MAIS vidare utan att imponera (Video)

Jag var på plats i Nyhemshallen ikväll för att bevittna åttondelsfinalen i JAS mellan Mullsjö och Södertälje. Mullsjö vann till slut med 8-6 men det satt långt in. Faktum är att i spel 5 vs 5 blir det 6-6… Ett mål i PP och 1 mål i 6vs5 avgjorde till hemmalagets fördel.

Jag pratade med tränare Kihlblom kort efter matchen och han var inte riktigt tillfreds med hur man genomförde matchen. Samtidigt så är väl både han och jag säker på att MAIS kommer vara ett annat lag sett till aggressivitet och energi i Idrottens Hus om cirka två veckor.

Mullsjö JAS har gått ifrån sitt styrspel från ifjol och spelar en låg 2-1-2:a i och med att deras A-lag spelar så och att 8 av 10 spelare ur de två femmor som spelade tränar fullt ut där. När man gled ifrån till 3-0 så tappade man energi och noggrannhet i försvarssarbetet, något som är svårt att slå på igen då motståndarna tagit sig in i matchen.

Man har givetvis en mycket imponerande skara spelare, linorna framåt: StorSankell-Palmqvist-Ganevik och LillSankell-WibringLindqvist-Kihlblom. Där har till och med FCH svårt att stå upp… Men som sagt många herrar av de nämnda kommer behöva höja sig.

Min iPhone fick jobba lite och lyckades pricka in ett par situationer, bl.a. två Sankell-mål. Det ena var lättläst som ni kommer märka..

En spelare imponerade dock rejält i hemmalaget och det var Jesper Sankell. Han är tillbaka på allvar. Gör tre mål, vinner sina dueller och visar prov på en stor kraftfullhet. Där för FC Helsingborg se upp. Annars tycker jag Gustav Sandberg har utvecklats på ett imponerande sätt.

http://www.youtube.com/watch?v=LT5EpeY_6Z8

Just FCH var givetvis på plats i hallen och sög i sig så mycket info som möjligt nog vara även Joel och hans kollega lite fundersamma när Rockets gick från 1-5 till 4-5 och hade ett av sina tre stolpskott. Rockets är ett lurigt lag som framförallt visade prov på vassa avslut. Soini hade verkligen en mer händelserik afton i kassen än vad många förutspådde.

Må gott,

Ogge

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


10 svar till MAIS vidare utan att imponera (Video)

 1. Anonym på plats skriver:

  Heeelt seriöst, 1/3 mål i pp om inte jag minns fel. Höj det kessel!!

  • partilleibs skriver:

   Såg nu… 1 av 3.. Fick höra att 1-0 var i PP när vi kom (lite sent) till hallen.

   Kessel måste dock höja sig. Ny torsk inatt för Leafs.

 2. MAIS skriver:

  Menar du Christian Andersson eller Gustaf Sandberg?

 3. MAIS skriver:

  Yes det är Sandberg och som du säger, fin utveckling på han. Gjorde f.ö. debut i SSl mot Sirius senast

 4. Rolig kille skriver:

  Gustaf sandberg gjorde väl en av sina absolut sämsta matcher på länge? Gick du på gårdagens match eller att han debuterade mot sirius i helgen

  • partilleibs skriver:

   Fick höra efter matchen att han hade SSL-debuterat. Kul för honom. Gillade Sandbergs sätt att röra sig på banan. Sedan om han inte lyckades med utförandet i vissa moment är en annan sak. Vad tyckte du om MAIS insats i allmänhet?

   • Rolig kille skriver:

    klassiskt mais, fokus var redan på hbg-matchen! Skulle sökas diagonalpass 98 ggr av 100. Man vann på att man hade en högre individuell skicklighet, att tälje hade uppenbara problem med disciplinen (jävligt korkade 2or) samt Soini som insåg allvaret.

    Måste också inflika att mais PP-uppställning var mycket konstig. Sankan är given på vänsterkanten och fantastisk där, men någon pointer är han verkligen inte. På samma sätt är Emil K ingen lirare som ska vara på vänsterkanten, han ska ner ett steg och hålla till runt målburen. Arvid i mitten är helt riktigt, på högerkanten ska man ha en renodlad skytt och Palmqvist är den överlägset mest lämpade pointern. Mot en strukturerad box kommer de problemen visa sig tydligare.

    • partilleibs skriver:

     Vettiga tankar. Jag tycker att man i allmänhet fattade riskabla beslut.

     Kan hålla med dig om PP till viss del.. Jag gillar att ha Sankell som point då jag uppskattar ett ordentligt hot som får boxen att bli ängslig. Min första tanke när jag såg hur de stod uppställda var att det skulle komma mycket positionsbyten etc.

     I vilket fall lär de höja sig rejält mot FCH. Kommer bli en kanonmatch.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>