Då var det dax för en liten blogg.

Lagen har uppladdning inför den nya säsongen och silly season är verkligen på G.

Lite som jag hört och läst om kommer här. Vi börjar med mellersta serien.

Köping förlänger troligen (99%) med ”Linkan” och Kjell-Åke efter viss turbulens. Jag tycker det var ett bra beslut även om några tjejer tydligen tycker något annat. Köping var ute efter Backlund som av någon anledning som jag inte direkt förstår valde div 2 spel med Västerås. Jag tycker ”Madde” är för bra för att spela i den divisionen. Kanske Västerås kan ta klivet upp i seriesystemet med hennes hjälp.

Ted Borg som förde Solfjäderstaden till ettan tackar för sig. Han får inte ihop det med privatliv, rehab för sin rygg, resor m.m. Jag tycker det är synd att han efter en så lyckosam säsong inte får tillfället att lotsa laget i ettan. Fjädern får tydligen Carolin Hansen från Jönköping. En tjej som (enligt min dotter) var grym på träningen. Jag tror hon varit skadad en del denna säsong så vi får se vad hon kan bidraga med.

Tyresö/Trollbäcken har gjort många fina nyförvärv och det behövde laget. Fem tjejer som varit med mer eller mindre i Djurgårdens och Huddinges elitserielag. Nu blir man att räkna med  inför nästa säsong.

Jag väntar med spänning på seriefavoriten (?) Hässelbys nya trupp. Innehåller den fler än de tjejer som lämnat Täby för Hässelby? Jag tror det.

Hagfors får behålla sina ”stjärnor” Linnea Nilsson och Adina Augustsson som många elitklubbar försökt få.

Vad som händer i Telge återkommer jag till, men att laget blir bättre än förra säsongen är jag helt övertygad om. Många nya in i klubben och inte några direkt kännbara förluster.

Inte många som signat för Djurgården än, men det kommer säkert.

Linköping har många som det ryktas om. Klart är att”mister Solfjäderstaden” Jocke Bååth kliver in i tränarstaben. Får man sen Wiman in i klubben så är det stort. Hon är verkligen en av mina favoriter. Målvakt från Jönköping?  Linnea Wallen var jag i kontakt med under min tid i laget. Då pluggade hon i staden och rehabade. Kanske dax nu? Det kan också öppna för att Solfjäderstaden får målvaktsförstärkning.

I Södermanland så är det Nykvarn som förstärker. Duktiga Emma Sjöblom från ”Rockets” tar klivet över. Emma bor i Nykvarn och ska plugga i Eskilstuna så den flytten är inte särskilt otippad. Man har också gjort klart med en tjej från IKSU Ungdom. Sandra Salomäki gjorde 13 matcher i div 1 för klubben och producerade 5 poäng. Det är ”Nykens” sjätte nyförvärv och vi får se om det blir fler.

Allt för denna gången. :)

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone- DELA INLÄGGET!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


3 svar till Då var det dax för en liten blogg.

 1. HSK skriver:

  Hässelbys trupp ligger redan uppe på deras hemsida, vad jag kan se endast Täby och Hässelby spelare.

  • Göte Rosth skriver:

   Ser det, inte riktigt familjär med den hemsidan. Många i truppen, har man något ”andra lag”? Annars blir det en del som kanske inte får så mycket speltid.

 2. dala skriver:

  Tjena Göte,
  Kan du inte blogga lite om Telges planer för dam- och tjejsidan och då tänker jag främst på kvantiteten? Det ramlar ju in spelare från höger och vänster, i princip varje dag. Jag antar att ni dessutom har yngre tjejer i föreningen som är på väg uppåt?
  Jag är bara nyfiken… :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>