Summering HJ17 2012 del 2

Laget var uttaget och det var dags att börja sammansvetsa alla viljor mot en gemensam målsättning. 20 spelare fördelade på 2 målvakter, 7 backar och 11 forwards gjorde upp om speltiden. Oavsett utfall var allas ansträngning och fokus ett måste för att lyckas i vad vi önskade åstadkomma.

Med spänning hade vi följt lottningen till SDF-SM som klargjorde att vi hamnade i en grupp med Värmland, Dalarna och Gästrikland, med mötena i just den ordningen. Hur gärna man än vill scouta lagen så blev det geografiskt ganska svårt. Vi gjorde vårt bästa utifrån skrivelser på nätet och diverse statistikkolumner. Huvudfokus var oavsett vårt eget agerande. Detta var den faktorn av matcherna vi mest av allt skulle kunna påverka.

Vi hade sakteliga börjat implementera spelidén under hösten och under våra två första träningsmatcher med ”Den Stora Truppen” så hade vi fått en föraning om våra kommande svårigheter. Matchen mot Malmö Ungdom visade upp en bra sistaperiod när vi verkligen släppte bollen. Men försvarsmässigt så hade vi det jobbigt med positionsspelet. Än värre blev det mot Ramlösa som stundtals lekte bort vår önskade försvarsmur. Vi syndade både i beslutstagandet och i spelet med kropp. Med en tillspetsad trupp så hoppades vi på bättre takter mot överledare Karlbergs SödraDal, men även här inledde vi väldigt svagt och räddhågset. Vi hade dock varit noga emd att understryka hur viktig prestationen var innan Umeå; resultaten var knappt av sekundär betydelse. Under andra halvan av matchen mot lundensarna visade vi upp ett frejdigt spel som påtalade för samtliga närvarande hur vi behövde agera för att göra en bra prestation i Umeå.

Sista genrepet inför resan gjordes mot Åstorp/Kvidinge. Ännu var vi i lagledningen inte helt överens om vilka kedjekonstellationer vi ville satsa på. Det vurmades från håll att årets lag var sämre än de tre föregående versionerna. Mindre spelare hade rutin högre uppifrån. Måhända, men innebandyklimatet i Skåne har hårdnat under de senaste åren och glädjande nog så har vi sett en ökad andel juniorer som faktiskt valt att fortsätta med sin sport på en allt högre nivå. Därför tog vi i ledningen detta med ro. Frågeställningen om vi skulle kötta på de 11 mest rutinerade spelarna eller ifall vi skulle släppa fram fler var aldrig riktigt någon tung post. För att hålla en grupp engagerad måste det gemensamma ansvaret läggas ut på samtliga. Speltiden som är den enskilt största motivationsfaktorn för en innebandyspelare skulle därför fördelas. Mot Åstorp rullade vi runt på tre linor hela matchen och stängde igen matchförberedelserna med ytterligare en förlust.

De sista träningarna skulle fokuseras mot PP och BP. Vi gjorde vårt bästa men i efterhand så kan man tycka att vi kanske skulle kunna gjort ännu bättre. Det skulle visa sig i slutändan att detta inte blev en utslagsgivande faktor för årets HJ17 Skåne. Desstobättre var dock känslan runt hela gruppen. Där fanns inga tydliga prestigeyttringar att behöva kväsa; ej heller några tidskrävande dispyter. Sen att alla spelare är unika individer är något som man inte ska se som en belastning, även ifall det ibland varit praktiskt med jakande fullblodskloner.

Morgonen kom då resan var ett faktum. Med både kill- och tjejlaget på bussen så ringlade vi oss sakta upp mot Sundsvall för övernattning innan etappen mot Umeå inleddes. Vår lagledare Janne, höll hov på bussen. Han hade från ingenstans ploppat fram när jag letade i huvudet efter en bra lagledare. Janne fyllde den här rollen på ett fantastiskt bra vis. Allt från filmning, peppning, förberedelser, matdukning och klagande på icke undanplockade ”Risotto” var magiskt.

Peter, Jörgen och jag själv bestämde oss för att ta tillvara på en del av den klubblagskemin som återfanns i gruppen. Helsingborgsspelarna har en stor del gemensamt i hur de agerar - varför motarbeta detta? Oliver Johansson, vår fixstjärna och lagkapten, fick axla förstacenterrollen. Malmös Ted Nivestam som andracenter och skrällen Jonathan Nilsson knep den trejde centerplatsen i premiäruppställningen. Backparen blev Svensson/Klintvik, Sannum/E.Olsson samt Sköld/Schüler. Förstalinan komplettrades med J.Olsson/Bremer, andra med Carleson och inscoutade Tengberg medan Andersson/Skoglösa utgjorde tredje forwardspar. Tim Fredriksson skulle få vakta målet. På sista träningen i Sundsvall så var känslan mest att bara få komma igång. Vårt PP fortsatte att stundtals rosa och stundtals rasa. BP kändes genuint men fick avsluta med två mardrömsbyten. Hur mycket spelar sånt roll?

I Örnsköldsvik lunchade busslasten och i samband med detta blev där en promenad. På den ännu icke släppta videon härifrån kan jag förkunna en glädje. Varje startkedja fick en pratstund med ledarstaben för att gå igenom våra egna framgångsfaktorer. Här kommer dem:

Förstalinan (+ M.Olsson och Fredriksson):
- Backchecking
- Glädje
- Fart
- Vilja
- Våga

Andralinan (+ Malmström)
- Rörelse
- Kommunikation
- Lagkänsla
- Positivt på bänken

Tredjelinan (+ Mujadzic)
-  Tight defensiv
- Lagsammanhållning
- Tålamod
- Effektivitet
- Glädje

Om vi skulle lyckas med ovanstående punkter fullt ut så skulle vi lyckas, det var vi övertygade om. Förstalinan var ankaret. Andralinan var den som skulle väga över matcherna till oss. Tredjelinan skulle agera djärvt och överraska. Nu åkte vi rakt till Fängelset.

// Johan Lundahl, assisterande distriktlagskapten HJ17 Skåne

-DELA INLÄGGET!Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


Ett svar till Summering HJ17 2012 del 2

  1. Johan Carlsson skriver:

    Intressant läsning. Ska bli roligt att läsa fortsättningen. :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>