Summering HJ17 2012 del 1

Hej igen!

Det har gått drygt 3 månader sedan 2012 års SDF-SM gick av stapeln i Umeå. Vid det här laget kan de flesta vad som kommer stå i historieböckerna därifrån. På herrjuniorsidan segrade Stockholm än en gång, denna finalen besegrade man överraskningen Örebro Län. Semifinalister och delade bronsmedaljörer blev det näst och tredje största distrikten; Småland och Skåne. Turneringen följdes av åtskilliga tusen på plats i Umeå och ytterligare flertalet tusen från internet och via mobiltelefonerna.

Jag var en av många som gjorde sitt första framträdande på ett distriktlagsmästerskap. Största anledningen var givetvis att jag själv aldrig höll tillräcklig klass och dessutom har det varit en drös mil till tillställningen innan. Umeå var ju en bit för oss skåningar också men jag måste medge att jag inte under en enda sekund av bussresan fram och tillbaka önskade mig bort från sammanhanget jag befann mig i. Det var en ynnest att få vara med på detta äventyr.

Att bli uppringd från förbundet där det förkunnades att de önskade att ha med mig i HJ17-staben var bara det ett stort glädjeämne. Fram till första samlingen i T4-hallen i Hässleholm kändes det faktiskt lite overkligt men väl framför alla ambitiösa spelare som sökt sig till vårt sammanhang så kände jag mig hemma från första stund. Mina kollegor, som jag sedan innan inte kände speciellt väl, korresponderade väl och två tillfällen med vardera tre träningar flöt väl. Själva cutten var som väntat ett tråkigt moment, då man  vet att man gör vissa spelare besvikna, men vi utgick hela tiden från helhetsbilden av vår slutprodukt. Attribut avvägdes noggrant och i bara farten var snart laget nere på 25 utespelare och 4 målvakter, där alla höll kvalitén att kunna göra det bra i ett högre sammanhang.

Under drygt två månader kunde vi göra en djupare analys av spelarnas roller och utsikterna fram till SDF-SM. Jag blev också varse vilken komplex logistik som ligger runt en bra träning- och matchplanering. Ett par spelare fick utebli från några träningar, vilket givetvis inte var optimalt. Däremot är det viktigt att ha en ömsesidig respekt mellan förbund och klubbar. Vi måste inse att vi i serierna möjligtvis är konkurrenter men utanför sargen så ska vi sammarbeta för att lyfta varje litet fragment av produkten innebandy.
Blickarna från de flesta var tämligen fokuserade så fort det rörde sig om att prestera. Det blev till slut 20 stycken som fick chansen. Än en gång kändes det lite olustigt, men protokollet har bara plats för ett tjog spelare. Vår slutgiltiga diskussion i Nyhemshallen i Ängelholm innehöll det mesta.

När jag efter trupputtagningen hörde av mig till Viktor Hjalmarsson och Anton Åkesson i Frosta för att få in några extraspelare till våra sammankomster, så blev jag väldigt positivt överraskad av att man på ett så pass moget vis kan lägga ifrån sig prestigen och bara gå in och köra. Dessa två herrar blev utan en Umeåresa och bronsmedalj, men de vann min och övriga lagets stora respekt.

(Del 2 och Del 3 kommer framöver)

// Johan Lundahl, assisterande distriktlagskapten HJ17 Skåne

-DELA INLÄGGET!Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


Ett svar till Summering HJ17 2012 del 1

  1. Mikael Berg skriver:

    Hej!

    Kan bara hålla med om vilket privilegium det är att få vara med om detta äventyr. Lika roligt är att se vad det blev av alla talangerna efteråt, några av ”mina” spelar i SSL idag :) T.o.m A-landslagsmän vid några tillfällen :)

    Trevlig sommar :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>