Försäsong, silly season och att sitta på ”två” stolar.

Då har försäsongen börjat för Telge. Det var 26 tjejer som startade upp igår, fler kommer. Alltid skönt att stå på sidan om och kolla. Vilken energi som lägs ner, skulle hålla mitt hus med el ett helt år. :)   Jag pratade lite om att ”tävla mot sig själv” och vikten med återhämtningsmål. Känns som en noggrannare kostföreläsning skulle vara bra. ;)

Tittat lite på vad ”magget” har när det gäller silly season. Kan väl konstatera att det finns en hel del som bör korrigeras. Fixat även med dem om att Elin Jonsson är ”under förhandling” med en övergång till oss. Annars hittade jag följande:

En hel del tjejer från Djurgården och Huddinge till Tyresö/Trollbäcken. T/T blir att räkna med i serien.

Många f.d. Södertäljetjejer i Huddinge. Lycka till!

Falun har några tunga förluster.

Dalen kan glömma RIG-tjejerna, de går till IKSU.

IKSU ”stänger” truppen. De blir starka och Svenska mästare?

Jönköping får med Johan Bernadsson i tränarstaben. Gillar det, en bra tränare och ett bra komplement till Viktor. Högberg och Sunesson är ”giftiga” nyförvärv som kan göra poäng även i elitserien.

KAIS får Johanna Persson från Gävle, det blir bra!

Linköping får en väldigt duktig back i Susanne Gustafsson, hoppas bara att hon är motiverad. ”Bååten” i tränarbåset tillsammans med ”Rolle” ska bli intressant att följa. Synd att Jennie slutar. När det gäller rykten så kan man tydligen glömma Linnea Wallén, målvakt (Jönköping), Rebecka Suneson, forward (Lockerud Mariestad), Caroline Hansen, forward (Jönköping), Stefan Hedlund, tränare .

I Pixbo tar två unga talanger ”time-out”, varför?

Rönnby tappar mycket rutin. Lovisa Frisk U-19 målvakt från Södertälje ansluter.

Sala Silverstaden har många in/ut. Gävletjejerna måste räknas som intressanta förstärkningar.

Det har varit uttagningar i Södermanland av breddtruppen för F-15 laget. Jag läste igenom truppen om blev lite fundersam.

Jag saknade en duktig tjej från oss (Telge SIBK) och tog för givet att hon tackat nej av någon anledning. Kontaktade lagledaren (tillika sportchef i Nykvarn) för att få mina misstankar bekräftade. Får då till svar att hon varit med på uttagningarna med inte kommit med vilket gjorde mig väldigt fundersam.

Svaret var ”hon har varit blek” på uttagningarna. Vilken koll har tränarna? Det är uttagningar efter en lång säsong där tjejen visat att hon bör vara med i en träningstrupp. Har man sett några seriematcher?

Men det är inte det som problemet gäller utan att man sitter på ”dubbla” stolar. Givetvis kommer det ”som ett brev på posten” tvivel om att man inte varit neutrala i sina uttagningar. Med en lagledare som även är sportchef i Nykvarn samt en tränare som har samma uppdrag i Nykvarn så är det inte så konstigt om funderingar om breddtruppen uppstår.

Jag tackade nej till ett erbjudande från SÖIBF att bli överledare på flicksidan för att jag några veckor tidigare tackat jag till sportchefsuppgiften i Telge. Jag hoppade av sportchefsjobbet säsongen innan då Rockets gick upp i ettan och skulle konkurrera med Telge samtidigt som många elever från klubbarna gick på skolan. När jag var överledare i Stockholm så var det ett måste att tränare inte var aktiva i någon klubb i samma åldersklass som stadslagen. Allt för att slippa dessa diskusioner.

Jag lägger inga synpunkter på de som är uttagna, de förtjänar säker en plats i laget, men kan samtidigt konstatera att de fyra tjejerna som Nykvarn värvat från Telges 97/98 lag kom med i truppen. Grattis till dem i alla fall. ;)

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone- DELA INLÄGGET!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


7 svar till Försäsong, silly season och att sitta på ”två” stolar.

 1. dala skriver:

  Det är ofrånkomligt att föräldrar, spelare och ledare har synpunkter på laguttagningar. Så har det alltid varit och så kommer det alltid att vara. Du skulle bara veta vad jag tänkte när min dotter fick sitta på bänken i ditt Sörmlandslag…:)
  En av tränarens uppgift är att ta ut ett lag och han får sedan ansvara för sina handlingar. Det spelar nog egentligen ingen roll om han/hon är klubbtränare eller neutral. Synpunkter på laguttagningar finns alltid!!

  Dubbla stolar har förekommit i minst tio år (så länge jag varit i branschen). Tränare i ett klubblag blir ansvarig tränare för ett distriktslag och spelare från tränarens klubblag blir uttagen före spelare i annan klubb…. Om inte jag minns fel så har du själv varit en av dessa ledare som suttit på Telgestolen samtidigt som du suttit på Sörmlandsstolen?!
  Inte kasta sten i glashus, Göte :)

  • Göte Rosth skriver:

   Jag har blivit förståndigare med åren Dala och det finns ju ingen anledning att fortsätta upprepa misstagen i så fall. Ger synpunkter på problematiken som uppstår med ”dubbla stolar”. Ibland kan missar i uttagningarna vara rena ”tjänstefel”. Så är det bara.

   Ett klockrent beslut måsta väl vara att köra ”Lulle” och Åsa i DJ-17?

 2. Anders skriver:

  Klockren Dala ….
  Oj, vad du var snabb och svara denna gång, de var du inte förra gången Dala gjorde en kommentar här på din blogg … Jag tycker du skall vara tacksam för dom som ställer upp som ledare i Södermanlands lag istället.

  • Göte Rosth skriver:

   Tydligen är distriktslaget något som väcker känslor iaf.

   Vadå ”ställer upp”, du verkar få det till att dom gör en uppoffring. Jag såg det som ett hedersuppdrag.

   Vad har Dala skrivit för kommentar som jag inte svarat på?

 3. Björn skriver:

  Det största problemet är hur lite uppdraget verkar uppskattas i Sörmland. Medan det ses som en stor ära i Sthlm så är det ständigt med ledare/tränare (!) som har döttrar i laget vilket känns aningen oprofessionellt. Nu vet jag inte om det finns speciellt många tränare i Sörmland men man måste vara hårdare och noggrannare med att skapa en känsla av exklusivitet.

  Uttagningar är alltid en subjektiv del men man behöver inte lägga minor i onödan.

  Hoppas på Lulle!

 4. Dala skriver:

  Bra svar, Göte! Vi lär oss av våra misstag :-)

  Miss i uttagning ses som tjänstefel? Av vem? Återigen, en laguttagning är en, eller ett par tränares uppfattning. Ska sedan du eller jag eller någon annan bedöma om detta är rätt eller fel eller t o m ett tjänstefel?
  Skulle Victor Hedman varit med i hockey-VM? Förmodligen inte. Ett felbeslut av Pelle Mårts men det är ju min uppfattning. Det finns säkert en massa experter som säger att Hedman var bra….så vem bedömer om det var ett tjänstefel?

  Lucas och Åsa blir en kanonlösning för DJ17. Att få in en tjej i teamet är klockrent. Jag försökte själv få in både en och två i mitt team, i vintras, men SOIBF sa nej :-(

  Jag gillar Lucas skarpt, men visst stod han i Trosas damlags bås i vintras….;-)

  • Göte Rosth skriver:

   Dala!
   Missen i uttagningen är förstås min egen personliga åsikt. Vi pratar här om en uttagning till en breddtrupp alltså inte själva SM-laget. Jag kommer inte att lägga ner energi på det laget då jag vet att då formar man ett lag efter sina egna spelidéer och det måste givetvis vara tränarnas exklusiva rättigheter.
   Men att tjejen inte ens kom med i en breddtrupp anser jag fortfarande som ytterst märkligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>