Mot Umeå – En förväntansfull buss full med östgötaspelare!

Då var äntligen äventyret igång, flera månaders förberedelser ska nu betala av sig i form av bra prestationer när SM nu drar igång. Såklart hoppas vi att dessa prestationer ska leda till bra resultat, och att vi blir kvar under hela festen! :)

Bussen rullar för fullt, och det är inte någon vidare aktivitet här nere i bussen där ledarna sitter. Spelarna sitter på övervåningen och svetsar sig samma. Jag har dock precis sett årets SM video som Heda suttit och fixat ihop. P15-filmen var grym, men den här var fasen snäppet bättre! Sjukt bra!

Vi har hamnat i en svår grupp, som dock känns helt öppen. Vi är förväntansfulla och har god känsla inför detta SM som inleds imorgon kväll för vår del. Vi inleder mot Södermanland som vi mött tre gånger på försäsongen. Jag tycker det känns som jämnt skägg mellan oss och Södermanland och laget som toppat formen bäst kommer troligen ha kammat hem tre poäng när matchen är slut.

Andra matchen är mot Jämtland/Härjedalen, som kommer med en rekordung trupp och som faktiskt är yngre än den vi kommer med. Dessa matcher är alltid svåra på förhand, och det finns alltid en risk för underskattning men jag tror vår trupp har lärt sig läxan från att underskatta motståndare, då jag tänker på matchen mot Solfjäderstaden och den knappa seger där. 100% fokus och inställning är vad som krävs för att inte ställa till det för oss. Men det här är en match vi bör vinna ifall vi ska ha chans på att ta oss vidare från gruppen. Något som inte hänt för ett Östgötalag på 9 år.

Tredje matchen är mot Västerbotten, som har ett antal RIG-spelare med. Jag vet inte jättemycket om detta lag mer än att många spelar innebandy på division 1 nivå, och är tongivane där! Så det här blir en riktigt tuff match, då Västerbotten troligen kommer vara med och göra upp om en plats i slutspelet.

Sista matchen i gruppen är nog mot gruppens bästa lag, Västergötland. Det finns en handfull SSL-spelare i detta lag, och lägg därtill ett par allsvenska spelare. Det är ett lag med mycket kvalité, men frågan är om vi kommer möta duktiga spelare eller om vi kommer möta ett duktig lag. Jag tror Västergötland bli vassa iår, och en två av SM’s stora stjärnor finns här. Emil Kihlbom och Sebastian Palmqvist.

Hur tror jag det slutar då? Såklart tror jag på oss! Och jag tror Västergötland gör oss sällskap i slutspelet. Väl i slutspelet kan det gå hur som helst, men klart är att den respekt som Östergötland alltid haft för andra stora distrikt är som bortblåst. Vi vet att Östergötland kan gå långt, och vår tanke är väl inte att följa slutspelet från läktarhåll!

***

DJ17 har hamnat i något vi kan kalla dödens grupp, vilket är synd då detta är Östergötlands gyllene generation. Den ändå årgången som tagit sig till en kvartsfinal är dessa tjejer. Man börjar mot Uppland som vann F15-SM för två år sedan, och som kryllar av vrålbra spelare. Värt att komma ihåg är att Östergötland spelade mot Uppland i F15-SM för två år sen och spelade oavgjort! Skrällchans finns!

Andra matchen är mot Gästrikland som också är ett lag med bra spelare, men som ändå är matchen man måste vinna för att ha chans att ta sig vidare i denna grupp. I och med att det är en fyralagsgrupp har man ”råd” att förlora första matchen mot Uppland så länge man slår Gästrikland. Då är det helt öppet i sista matchen mot Småland.

Småland som alltid är bra som tjejsidan, med ett par SM guld de senaste åren. Samma sak gäller här, chans till skräll finns. För såklart måste Småland ses som favoriter. Östergötland numera ett flertal spelare som nästa säsong kommer spela division och elitserien då både Solfjäderstaden och Linköping klarade sina kval. Så förhoppningsvis är det ett vinnande lag med stort självförtroende, och det kan räcka till slutspel iår igen!

Jag tror Uppland och Östergötland spelar kvartsfinal!

Vore häftigt med två lag i slutspelet!

På återseende från en buss full med förväntningar!

/Mathias Karlsson

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Solfjäderstadens damer till Division 1!

Efter att ha samlat tankarna ett par timmar så smiter jag undan från den pågående segerfesten och ger er en inbiten supporters bild av när solen gick ner i Sävsjö och när Solfjäderstaden seglade upp en division!

Matchen mot Sävsjö började redan i fredags med bussresa och bortamatch mot Sävsjö IBK. Sävsjö som både hade snott Solfjäderstadens färger (Rött) och förkortning (SIBK). Det är inte lätt att vara bäst! ;)

Hur som helst, bussen var framme två timmar innan matchstart ungefär, och vi var ett gäng supportrar som hängde med i bussen och därmed fick lite tid att fördriva innan matchen blåstes igång. Den tiden fördrevs med lite käk och dryck på en pizzeria. Som jag alltid har sagt så var känslan mycket god inför detta kval då laget kändes starkare än någonsin.

Hela säsongen har man spelat på tre fantastiskt duktiga femmor/kedjor, och även den här matchen inleddes på mycket folk. Dock ställdes man inte mot Åby IBK, och inte heller mot IBF Linköping. Man ställdes mot ett Sävsjö som var bättre än samtliga lag de mött i Östergötlands division 2. Här gällde det att agera, och efter drygt 12 minuter hade Sävsjö gått upp till en 2-0 ledning och Solfjäderstaden hade gått ner på två femmor. Efter detta började upphämtningen och man började jobba sig in tempot och 1-2 reduceringen några sekunder innan periodpausen kändes viktig. Psykologiskt viktig!

Andra och tredje perioden känns det som att Solfjäderstaden är det bättre laget och skapar fler chanser. Med ynka 19 sekunder kvar blev det vilt jubel då Emma Rosth trycker in 4-3 till Solfjäderstaden. Vilt jubel både på planen, båset och läktaren. Ett guldläge hade skapats inför returen i Motala Sporthall.

***

Dagens match skulle visa sig bli en riktig rysare. Och i slutändan var det ändå köttfärssåsen som avgjorde! För det var nämligen som så att vissa spelare valde att fortsätta med samma rutiner som inför den första matchen mot Sävsjö. Nämligen att käka pasta med köttfärssås. Klockan 14.00 serverades det köttfärssås för Sarah Nyman, Linn Blomdahl, Emelie Ruohonen och Emma Holmgren. Såklart åkte jag på tillagningen! :) Såklart krävde jag seger som betalning! :)

Det var ett par nervösa tjejer som satt och käkade och som åkte till samlingen säkert en timme innan utsatt tid.

Dagens returmatch – oj oj oj!

Till att börja med 887 personer på läktaren, vilket är nytt publikrekord igen! Dessutom mer än dubbelt så många än vad Linköping IBK hade i sitt elitseriekval mot Warberg. Rolig fakta! Men samtidigt, stort grattis till Linköping som spelade till sig en plats i Elitserien nästa säsong!

Hur som helst, det var ett ofantligt tryck i Motala Sporthall där Fredrik Bagge var den som hördes mest och bäst tätt följt av en klack! På tal om klack, så hade Sävsjö en tillrest klack som återigen fick se sig besegrade både på läktaren och på planen!

Sävsjö var dock det lag som började piggast igen. Ärligt talat så var Sävsjö det bättre lag i första perioden, och Solfjäderstaden såg ut att vara väldigt nervösa då man tog många felbeslut. Mycket riktigt förlorar man perioden med 1-2. Dock vaknade den maskin som vi sett hela säsongen i andra perioden. Första halvan av andra perioden såg precis ut som i serien. Man gjorde lite som man ville och mycket riktigt gjorde man 4 snabba mål och gick upp till en 5-2 ledning. Allt talade för en enkel seger, men en skada på en Sävsjöspelare gav sävsjöspelarna ett break som de förvaltade väl. De fick tid att snacka ihop sig och efter avbrottet som säkert varade i 5 minuter blev det jämnare och Sävsjö lyckades både göra ett och två mål. Ganska oförtjänt faktiskt. 5-4 till Fjädern och periodpaus!

Sävsjö började tredje perioden med 24 sekunders powerplay, och lyckades göra 5-5 efter 23 sekunder. Spännande värre, då det betydde att Solfjäderstaden bara ledde med 1 mål i den totala ställningen. Den här perioden var mer jämn än de två första perioderna. Det saknades inte chanser för Solfjäderstaden, men det var Sävsjö som stod för målen. Med knappa 4 minuter kvar gör Sävsjö 6-5, och det var stor frustration på läktaren. Jag återkommer senare i detta ärende. Matchen slutar 6-5, och detta var tvunget att sluta i sudden death.

Jag tycker Solfjäderstaden är det lag som vågar mest, och är det bättre laget. Dock skapade Sävsjö ett par chanser dem också, men det var Solfjäderstaden som skulle få jubla då Rebecca Bagge avgör från hörnet! Lättnad och glädje! Hallen exploderade och Solfjäderstaden var klara för division 1 nästa säsong! Det var skrik, hopp och tårar! Helt underbart! En perfekt avslutning på en perfekt säsong!

***

Frustrationen efter Sävsjös 6-5 mål var mestadels på domarparet! Jag förstår inte varför detta dubbelmöte dömdes av smålandsdomare i båda mötena? Sävsjö kommer från SMÅLAND! När Solfjäderstaden leder matchen och domarna börjar göra jättemärkliga domslut blir man så jäkla frustrerad. Dels för domsluten, men vetskapen att domarna kommer från Småland i båda mötena späder på denna frustration. Jävlar vad förbannade vi var ett tag!

***

Glädjande var att inte ens domarna kunde spräcka Fjäderns gulddrömmar en dag som denna. Man reder ut den storm som domarna var med att skapade, och det är jävligt starkt.

Detta lag är det bästa damlag som spelat i Solfjäderstadens röda ställ, och som man brukar säga: tredje gången gilt! Årets trupp är så jävla välförtjänt av denna uppflyttning. Som det har slitit för att uppnå det mål man satt upp.

Jag vet inte riktigt hur jag ska fortsätta nu, men förra året föll man knappt mot Hovshaga som iår klarade sig kvar i division 1. Så jag känner mig rätt säker på att det här laget kommer klara sig kvar i nästa års division 1.

Många av spelarna gjorde säsongens bästa match i detta returmöte, men beröm måste även riktas till coacherna som matcher sitt lag helt rätt. Det kan vara tungt att spela en hel säsong, och sen bli satt när det blir kval. Det vet man om som coach, men att gå ner på två femmor redan efter 12 minuter i första mötet och börja på två femmor i returmötet är helt rätt agerat. Oavsett vilka som hade startat! Det är skillnad att spela på två femmor kontra tre femmor oavsätt vilka 10 det är som får spela. Jag tror inte jag hade suttit här på segerfesten utan två aktiva coacher i Ted Borg och Rickard Blomdahl! Beröm till dessa herrar, liksom till HELA laget!

Maskinen har åter segrat och ett hårt pressat lag har levt upp till allas förväntningar. Det pratades om fiasko ifall man inte lyckades vinna serien, och det pratades om ett misslyckande ifall man inte lyckades vinna kvalet med tanke på alla nyförvärv. Man har spelat under press hela säsongen, och idag har man levt upp till ALLA förväntningar! Det är så otroligt jävla starkt, och nästa säsong kommer bli den roligaste någonsin! Jag är sjukt imponerad av detta lag som gått som tåget hela säsongen! Man har spelat med tre femmor som pulveriserat varje motståndare i Östergötland, och med en olycklig skada på Jonna Henrichsen, så känns det som man tvingades ner på två femmor under kvalet. Men what the hell! Verken Östergötlands lag eller Sävsjös lyckades besegra maskinen från Motala!

FY FAN SÅ BRA SOLFJÄDERSTADEN ÄR!

Nu tjatas det på att jag ska åka med hem, så jag avrundar med att säga:

På återseende!

/Mathias Karlsson

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentar

Silly Season: 15 spelare hos Fjädern och testar!

Säsongen 2011/2012 är till ända och de sista matcherna i Östergötland är spelade, förutom de kval som Linköpings- och Solfjäderstadens damer ska spela. Hur som helst, en säsong som tagit slut följs alltid upp av en ny säsong. Nu är det Silly Seasons säsong som gäller. Vi i Solfjäderstaden hade igår testträning som lockade inte mindre än 15 spelare, vilket är fantastiskt roligt. Vi var alla eniga om efter träningen, att vi sällan sett en så bra träning i Motala Sporthall på herrsidan den senaste säsongen/säsongerna. Ikväll kör vi på samma upplägg, testträning för samma spelare!

Jag vet inte om jag vill avslöja namnen på de som varit och provtränat, men jag vet att media som bevakade träningen avslöjat ett par namn. Det är gamle fjädernliraren Kalle Fransson, Jonathan Bremer-Thudén från Borensberg, Jonas Lindell från Mjölby, Daniel Ranta och Tobias Johansson från Bergs IK. Sen visar de en fin bild på Jonas Lönn från IBK Succé. Sedan fanns det många fler där som imponerade stort. Men jag håller lite på övriga namnen ett tag! Jag kan säga så pass mycket att de spelare som var där igår, skulle utgöra ett topplag i division 2.

Vi tappar Didrik Karlsson till nästa säsong, som skrivit på för Åby IBK. Emil Gustafsson som var i Motala för utbildning är nu klar och flyttar hem till Värmland igen.

På återseende!

/Mathias Karlsson

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Östra IK (Allsvenskan) – Östergötland HJ17 2-1 (0-0, 2-0, 0-1)

I torsdags var vi på besök i Idrottshuset i Jönköping med vårt Östgötalag HJ17. För motståndet stod Östra IK som till vardags är ett mittenlag i Allsvenskan. Förutsättningarna inför matchen var att vi ännu inte hade förlorat någon match. Nu stod återigen ett allsvenskt lag på andra sidan, redo att möta vårt unga östgötalag. 3*20 minuter med rullande tid var vad som gällde!

Östra IK kom till spel med ordinarie lag, förutom deras förstamålvakt. De hade dessutom plockat in Henrik Samuelsson som för tillfället är utlånad till Jönköping i SSL. Dessutom känner vi till Johan Falkman som inledde säsongen i Mullsjö i SSL. Dock sägs det att man inte spelade med ordinarie femmor i Östra. Detta Östra ligger två poäng före Åby i serien, som vi lyckades slå tidigare under ”försäsongen”, och mot oss kom de med fullt lag minus en målvakt.

Vi själva kommer till spel med fullt lag, minus två spelare. Hampus Gryvik och Marcus Sjöholm var båda hemma och var sjuka. Vi som såg matchen mot Åby, kommer ihåg att det var Gryvik som avgjorde matchen med det avgörande 4-3 målet. I övrigt var vi som sagt fullt lag.

Den respekt som fanns när vi mötte Åby i första perioden fanns inte i torsdags. Vi trummade på redan från start, och jag tycker vi är lika bra som Östra sett till hela första perioden. Perioden slutar 0-0, men det det fanns chanser för båda lagen. I andra perioden skruvar Östra upp tempot och äger mer boll än vad vi gör och för matchen. Dock är vi bra i försvarsarbetet och låter inte Östra göra mer än 1 mål i spel 5-5. Perioden slutar dock 0-2 efter att Östra lyckats utnyttja ett PowerPlay. Tredje perioden fortsätter som andra slutade, och Östra förde matchen och vi hade svårt att vinna boll på ett enkelt sätt. Vi går dock ner på folk efter ett tag och börjar äta oss in i matchen igen. Med ett par minuter kvar av matchen lyckas vi reducera till 2-1, och skapar därefter ett par riktigt bra chanser. Både innan och under det PowerPlay vi fick sista minuten.

Matchen slutar alltså 2-1 till Östra, och de kom undan med blotta förskräckelsen. En bra genomförare för oss, och vi lärde oss hur mycket som helst den här matchen. Vi är inte längre obesegrade, men det är bara fortsätta trumma på och utveckla oss själva och laget. Torsk med uddamålet mot ett ordinarie Östra är å andra sidan inte dåligt, även om jag var besviken och lite småarg efter matchen. Vi är inte vana att förlora, och därför tänker vi gå tillbaka till vinnarspåret på måndag när vi möter Solfjäderstaden! Vi avslutade dessutom matchen med att vinna sista perioden med 1-0, och där kommer vi ta vid!

Målet mot Östra gjordes av William Larsson, på assist av Richard Karlsson.

På återseende!

/Mathias Karlsson

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentar

H2 All-Star Game 2012 – Så hade mina lag sett ut!

Har man inget att skriva om, så får man väl skapa sig något att skriva om. Låt oss leka med tanken att en Allstar-match skulle arrangeras mellan den västra- och östra sidan. Jag pratar om herrarnas division 2 serie, vilket skulle betyda att man placerar 6 lag på varsin sida. När jag gjorde det såg kollade jag hur förbundet hade fördelat föreningarna i lägre serier. Till exempel Herrutvecklingsserierna.

***

Såhär är lagen fördelade:

Östra: KFUM Norrköping, IBF Norrköping, IBF Antvarden, Åby IBK Ungdom, FBC Linköping och IBK Succé

Västra: Mjölby IBK, Linköpings Universitets AIF IBK, Boxholm IBK, Solfjäderstaden IBK, Rimforsa IF och Bergs IK

**

Jag satte även en regel att varje lag måste ha minst 2 spelare med i detta ”allstar-lag”, och att jag sen fick fylla de övriga platserna med vilka spelare jag ville. Jag plockade ut tre femmor och två målvakter i varje lag.

Innan jag ger mitt lag uppmanar jag er alla att själva plocka ut ert allstar-lag med samma regler. Skulle flera av er skicka in era förslag som en kommentar skulle jag kunnat sammanställa vad flest tycker! Annars får ni gärna komma med tillägg på spelare jag ”glömt”. När ni läser det här får ni inte ta så allvarligt på det, eftersom jag omöjligt kan ha 100% koll på alla lag och spelare. Jag kan dessutom ha bytt position på någon spelare för att kunna få med alla de jag vill ha med :)

Western All-Star:

Mv: Eric Haag, Mjölby IBK
Mv: Tobias Johansson, Bergs IK

B: Pontus Thelin, Mjölby IBK
B: Duong Ha, Mjölby IBK
C: Erik Henriksson, Boxholm IBK
Fw: Jonas Wågman, Mjölby IBK
Fw: Niclas Johansson, Mjölby IBK

B: Gustav Andersson, Mjölby IBK
B: Marcus Sjöholm, Solfjäderstaden IBK
C: Oscar Lönn, Linköpings Universitets AIF IBK
Fw: Oskar Kerstis, Linköpings Universitets AIF IBK
Fw: Didrik Karlsson, Solfjäderstaden IBK

B: Mats Pehrsson, Boxholm IBK
B: Marcus Karlsson, Rimforsa IF
C: Tobias Lundh, Rimforsa IF
Fw: Kasper Jareblad, Bergs IK
Fw: Petter Alm, Bergs IK

***

Eastern All-Star:

Mv: Emil Rejsmar, KFUM Norrköping
Mv: Olliver Franzén, IBF Norrköping

B: Jimmy Gullquist, IBF Antvarden
B: Andreas Kristoffersson, IBK Succé
C: Linus Pettersson, IBK Succé
Fw: Christoffer Ericsson, Åby IBK Ungdom
Fw: Daniel Samuelsson, KFUM Norrköping

B: Andreas Olsson, IBF Antvarden
B: Adrian Allvin, FBC Linköping
C: Johan Emriksson, IBK Succé
Fw: Lucas Pettersson, IBF Succé
Fw: Markus Eriksson, IBF Antvarden

B: Johan Kallryd, KFUM Norrköping
B: Andreas Jakobsson, IBF Norrköping
C: Christoff Hagelin, Åby IBK Ungdom
Fw: Jonas Lönn, IBK Succé
Fw: Mattias Sandsioe, FBC Linköping

***

Nå, detta är vad jag kunnat få ihop med rådande regler i uttagningen. Kom gärna med åsikter och kommentarer kring detta! :)

Vilka skulle vinna en sån här match tror ni?

Hade det inte varit roligt med en årlig All-Star match efter serien?

På återseende!

/Mathias Karlsson

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 9 kommentar

Rimforsa till H3, 3 lag kvar som har något att spela för och lite HJ17

Det är väl dags för ett inlägg nu igen, efter en tid borta från tangentbordet. Man så kan det vara ibland, ibland känner man för att skriva massvis och ibland känner man inte för att skriva någonting alls.

***

Säsongen börjar lida mot sitt slut, och endast tre lag har något att spela för i Östergötland. Det är Linköping IBK’s herrar som spelar kvartsfinal mot Storvreta i SSL, Linköping IBK’s damer som spelar kval upp till Elitserien och Solfjäderstadens damer som ska spela kval upp till division 1.

Jag var och kollade när Linköping slog Jönköping i sista omgången i grundserien av SSL, och jag var imponerad av Linköping. Man förde matchen mot Jönköping, och de hade i princip ingenting att sätta emot. Trots det, tror jag man får det tufft i kvartsfinalsserien mot Storvreta. Jag tror man lyckas kvittera matchserien på fredag, men sen tror jag det blir två raka torsk tyvärr!

Linköpings damer tror jag kommer fortsätta gå som tåget i kvalserien, och hamna överst i fyralagsgruppen som gör upp om två platser till nästa års Elitserie. Man möter Gävle, Warberg och Jönköping i kvalet, och jag tror det blir Jönköping som gör Linköping sällskap till Elitserien.

Sen har vi Solfjäderstadens damer som kommer göra upp om en plats i division 1 i ett dubbelmöte mot Sävsjö. Sävsjö slutade tvåa i Smålands division 2, och har ett ungt lag. Jag har svårt att se att denna upplaga av Solfjäderstaden inte ska ta ett steg uppåt i seriepyramiden. Man har tre femmor som alla kan avgöra matcher, och är ungefär lika bra. Det är dags nu och Sävsjö kommer inte orka med att stoppa maskinen från Motala!

***

IBF Linköping och Linghem SK är klara för herrarnas division 2 nästa säsong. Linghem tror jag kommer lyckas med ett par spektakulära värvningar och kommer hamna i mitten av kommande division 2 säsong. IBF Linköping är kluriga, beroende på om de får in nya studenter eller inte?! Årets upplaga tror jag skulle hamna i botten av serien.

Rimforsa blir det lag som tvingas lämna division 2, men om man inte tappar några spelare till nästa säsong så bör de gå upp direkt. Dock tycker jag Tobias Claesson, Marcus Karlsson, Simon Sverre och Arvid Borell är för stora talanger för att spela kvar i division 3. Så ett tips till FBC Linköping, IBK Succé, IBF Linköping, Bergs IK och Linghem SK är att försöka knyta tills sig dessa talanger, så samtliga klubbar är lokaliserade kring Linköping!

Det betyder att mitt Solfjäderstaden klarade sig kvar i H2 med en omgång kvar att spela. Det var fredagens vinst mot Boxholm som avgjorde. En match som unge Hampus Karlsson var en av de stora segerorganisatörerna tillsammans med sin bror Didrik Karlsson. Johan Schelin, som gjorde sin sista match med Fjädern, fick också göra avgörande 7-6 och fick bli matchhjälte.

***

Måste bara nämna IBK Succés vinst mot IF Trym i Herrutveckling. 35-4 slutade matchen, och Andreas Kristoffersson gjorde hela 21 poäng. Det är så det kan bli i dessa serier, trots att man har en regel med hur många spelare man får använda från senaste A-lagsprotokoll.

***

Östgötalaget har haft lite spelledigt ett tag nu och senaste matchen var segermatchen mot KFUM Norrköping med 8-5 eller vad det blev. Ingen höjdarmatch direkt, men vinst är alltid vinst. Nu börjar matchandet på riktigt igen.

Torsdag: Östra IK (Allsvenskan)
Måndag: Solfjäderstaden (Division 2)
Torsdag: Mjölby IBK (Vann Division 2)
Helgen: Minicup mot Dalarna, Södermanland och Västmanland (Om jag inte minns helt tokigt)

Intensivt i slutet, men det är intressanta matcher som väntar. Frågan är hur länge till vi är obesegrade. Östra IK ligger trots allt före Åby IBK i Allsvenskan, så det blir en tuff nöt att knäcka.

/Mathias Karlsson

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Intervju med HJ17-spelaren – Petter Alm

Grattis till platsen i Östgötalaget HJ17!
Vem är du? Beskriv dig själv för Innebandy-Östergötland!

Tack så mycket. Jag är en kille på 16 år som älskar att spela innebandy. Jag går NIU innebandy på John Bauer gymnasiet. Spelar i div 2 laget Bergs IK. Jag har representerat Östergötland två gånger innan. Jag är en kille som kan tjura ihop om det går dåligt och jag hatar att förlora. Mina starkaste innebandy egenskaper är att jag är teknisk och en bra avslutare som nästan aldrig går ifrån en match utan att göra poäng. Jag älskar att prestera när det verkligen gäller.

Varför tror du att du blev uttagen och hur kommer du att bidra.
Jag blev nog uttagen för att göra poäng. Jag tror att jag kan bidra med det och kliva fram när matcherna ska avgöras.

Vad är det bästa med att vara med i Östgötalaget?
Såklart är det att få representera Östergötland men även att få möta dom bästa spelarna i Sverige.

Vad är dina åsikter om årets upplaga av Östergötland HJ17?
En riktigt bra trupp med många 95/96 spelare. Vi är en trupp som har många olika spelstilar. Vi är ett lag som tror på oss själva i alla matcher och det gör att vi kan gå riktigt långt i SM.

Vad har du att säga om gruppen i SM? Västergötland, Södermanland, Västerbotten och Jämtland/Härjedalen!
Inte så mycket. Jag vet bara att Västergötland och Södermanland är bra distrikt som vi kommer få tufft emot i SM. Jag tror att vi kommer gå vidare som två i gruppen efter Södermanland.

Vad har du för målsättning med din innebandykarriär?
Min målsättning är att bli världens bästa innebandy spelare och att kunna leva på innebandyn

Vad är ditt bästa innebandyminne hittills?
När vi slog ut Örebro i SM inför en fullsatt läktare Ljungsbro sporthall.

Vem i årets Östgötalag tror du når SSL först?
Hallberg eller Rasmus

Vilket lag i SSL vill du spela i?
Linköping eller Storvreta

Vem får bära titeln årets svärmorsdröm i laget?
Jacob Sigfridsson

Vem gör mest poäng för laget i SM?
Jocke Marcus

Vem blir årets buse?
William Larsson

Vilket distrikt vill du helst slå i en final?
Stockholm

Om inte Östergötland vinner SM, vilka tror du vinner då?
Stockholm

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Intervju med HJ17-spelaren – Arvid Borell

Hej!
Grattis till platsen i Östgötalaget HJ17!
Vem är du? Beskriv dig själv för Innebandy-Östergötland!

Tack tack! Jag är Arvid Borell en glad kille från Valla By. på planen ger jag alltid järnet och får in någon boll nån gång ibland. på fritiden gillar jag att hänga med polarna!

Varför tror du att du blev uttagen och hur kommer du att bidra?
jag tror att jag blev uttagen för att jag har en inställning som smittar av sig till hela truppen. jag kommer bidra med att skapa god stämining i truppen och vara den lilla ”pajasen” som ett lag behöver.

Vad är det bästa med att vara med i Östgötalaget?
det bästa med att vara med i östgötalaget är att man alltid får nya kompisar, bussresan är också riktigt najs! och en till bra sak är att man känner att man är duktigt när man kommer med. sen känns det alltid mäktigt att spela ett sm.

Vad är dina åsikter om årets upplaga av Östergötland HJ17?
jag tycker vi fått ihop vårat lag väldigt bra! vi har en bra ledarstabbe och många olika speltyper i laget! sen att vi har slagit göteborg, småland och sörmland är ju väldigt starkt! jag har en bra känsla!

Vad har du att säga om gruppen i SM? Västergötland, Södermanland, Västerbotten och Jämtland/Härjedalen!
jag tycker att vi hamna i en helt okej grupp! för att vi ska kunna gå vidare måste vi slå jämtland/härjedalen och västerbotten. sen måste vi ta en trepoängare mot antingen västergötland eller sördermanland! de 2 sistnämnda anser jag som favoriter att gå vidare ur gruppen. men jag tror vi fixar det!

Vad har du för målsättning med din innebandykarriär?
min målsättning först och främst är att ta mig till ssl. om jag sedan kommer dit får jag sätta upp nya mål som landslaget osv.. men lång väg dit!!

Vad är ditt bästa innebandyminne hittills?
när jag kom med i ösgötalaget för första gången!

Vem i årets Östgötalag tror du når SSL först?
jacob sigfridsson! han är komplett! fast en utmanare kan nog bli christoffer hallberg!

Vilket lag i SSL vill du spela i?
falun eller helsingborg!

Vem får bära titeln årets svärmorsdröm i laget?
det blir väl Jonas ”påsen” Karlsson den lilla mysfarbrorn!

Vem gör mest poäng för laget i SM?
Får väl säga påsen!

Vem blir årets buse?
vi har bara snälla killar i laget. så jag får väl ta på mig den här kategorin!

Vilket distrikt vill du helst slå i en final?
Stockholm

Om inte Östergötland vinner SM, vilka tror du vinner då?
Stockholm

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

HJ17: Örebro Län – Östergötland 5-12 (4-8)

Har precis kommit hem från en kväll i Mellringehallen i Örebro. Det var Östergötland HJ17 som var på besök för att möta Örebro Län. Örebro Län hade inte tagit ut sin SM-trupp dock, utan spelade med 4 femmor, vad jag kunde se iallafall. De satte en femma varje period. Så det var massvis med spelare på bänken som troligen gjorde upp om de platserna i Örebros distriktslag. Vi däremot har ju redan plockat ut truppen, och hade 5 spelare borta. Det betyder att vi kom till spel med 13 spelare. 3 kedjor och 2 backpar.

Vi saknade David Centeno-Norberg, Adrian Allvin, Marcus Karlsson, Marcus Sjöholm och Joakim Marcus. Hur som helst, styrkan med det här laget är att det knappt spelar någon roll vem som är borta, eftersom vi går in och vinner ändå. Hittills iallafall! Vi har haft olika spelare borta i varje match i princip, men vi fortsätter ändå att vinna. Det låter kanske lite kaxigt att säga så, men vinna är en vana och det här LAGET har påbörjat en vinstsvit som vi kommer jobba hårt för att behålla. Så vi är ödmjuka för vad vi än ställs mot, och fortsätter med att göra LAGET bättre för varje sammankomst.

Örebro Län gick på knock redan från start, och satte fullplanspress med man-man spel över hela planen. Vi löser det här på ett väldigt bra sätt och slår faktiskt inte bort många bollar som det inte finns någon tanke bakom. De flesta gångerna löser vi det med bollar på backen dessutom. Otroligt roligt att se! När vi väl fick chansen så var vi dödligt effektiva. Matchen spelades i 4*20 minuter och resultatet efter fyra perioden var 12-5 till oss! Men en match varar ju egentligen bara i tre perioden så slutresultet bör väl egentligen räknas efter tre perioder. Isåfall vinner vi matchen med 8-4. Örebro vilade sin förstafemma i sista perioden, och vi kunde vinna den perioden enkelt med 5-1. För övrigt var Örebros förstafemma riktigt bra och satte riktigt bra tryck på oss vissa byten.

Som jag skrev inför så har Örebro en av sina bättre årgångar och har ett flertal spelare som spelar H1-innebandy. IBF Örebro är dessutom vidare i Juniorallsvenskan till kvartsfinal och borde ha ett flertal spelare med därifrån. Markus Ekengren och Jesper Kivipassi är två tongivande spelare som gjorde avtryck även i matchen mot oss, och ingick i deras duktiga förstafemma! Så det är inget dåligt lag vi mötte, utan vi fick slita ordentligt för att kunna sammanfatta matchen med att kunna säga att vi var värdiga vinnare.

Något positivt vi plockar med oss från den här matchen är att vi vinner samtliga perioder. Första perioden vinner vi med 2-0, andra perioden med 3-2, tredje perioden med 3-2 och fjärde perioden med 5-1. Vinna är en vana!

Målskyttar den här kvällen var (om jag minns rätt – var ju rätt mycket mål):
Emil Dagnäs, 4
Jonas Karlsson, 3
Hampus Gryvik, 2
Richard Karlsson, 1
William Larsson, 1
Felix Lanver, 1

På tisdag möter vi KFUM Norrköping i F13 hallen. Matchstart kring 19.40!

På återseende!

/Mathias Karlsson

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentar

SM-Guld till LIBK P96, lite H2 och HJ17 möter Örebro ikväll

Först och främst vill jag rikta ett stort grattis till Linköping IBK Ungdom som tog SM-guld i P96 SM. Det verkar vara något speciellt med dessa 96:er från Östergötland. Först guld i distriktslags-SM och nu guld i klubblag för Linköping. Rasmus Abrahamsen, Jacob Sigfridsson, Kalle Henriksson, Olliver Franzén, Viktor Nilsson och Felix Lanver! Så heter de spelare som tagit dubbla SM-guld på drygt två månader. Om en dryg månad slåss även Abrahamsen, Sigfridsson, Henriksson och Lanver om ett tredje SM-guld uppe i Umeå med Östergötland HJ17. Även ett stort grattis och all heder till övriga spelare och ledare i Linköping IBK Ungdom som tog detta guld uppe i Falun! Stort och fantastiskt!

***

I fredags spelades två matcher i herrarnas division 2, och det var Succé som tog emot Berg och det var Mjölby som tog emot IBF Norrköping.

Bergs IK skrällvinner mot Succé med 5-4 och om jag tolkar matchprotokollet rätt så var det Bergs ”junisfemma” som låg bakom segern. Petter Alm – Kasper Jareblad – Hampus Gryvik verkar ha gjort 4 av 5 mål, vilket är glädjande för oss i Östgötalaget, då två av dessa spelar i HJ17. Bergs IK kopplar greppet om sjätteplatsen i tabellen och kommer troligen inte släppa den nu!

Den andra matchen blev desto mer ojämn. Mjölby körde över IBF Norrköping och gick upp i en 7-0 ledning innan IBF Norrköping vaknade till liv och lyckades få in bolluslingen. 10-3 slutade matchen och glädjande är att P15-guldhjälten, Jonathan Hallin, gjorde 1+1 i den här matchen. Tre omgångar kvar och Mjölby leder serien med 7 poäng. Det betyder att man kan säkra seriesegern i teorin redan nästa omgång.

***

Igår stod FBC Linköping för nästa skräll i H2 då man lyckades besegra Linköpings Universitets AIF IBK med 3-2. Nu har FBC Linköping lyckats besegra både Mjölby och Linköpings Universitets AIF IBK. Mycket starkt gjort, och med lite mer jämnhet hade det här laget legat betydligt högre upp i tabellen.

***

Linghems SK slog Boet i fredags på bortaplan med hela 11-4 och är i stort sätt klara för H2 nästa säsong. Mantorp behöver plocka in 3 poäng och 27 mål i sista omgången, och det är något som inte kommer hända! Så i praktiken är Linghem klara för division 2 nästa säsong. Mycket roligt tycker jag! Ett bra tillskott till H2-serien, och jag tror de kommer klara nästa säsong i H2 bättre än vad IBF Linköping kommer göra!

***

Ett stort grattis till Linköping IBK’s damlag som är klara för elitseriekval, efter att blivit klara seriesegrare! Så nu får vi hoppas att LIBK går upp i Elitserien och att Solfjäderstaden tar LIBK’s plats i D1.

***

Två av våra Östgötalagsspelare i Finspång IBK i division utmärkte sig i poängprotokollet när de igår slog Torshälla på bortaplan med 14-11. Richard Karlsson och William Larsson gjorde varsitt mål. Söderköping slog dessutom Tranemo och är helt klara för nästa års H1. Otroligt starkt, och viktigt för den Östgötska innebandyn. Som det känns just nu har detta varit ett fantastiskt år för innebandyn i Östergötland. Om Linköping IBK kan ta sig till slutspel i SSL, Linköpings damer går upp i Elitserien och Solfjäderstadens damer klarar kvalet upp i D1 har vi ett klockrent år i Östergötland.

***

Ikväll spelar vi träningsmatch med HJ17 mot Örebro Län borta. En riktigt spännande match, då Örebro verkar ha en riktigt bra årgång i sina P94. IBF Örebro är ju i kvartsfinal i Juniorallsvenskan till exempel efter att ha slagit ut Järfälla. Så det blir ett riktigt bra test för våra Östgötska titaner! Vi saknar Joakim Marcus, Marcus Karlsson, David Centeno-Norberg, Adrian Allvin  och Marcus Sjöholm i kvällens match.

På återseende!

/Mathias Karlsson

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar