återstår dock att se om vi hamnar i samma serie? Kumla fortsätter likaså. Vi i Örebro kör på ett år till i division 1 samtidigt som Lillån tar steget upp i allsvenskan.

Vilka spelare kommer att byta och testa på spel en serie högre upp? Kommer Kumla bli lika starka som i år? Vart letar Lillån förstärkningar? Ska målvaktsjätten Laakso bli kvar i Lillån som spelare eller kör han vidare på tränarspåret i Köping och även där som målvakt?

Kommer alla ungdomar i Örebro att stanna och köra vidare på målsättningsplanerna som man har satt?

Frågorna är många många fler och snart kommer svar på dem!

// Michael

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar

Grattis Lillån IBK

Stort grattis och lycka till! Ni tog blogginlägget på ”fel sätt” enligt mig och presterade när vi inte gjorde och vi presterade det vi skulle. Får ta på mig förlusten helt och hållet och ber så hemskt mycket om ursäkt och jag får väl lära mig den bittra läxan….

***

I Örebro finns det framtid och det har vi bevisat

***

Om inte Holmgren hittar en enda örebroare i nästa landslagstrupp så får Emil Persson börja se sig om i landslags-staben för här finns det vinnare och fantastiska innebandyspelare! Är glad att jag fått tagit en del av resan som varit under denna säsong och vi får väl avsluta på bästa sätt i Varberg. Vad det blir där får vi se då…

Godnatt och sov gott. Ni som fått ett grattis sms i Lillån har gjort er väl förtjänta av det. (Hade inte ditt nummer Granlund)

Innebandy är sjukt tråkigt ibland…

EFTER REGN KOMMER SOLSKEN // Min Pappa

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Oroligt? Våga

Helgen som var spelade vi match mot Tranemo och det blev en enkel biljett från den ”semifinalen” till Seriefinalen nästa lördag som spelas mot Lillåns IBK. Tranemo kom med stor trupp till Örebro men kunde aldrig hota oss och vi var mer hungriga samt mer i nuet vilket gjorde att vi dödade matchen efter 2 perioder.

23-1 de 2 senaste matcherna i division 1 visar på att vi har kunnat lägga fokus i NUET vilket är ruskigt starkt med tanke på att vi samtidigt haft stort fokus på juniorallsvenskan där vi checkat ut storfavoriterna Järfälla och RIG Umeå.

14-0 , 9-1 de 2 senaste visar på grym koncentration och fokus på den aktuella uppgiften man står inför. ÖDMJUKHET!

Lillån har å andra sidan inte rosat marknaden efter att Nykvarn bjöd på kaffet för några veckor sen. Söderköping och Westerwik var båda enormt nära att ta segrar mot Lillån.

Westerwik kom med 9 man ” ett hån mot division 1 ” och höll på att spela skjortan av lillån, en Fridell i laget hade varit 3 poäng och Laakso räddade på egen hand Lillåns skinn i den matchen ”höll nollan i 2 perioder”.

***

Alpstams skottprocent på kassen har varit allt annat än bra senaste tiden och trodde nog det var han som denna säsongen skulle visa vägen….

***

Självförtroendet lär inte vara på sin plats med tanke på senaste tidens insatser. Visst har man vunnit men ofta har man tidigt fått gå ner på folk och man har haft hjärtat i halsgropen väldigt många matcher nu den senaste tiden. Lillån är riktigt formsvagt inför seriefinalen och frågan är om de tror på sig själva med den pressen som de satt på sig själva.

***

Palmén som enligt min mening tillsammans med Kapple och Laakso dragit lasset helt på egen hand andra halvan av säsongen är skadad efter att ha fått en rejäl kyss som resulterat i 3 frakturer och lösa benbitar. Spelar han derbyt? Vågar han spela? Utan honom är de helt klart försvagade!

***

Hade jag varit Bjur och Ahlen med kravet i mitt kontrakt ”Huvudmålet är att vinna division 1″ då hade jag varit jätteorolig! Hur Ska lilla Örebro Innebandy med minsta omkretsen på sina vader med sin tomte som går med en illaluktande t-shirt och foppa tofflor tillsammans med en dalmas som vill spela en offensiv innebandy rubba oss? De är ju lillebror och klart att de bästa spelarna ska gå till oss då vi är stadens lag. Ja så gick tankarna för dryga 8 månader sedan. När ”storebror” ringde. Nu har Tomten och Dalmasen tillsammans med sina små ”snorungar” som en Lillåspelare under förra derbyt uttryckte det klart ut fått till en avgörande seriefinal.

Ingen har trott på oss fram tills nu och ingen tror på oss nu heller. Det känns underbart när vi går denna härliga träningsvecka tillmötes :)

Där har ni historien. David ska möta Goliat på Lördag.

Peter skogslund skriver i sin blogg att Lillån har rutin och Örebro talangfulla och därför vinner Lillån. Jag undrar vart Lillån fått sin rutin ifrån är det här ifrån?

http://www.innebandy.se/Templates/IDA/MatchInfo.aspx?PageID=8811&MatchID=349123&epslanguage=SV

***

Våra spelare har spelat fler jämna tajta matcher och visat att de kan spela inför mycket folk och matcher som gäller. I mina ögon är rutin ingen ålders siffra utan erfarenheter av att vinna liknande matcher och ett gott självförtroende.

***

Oavsett om vi lyckas slå Lillån eller inte så kommer jag vara stolt så länge alla mina spelare vågar utföra sin uppgift, Utmana sig själva och njuta av atmosfären i ett kokande idrottshus. Det är den mentaliteten jag står för som ledare och människa.

När jag spelade Distriktslags SM i Sundsvall för många herrans år sedan missade jag en viktig straff i kvartsfinalen mot Skåne i slutet av matchen. Vi åkte ut, det var surt… Vi var regerande mästare och det var guld som gällde det mästerskapet! Vi åkte ut… Jag vågade göra min straff, målvakten tog den men jag VÅGADE nästa gång så gick det så här!

http://www.youtube.com/watch?v=_L-wl88gAjM

***

Njuter av vad som kommer bli en fantastisk upplevelse som vi alla förtjänat och kämpat för att få uppleva

// Michael

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Förväntningar

Igår packade jag in mig i en bil med gott sällskap för att färdas hela vägen ner till Helsingborg för kartläggning av kvartsfinal 3 mellan FC Helsingborg och Mullsjö AIS. 2 lag som består av flertalet stjärnor i båda lagen med u19 meriter och SSL matcher på sin meritlista. Helsinborg hade skrivit upp matchen och gett den namnet Clash of the titans och jag hade oerhört stora förväntningar på lagen.

Förra året stötte lagen på varandra i U16 sm finalen och då drog Mullsjö det längre stråt. Matchen var i stora drag oerhört låst och gick i vansinnigt lågt tempo. Helsingborg gick på 9 man rakt igenom och Joachim Rosengren spelade nonstop. Dock inte så konstigt att han orkade det med tanke på att Mullsjö spelade någon form av skyttegravs innebandy och lät Fc med 2 måls ledning stå och bolla sig fram till innebandyfesten.

Var oerhört besviken på matchbilden och jag hade förväntat mig bra mycket mer av matchen. Kanske är många av spelarna ”SSL Förstörda” och inte får utrymme att nyttja sin fina teknik och fart eller så var båda lagen helt enkelt rädda för varandra.

***
Rätt lag gick helt enkelt till u19 festen och Mullsjö får helt enkelt utvärdera vad som gick snett. I mitt tycke är man för insnöade på sin skyttegravs innebandy samtidigt som man har oerhört lågt bolltempo när man rullar.

***
Innebandymagazinet skrev att matchen var tuff och härlig. Undrar om dem helt enkelt inte var på färjan över till Danmark för i idrottens hus kan de ju inte ha varit…

***
Den som fick mig att sitta kvar matchen igenom var faktiskt bara Joachim Rosengren. Vilken fantastisk innebandyspelare!

***

Träffade i Helsingborg Partilles starke man Oscar Lundin. Han verkar likt oss också vilja vara förberedd. Han sa dock att han trodde mer på Mullsjö innan matchen…

***

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentar

Kortare Helgsummering

Kampen om titeln tätnar i Division 1 Mellersta Svealand. I fredags tog vi i Örebro emot Söderköping som veckan förut hade lyckats säkra sitt kontrakt. Matchen blev också därefter. Ett lag med mycket att spela för mot ett lag som inte hade något att spela för. 14-0 och en av våra bättre insatser i årets division 1 serie.

Daniel Simons Pettersson som vi lånade in här mot slutspurten från Mora såg riktigt hot ut. Ska bli spännande att se honom framöver i Örebrotröjan.

***
Lillån tog emot ett motiverat Westerwik som mot slutet måste ta minst 1 poäng till för att säkra ett nytt kontrakt. Hade det inte varit för att målvakten Robin Laakso spikat igen så hade det kunna bli minst 1 poäng till Westerwik. Kåhlman imponerar ständigt på mig och ser honom som en av seriens allra bästa backar. Härlig speed och spelförståelse. Ligger högt upp på min önskelista om man fick välja spelare helt fritt. Annars är Hirschman med sina fantastiska passningar en favorit även om han kan bättre än vad han visade i lördags…. Dock höga krav på den spelaren.

***
Under söndagen var det kvartsfinaldags mot storfavoriten Rig Umeå i juniorallsvenskan. Som jag tidigare skrev i veckan var de stora favoriter både på papper , i media och av experter. Vi lyckades till slut efter mycket om och men , men rättvist vinna med 7-6. Idag hade vi marginalerna på vår sida. Inte varje jämn match som gäller mycket där man kan missa 2 straffar och spela så fegt i ett powerplay i slutet… Mycket att lära fortfarande.

Rig var tunga, samspelta och finurliga men räckte spelade enligt mitt sätt att se det lite för rakt och lite för safe. Men kom nästan aldrig in på obekväma ytor med undantag för Sjögren. Dock var man ruskigt bra framför kasse och stog ofta på rätt ställe.

***
Vi spelar utan respekt och med en glädje och tro på vårt spel vilket gör att vi i längden blir tunga att möta. Samtidigt var vi än en gång oerhört förberedda på hur vår motståndare spelade och än en gång var motståndaren inte så förberedd på oss.

***
Tackar Täbys bloggare för underskattningshatten och vi bär med nöje vidare på den framöver :)

Bäst i RIG och den spelaren som absolut imponerade mest på mig var Yosif Touma. Vilken stark lirare 1 mot 1!

Tor Bornedal – Samils visar att han tagit ett par kliv till och slår sällan bort en passning och tappar nästan aldrig boll. Kul att se och hoppas du kommer tillbaka till oss när du tagit studenten!

Nu får säsongen avslutas i Varberg på innebandyfesten. Och det ger oss garanterat 2 matcher till där vi får chansen att mäta oss mot övrig Sverige elit. FANTASTISKT KUL!

Grattis till Partille som också ingen trodde på ( inte jag heller ) för den delen. Kul att ni också kör ert race och tror på det ni gör. 2 skrällar av 2 möjliga och det återstår att se om Täby kan slå ut storfavoriten och hemmastarka Hagfors. Och vilket av de tunga SSL lagen tar klivet till festen. Blir det Wremers samspelta och respektlösa Västgötar eller Joels stolta Skånepågar?

njuter av segern mot RIG ett par timmar till. Kul att vi Örebroare kunde visa oss från vår bättre sida när förbundskaptenen Holmgren var på plats :)

Godnatt

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar

Helgsummering och tankar som snurrar i skallen

I helgen var vi lediga från Jas och då låg fokusen helt och hållet på H1 innebandy. I fredags var vi på en utflykt till Västervik för att möta Hirschman , Kåhlman , Fridell och flera andra sevärda spelare. Faktum är att det är få spelare jag skulle gå och betala en entrépeng för att få se. Hirschman är en av dem!

***

Första mötet med Westerwik var en enkel historia då deras defensiv var huvudlös och deras målvakt inte gjorde en grym insats direkt. Ny keeper och nya direktiv i egen zon gjorde att detta möte såg helt annorlunda ut. Tajta bakåt en ny keeper och lite en hemmapublik.

***

Hirschman lyckades vi få ur matchbilden på ett bra sätt tycker jag och då gör inte Westerwik särskilt mycket framåt!

***

Lördagens match mellan Lillån – Nykvarn var för oss en riktigt trevlig historia då vi skulle se 2 lag göra upp om vem som skulle vara kvar i kampen om en allsvensk plats. Nykvarn gjorde sov i första perioden , spelade helt rätt mot Lillån i andra och var katastrofala i tredje. Lillån gör en fantastiskt bra första period och Nykvarn fick knappt upp bollen i zon. Medan andra perioden inte alls var något att hänga i julgranen för Lillåns del då man bjöd på en hel del godbitar. Nykvarns tränare ser nog också ut att kunna få foten efter säsongen. I en såpass avgörande match och så passiv coachning gör att man verkligen börjar fundera vad de har för kunskaper. Time out hade passat vid 3-5 , 4-5 och 5-5 i sista perioden. Och jag undrar vad man sa till grabbarna inför sista när man går in och spelar Innebandy som Österrikes landslag i VM 2004 mot toppnationerna… Säger som min gode bloggkollega Björn Larsson från hufvudstaden. Vågar man inte ska man inte ställa upp….

***

Nu har säkerligen väldigt många fokus på 24e Mars i skallen men det är ju faktiskt så att det är ett par matcher till som ska spelas. Vi har ett Söderköping vi fick slita hårt mot för att ta 3 poäng borta (2-4) och så tar vi oss an ett Tranemo som vi var tvugna att avgöra i sudden mot för att vinna.

Lillån har ett Westerwik man klart och rättvist förlorade mot borta med 3-7 samtidigt som man ska åka till Söderköping för att hämta 3 poäng.

Inget är klart innan det är klart. Det fick Järfälla erfara och jag hoppas verkligen mina spelare lär sig av den läxan…

Söderköping på fredag och RIG på söndag. Ett RIG som enligt rapporter ska träna i Nora på Lördag. Hoppas Nora glass har öppnat för då kanske man beger sig på en liten lördagsutflykt :)

Johan och grabbarna från Tranemo får tacka för sig i år. Och tyvärr är det väl så att man inte kom upp i rätt standard när de väl behövdes. Hade ni spelat lite fler matcher som mot oss hemma i rätt matcher hade ni kanske till slut hamnat i ”rätt serie”. Jag hoppas grytan slår på en högre temperatur nästa säsong och tar sig tillbaka. Skönt kan jag ändå känna att jag slipper åka till grytan och spela något mer har inga bra facit därifrån….

***

Peter skogsberg bloggar om Lillån och Örebro innebandyn i sin helhet och tycker att det är rätt intressant att läsa vad han skriver då han har helt klart andra åsikter och ser på innebandy än ett helt annat sätt än mig.

För det första undrar jag hur man kan tycka att ett derby i sista omgången som kan locka så 2/3 så mycket folk som det får plats med i Mellringehallen att matchen ska spelas i just Mellringehallen….

För det andra så undrar jag hur han grundar att Lillån är taktiskt bättre än vad Örebro är. Skulle vara kul att få ett svar på särskilt den andra frågan för det är ju alltid kul att lyssna på folk ibland finns det något vettigt och ibland skjuter dem från höften. Min egna åsikt är att Lillån hade ett grymt bra försvarsspel och det syns i tabellen. Sen bytte man helt plötsligt till 2-1-2 av vilken anledning då?! nu vet jag inte riktigt hur man spelar då jag har sett Lillån för lite för att fastställa en dom. Men det är ju andra delar än defensiven man borde förändra kan ju jag tycka…

**
Micke ”Nya” Nilsson är het och räddar Lillån mot Nykvarn. Jag hoppas att han gör sin plikt och fortsätter spela även nästa säsong och checkar ut från tränarjobbet. Åtminstone om Lillån skulle gå upp. Annars har du gjort en rejäl Björntjänst för ÖrebroInnebandyn på herrsidan.

// Michael

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Knallen i Jakobsberg, ödmjukhet och solsken

Var ett tag sen sist man skrapade ihop en blogg och kändes som det var dags att krafsa ihop litegrann. Det var en tung innebandyhelg nu senast. Lördagskväll i Jakobsberg med 8dels final i juniorallsvenskan och en viktig match mot Nykvarn hemma på söndagen i H1an.

Om vi börjar med H1an så slutade det med en klar 4-1 förlust där matchen enligt min mening kunde slutat helt annorlunda om vi satt dit chanserna och inte Nykvarns keeper spikat igen. Aldrig sett en målvakt flaxa rätt så många gånger… Vi slarvade bakåt ett par gånger och det utnyttjade Nykvarn. Gör man 1 mål så vinner man inga matcher i innebandy.

Jonas Hammarström gjorde sin H1 debut och gör det fantastiskt bra. Ruggigt skönt att ha 3 bra målvakter i truppen!

Valdemar Ahlroth har utvecklats till en riktigt intressant spelartyp i Nykvarn. Han bör man hålla koll på !

***

Nästa helg spelas en riktigt avgörande match för Lillån om man ska upp i allsvenskan. Poäng mot Nykvarn annars ser det kört ut! Nykvarn gör mer mål och vinner med fler bollar än Lillån och har efter den matchen ett finare spelprogram än vad Lillån har. Tror det måste varit första matchen de höll på oss…

***

Ösk dam ut ur elitserien helt klart rättvist enligt min mening. Man hade redan gett upp och enligt min mening så jobbade man aldrig med de små detaljerna som kan avgöra matcher framåt slutet utan la istället fokus på att bygga muskler. Visst är det bra att bygga muskler men i rätt läge av säsongen…. det är som Börje Salming på en föreläsning för unga. Så vitt jag vet så spelas inga matcher i skogen.. Jag hoppas man kan komma igen men jag tror vi har sett det sista damelitserielaget från Örebro på många år framöver…

***

Juniorallsvenskan

Färjestaden imponerade och fick hål på Linköpings defensiv och vann komfortabelt med 7-3. Tror de kan bli farliga och tror också de kommer avancera från en kvartsfinal mot ett Partille som än inte fått möta ett riktigt bra lag. Partille som dock imponerande slog ut ett Höllviken med 10-0. Fast Höllviken var å andra sidan inget att hänga i julgranen.

Täby slog förkrossande ut ett skickligt Salem med 8-1 vilket säger en hel del. Hagfors avfärdade som väntat ut Rönnby fast imponerade inte jättemycket. Dock starkt att slå tillbaka Rönnby som verkligen saknar Landell. Tror Hagfors kan få det tufft i en kvart. Hemmaplan kan fälla avgörandet!

Helsingborg avfärdade ett ungt Pixbo som var med för att se och lära. Helsingborgarna spelar en roligare innebandy än Mullsjö vilket i mina ögon kan vara lite för tunna. Tror på en Helsingborgs seger. Mullsjö hade problem hemma mot Södertälje och Rosengrens grabbar är hetare och deras spel passar nog Mullsjö illa.

RIG Umeå (landslaget) kommer på besök till Örebro och Mellringehallen för kvartsfinal efter att avfärdat Mora med 10-4. I Rig kryllar det av talanger men å andra sidan slog vi också ut ett talangfullt Järfälla i vår 8del. Den föredette Örebroaren Tor Bornedal Samils kommer på besök hem för att möta sina kamrater. Ska bli spännande att se om han levererar. Ska också bli kul att se alla RIGgare och vilken klass de håller. En personlig favorit är Pontus Eriksson men även en vältrimmad Albin Sjögren kan vara farlig.

***

Järfällas expert kommentator och bloggare Björn Larrson pratade om att vi gick offensivt ut i media mot Järfälla och pratade om att de spelade tråkigt med tanke på vilka resurser de tillhandahåller samtidigt så menade han på att det borde gett tändvätska. Klart att de borde göra det men är man innan matchen spelad störst bäst och vackrast så bryr man sig inte vad folk säger. matchintervjuerna med deras tränare Delshammar ingav ju signalerna att saken var Biff efter en period. Sprider man den mentaliteten kommer prisskåpet stå tomt många år framöver i Jakobsberg. Tändvätskan som vi fick av att Järfällas ledarstab redan innan vår match var spelad skulle åka till Mora för att se Mora – Rig gav desto mer effekt! Tack för den Björn :)

En av våra spelare hade också ritat ett lite offensivt budskap på en t-shirt som han hade under matchtröjan som han drog av sig efter matchen. Fick mig en lektion av Järfällas ordförande att man kommer långt på ödmjukhet. Fast samtidigt så borde man som ordförande fokusera lite mer på sin egna grupps ödmjukhet. Visst borde vi i några lägen ha fötterna på jorden men det Järfälla jag såg på både spelar och ledarsidan var ett gäng som säkerligen redan bokat rum på Kurorten och segermiddagen på Harrys nere i Varberg…

Järfälla är ett bra lag med många fina spelare och det är många som kan gå långt! Jag hoppas ni hänger i och lär er något av det här. Efter regn kommer Solsken!

Rig ringde i dagarna och sa att Järfälla redan hade ordnat tider och boende i Stockholm innan vår match var spelad. Men att det nu blev Örebro istället…

Kul att Holmgren får bege sig ner till Örebro då kanske han äntligen kan få syn på lite potentiella talanger. På pappret ska vi inte ha en chans 8 Bosöspelare mot vår lille ensamme…

We never Give UP

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 6 kommentar

Vägskäl

Många lag står nu inför avgörande matcher när säsongen börjar gå mot sitt slut och ett lag som inför helgen hade allt i sina händer för ett nytt kontrakt var ÖSK dam i elitserien. Efter fredagens 1-7 insats mot Karlstad måste man nog hålla alla tummarna man har att Jönköping inte tar en poäng till innan lagen möts i sista omgången. Det kommer bli tufft för ÖSK att kunna hänga sig kvar i elitserien och oavsett vad så kommer de ställas inför ett stentufft kval om de nu lyckas slå Jönköping vilket jag tror att de inte kommer att kunna klara av.

***

Peter Skogsberg skriver en intressant blogg om Lillån hur man under lång sikt byggt upp något bra med en bra mix av gammalt och ungt. Han bör belägga några besök i Örebro skulle jag tycka , men det är bara vad jag tycker :) Alpstam beskriver han som pålitlig och det är han väl säsongen ut…

***

Granlund är ett positivt tillskott i Lillåns bås, Idén med att sätta ihop Palmén med Alpstam mot Finspång tog inte lång tid innan den gav resultat. Gillar Granlund har fått uppfattningen om att det är en engagerad och drivande tränare!

***

Karlskoga i sin skokartong blev en hård nöt att knäcka. Personligen tycker jag att en hallen inte kan få dispens i division 1 då borde Sandaredshallen kunna få dispens för divison 2 Västergötland…

***

Kumla fick tufft hemma i bunkern mot Tranemo som är desperata för ett nytt kontrakt. Tror de faktiskt kan klara det då de brukar vara riktigt starka på våren!

***

I juniorallsvenskan är Järfälla stora favoriter mot oss i vår 8delsfinal och det känns förgivet att de ska ta guld. Förstår inte riktigt varför de ska vara så bra. Är inte så jätteimponerad av det jag sett på nätet och tror de kommer få problem när de inte kommer ha så mycket boll. Järfälla får stå för favoritskapet då alla tar dem som Sveriges bästa lag. Hur bra är egentligen Jesper Larsson? I Tjeckien imponerade han inte speciellt mycket…

***

Färjestaden avfärdade Linköping. STARKT!

***

Slutspurten i division 1 Mellersta Svealand är riktigt spännande och just nu ser det ut som om det står mellan Nykvarn , Lillån och Örebro som gör upp om den allsvenskaplatsen. Nästa vecka kommer Nykvarn till Mellringehallen för möte med Örebro där de har en stor press på sig att ta 3 poäng om de vill vinna serien.

Örebro 42 , Lillån 40 , Nykvarn 37 med 5 omgångar kvar att spela.

Fortfarande ingen som tror på oss ;) måste svida

// Michael

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentar

Kvitton..

Divsion 1 Mellersta blir jämnare och jämnare för varje omgång. Jämnare desto roligare och mindre marginaler som avgör! Lyckades se en match i helgen och vara i båset i en annan. Börjar man med fredagsmatchen i Eskilstuna mot Torshälla fick jag klara svar och kvitton vad som behövs ta tag i och det blir kul om vi kan stabilisera detta och ta tag i de detaljer framöver. Självdisciplinen är viktig!

***

Kumla tog emot Westerwik som jag tog mig an att åka och se för att jag tyckte att de inte alls var något att hänga i julgranen i matchen mot oss. Kumla imponerade väl inte särskilt mycket utan såg rätt omotiverade ut till en början och att man gick ifrån såpass mycket på så kort tid var väl för att Westerwik har en turbulens i sitt bås och ledaren använder allt för mycket en låt gå ledarstil. Målvakten som startade matchen var under all kritik precis som mot oss. På bänken hade man en annan förmåga som i andra perioden fick chansen efter ställningen 7-1 till Kumla. Målvakten kommer in släpper 2 mål som absolut inte han kan lastas för.

9-3 inför sista och vem står om inte målvakten som inledde matchen katastrofalt. Tack för det säger Kumla och vinner matchen med 13-7. Trots att Westerwik ryckte upp sig i sista. Är framförallt imponerad av 3 spelare i Westerwik som spelar med stor kreativitet och höjer sina spelare något enormt genom att ta sitt ansvar. Backen Mattias Kåhlman är en personlig favorit som är en Jakob Olofsson kopia ” den gamle Jik Backen ” var en riktig härförare och Kåhlman ska spela högre upp än division 1 enligt mitt tycke! Peter Hirschman som är spelmotorn är den andre som verkligen levererar gång på gång och så fort han får bollen skapar han en farlighet åt sina medspelare. Hade han haft en avslutare jämte sig så hade han gjort ytterliggare 5-6 assisterande passningar. Stackars junior som gång på gång blir serverad dessa klara chanser men inte riktigt har tryggheten att sätta dit bollarna. Christian Eriksson är den tredje som verkligen imponerar med härliga handleder och ett kyligt spelsinne. Dessa 3 spelare är de som håller Westerwik levande i denna serien och borde spela högre upp än de gör.

Kumla däremot såg tröga ut även om man är klasser bättre än detta motstånd då man har en bredd som inte Westerwik har. Man måste upp några nivåer om man ska hämta hem något borta i Björkesta mot the DARK HORSE Nykvarn

***

Många har säkert tänkt att jag skulle skriva ner Lillån i sin förlust med 7-6 mot Linköping. Fast vet själv att Linköping är bra i sin hemmahall och varför jag tror de förlorar har ni svaren på i mina tidigare bloggar. Så vill ni veta varför får ni luska efter det dolda budskapet som finns gömt.

***

Ösk dam elit ligger pyrt till i träsket efter att Karlstad visat att man inte tänkt hissa upp den vita flaggan i topp. Ska de klara sig kvar så får de släppa sina kylskåp och skivstänger och ta fram så väl som klubbor och taktik tavlor. För med 5 matcher kvar tror jag inte ni hittar ett kontrakt i gymmet ( Det är inte vaderna som gör det ;) . Smådetaljer kan avgöra! Lycka till

***

Avslutar med en klyscha när det nu börjat bli så populärt!

Laget är aldrig bättre än sin svagaste länk

Over and out // M.Keinänen

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentar

3 Konstateranden och en spelvändning

Efter ännu en division 1 helg så ser tabellen allt mer spännande ut! Södertälje vände och vann mot Westerwik borta. STARKT!

Karlskoga tappade snörpligt livlinan mot Söderköping, ett kontrakt ser som sagt ut att vara bortblåst…

Tranemo tappade en god möjlighet till kontrakt. Lite för dåligt tränade för att orka spela sitt spel i 60 minuter annars hade de bra häng på finspång inför sista enligt rapporterna…

Nykvarn krossade Torshälla och här kommer mitt konstaterande! Nykvarn är sylvassa framåt och har hittat sina linjer och är traditionellt nästan alltid bästa laget efter jul med knappt någon förlust. De 6 poängen de har att knapra in på Lillån för en serieseger är i mångt och mycket möjliga!!! De kommer vara med fram till mållinjen. Matchen mot Kumla i Björkesta är en nyckel.

Lillån ska enligt folk lätt springa hem serien och lyckas det inte med det så är det väl ett stort misslyckande… Hörde att man knappt lyckades få upp bollen i sista perioden mot Kumla och det blir tufft att vinna matcher när det inte alltid stämmer mot lag som kan ta vara på chanserna…. (Harmoni lär man ha eftersom man tränat så oerhört hårt och tufft under hela året och luftat sin trupp på ett grymt sätt.)

***

Vi i Örebro lyckas knipa 3 poäng efter en riktigt bra första period och 2 sämre… Linköping är bra men har endel detaljer att räta ut om man ska lyckas bli mer stabila. Hemma är man ett annat lag än borta.

***

Holmgren jag kan skicka dagens Närke Allehanda så du får läsa lite.. Borde finnas med minst 1 Örebroare i din u19 trupp. Bara för att man är med i en SSL trupp så innebär det inte att det inte finns spelare som är bättre lämpade och spelare en mer offensiv och kreativ innebandy i allsvenskan eller division 1 för det var väl så ni skulle spela eller hörde jag fel?

***

93ornas VM final som han själv uttryckte det tror jag Finnarna vinner med en bättre trygghet i sitt spel samt en fräschare spetskompetens än vad svenskarna har. Kaartinen från Oilers och Savonen från Classic är personliga favoriter som fått god seniorrutin trots sin unga ålder.

// Michael

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar