Vad händer i Södertälje?

Efter ett litet uppehåll på bloggandet då jag bland annat varit i Småland och tittat till sommarstället

så kör vi en liten blogg.

Vad händer i Södertälje har varit en fråga som varit på tapeten en tid. Det är ganska mycket på gång just nu. Senaste rubriken är samarbetet mellan Telge och Södertälje Rockets.

Rockets beslöt efter degraderingen till tvåan att damlaget skulle läggas ned. Varför behöver jag nog inte gå in på men det var väl ett ömsesidigt beslut av alla inblandade.

Detta gjorde förstås att det plötsligt var många tjejer som inte riktigt visste hur säsongen 2012/2013 skulle se ut. Det var också alldeles för duktiga tjejer för att de inte skulle ha något lag att spela i. Telge SIBK beslöt då att driva ett lag vidare i D2 men fortfarande under namnet Södertälje. SIBF har ju beslutat att ett annat lag inte kan ta över ett lags plats då klubben fortfarande existerar vilket man hade för avsikt att göra då det fanns ett herrlag i H-ettan samt några ungdomslag. Att tjejerna som var hårsmånen från att klara sig kvar i ettan skulle vilja starta om i Södermanlands D3 serie kändes som otänkbart.

Vi körde därför igång gemensamma träningar mellan Telges D1 och D2 lag samt Rockets D2 lag för att göra en satsning på både D1 och D2 serierna. Det blir något i stil med Hässelby/Täbys satsning fast ännu mer nära varandra.

Går man in på Telges D1:s hemsida så ser man att tränarna har en väldigt bred trupp att jobba med. Det ser alltså bra ut både i D1 och D2. Vilka som hamnar i respektive lag är inte helt klart ännu men på vårt möte i morgon så hoppas vi kunna ge lite mer besked om trupper och upplägg. Klart är att vi kommer att köra en gemensam försäsongsträning med många tjejer som kan sparra varandra.

Givetvis så lämnar några tjejer Telge och Rockets men hittills så ser det inte ut att bli allför stora förluster (i antal tjejer). Givetvis tråkigt att en del inte vill vara med på denna spännande satsning men det är bara att önska dem lycka till i sina nya klubbar.  Jag passar även på att dementera att Elin Jonsson är klar för oss, hon har fortfarande kontrakt med Djurgården. Vi för givetvis samtal med henne då hon ganska tidigt på säsongen valde att ta en ”time-out” från elitlaget.

Alltså första steget i samarbetet mellan klubbarna var att ”ta hand” om damlaget.

Nu föll det sig så att Rockets fick problem även på herrsidan med många som hade för avsikt att lämna klubben. Detta tapp av killar öppnade för ett samarbete även där för att kunna få ett så slagkraftigt lag som möjligt till H1.

Att klubbarna nu öppet går ut med sina tankar om ett samarbete och förhoppningsvis sammanslagning inför säsongen 2013/2014 kanske gör att intresset för att stanna i denna konstellation blir större. Vi får hoppas på det.

Det kan bli en väldigt stark klubb som tar hand om ungdomsinnebandyn i stan. Något i stil med SBBK (basketklubben) som har monopol på ungdomssidan när det gäller basket. Det gäller bara att få kommunledningen att inse att nästa stora satsning inom idrotten bör ske med hallar för innebandyn. Ishockeyn, fotbollen och basketen har fått sitt så det är dax för innebandyn att bli prioriterad.

I övrigt så har det väl inte hänt så mycket i distriktet. Trosa har värvat en målvakt från Flen. En spelare från Trosa har tränat lite med Telge. Lina Callin som byte från Telge till Trosa innan den 31:a jan byter tillbaka till Telge.

Talangen Emma Dahlström som spelade i Rockets under denna säsong har blivit erbjuden ett kontrakt med Djurgården.

U-19 målvakten Lovisa Frisk, också Rockets, är på väg till elitserien.

Nykvarn var i Falun och spelade Axa Cup och förlorade i 1/8-finalen mot Falun U, Trosa blev 3:a i sin grupp och gick inte vidare till slutspel.

Vad som händer utanför närområdet återkommer jag till.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone- DELA INLÄGGET!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>