Matchrapport Uppland

Hej Skåne och allt där norr om!

Här följer en kort redogörelse av kvartsfinalmatchen mot Uppland.

De rödklädda upplänningarna var det enda laget som tagit sig igenom gruppspelsfasen obesegrade. Detta ingav så klart en viss respekt. Vår överledare Mikael Karlberg proklamerade prompt att ”alla lag ska ha sin skitmatch”. Skönt att vi redan klarat av våran i den tröga matchen mot Gästrikland där vi onödigt tappade gruppsegern. Efter att kunnat ge samtliga truppspelare speltid så blev matchningen av naturliga orsaker något hårdare. Vi valde två linor med en avlastande tredje.

I våra vita bortaställ fick vi ett ganska bryskt uppvaknande direkt. Uppland påvisade tydligt att man besatt en kvalité som överskred våra föregående motstånd. Spelarna visade upp en stor vilja att utmana en-mot-en och det tog ett antal minuter innan vi kom underfund med hur vi skulle angripa deras bolltrollare. Uppland tog ledningen när eminente Gustav Klang fick stänka dit den. Kvitteringen väntade drygt fyra minuter; Efter ett fint bollrull i anfallszon fick Ted Nivestam ta ett skott som blockerades. Jacob Carleson sög in bollen och vände runt innan bollen trycktes dit. 1-1 och bänken injicerades med mod. Vårt spel höjdes successivt men Uppland ville inte släppa taktpinnen. Snacket på bänken var fint och trots Upplands nya ledningsmål (sekunden innan vårt PP tog slut, slarvslarslarv) så konstaterade vi att vi tveklöst har möjlighet att vinna den här duellen. Underläge i paus kändes inte helt konstigt; det var nästan som vi njöt lite grann av slagläget.

Uppland lyckades döda sin andra utvisning i början av period 2. Frustrationen att inte sätta bollarna på kassen kunde skönjas. Extra salt i såret blev det när motståndet exekuterade ett väldigt stiligt 3-1-mål efter att vi stirrat lite väl mycket boll och insticket kommit på första stolpen istället för på bortre där det kändes mest naturligt. Vi skulle få en tredje chans i mitten av perioden men PP-spelet var inte vägvinnande för dagen. Givetvis försökte vi få till en förändring men Uppland spelade följdsamt och i symbios med våra något missriktade projektiler så slutade vi på 0%. Leverans krävdes nu i 5-mot-5. Men sen kom våra minuter. I en snygg spelvändning drog Jonathan Olsson på djup bara för att falla tillbaka och serveras av Jonathan Skoglösa. Skottet borrade sig upp i främre; ytterligare en projektil var född från denna Bjuvsings klubba. Strax därpå stötte Emil Olsson högt, vann bollen därmed fram till Måns Tengberg som gjorde en kort båge innan bollen placerades upp i bortre krysset. Kvitterat och energin var nu kanske starkare än nån gång under turneringen. Vår ledningsboll kom också innan periodens slut; ett snabbt hörnfrislag från Oliver Johansson friställde Jonathan Olsson som klippte till på direkten. Underbart!

Innan perioden var slutspelad var det dags för Tim Klintvik att få botgöra sin obstruktionssynd i utvisningsbåset. Nu krävdes slit deluxe. Alla kändes redo att ta jobbet för att nå en semifinal. BP-spelet funkade bra inledningsvis. Men till skillnad från oss så kunde de rödklädda hitta en yta och manglade bollen på kasse. Tim Fredriksson var på den, men inte tillräckligt. Kvitteringen satt och stämningen höjdes ytterligare. Det måste varit en grymt spännande match från läktarplats! Vår höga energigrad låg kvar över planen och spelmässigt var det nu vi som hade det lilla övertaget. Uppland hade spetsegenskeper men deras instick och en-mot-en-utmaningar lästes allt bättre av oss vilket avväpnade dem snabbare. Knappt fyra minuter in trampar Emil Olsson in, släpper till Ted Nivestam. Teknikern från Limhamn gör sin gubbe innan han dumpar in boll på bortre där Måns Tengberg dyker och och pushar in bollen i öppen kasse. Matchen börjar dra ihop sig och Uppland flyttar fram pjäserna. Skotten viner mot Fredriksson som arbetar lugnt och metodiskt. Den ultimata jakten hinner dock aldrig infinna sig eftersom kvitteringen kommer med 6 minuter kvar.

”Nu kan vi gå ut helt utan press och avgöra det här! Fan va gött!” Peter Vilkman understryker viljan att göra skillnad i en sådan här tight situation. Det glöder i mångas ögon och det blir vi som får sista ordet. I tredje bytet vinner Jonathan Skoglösa en sargduell, tickar in den till Oliver Johansson, som trycker sig förbi/genom två försvarare innan han ytterst ansträngt Foppar bollen runt Upplands burväktare. Domarna godkänner målet, Skåne firar!

Kvartsfinalen bjöd på stor innebandyunderhållning med två spelsugna lag. Vår andralina är den som gör den stora skillnaden i denna matchen och visar vägen när PP klickar. Makalöst skönt när en av våra SSL-spelare får gå in och stänga matchen!

Här ser du våra tre mål i mittperioden!

// Johan Lundahl, assisterande distriktlagskapten HJ17 Skåne

-DELA INLÄGGET!Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


Ett svar till Matchrapport Uppland

  1. Pingback: Summering HJ17 2012 del 4 | Rödgula pågar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>