Laguttagningar berör, U-19 för dam och lite Södertälje

Fick en del kommentarer gällande mitt inlägg om distrikstlagen. Gillar det! Det visar iaf på ett visst engagemang.

Det är förstås en viss skillnad på att ta ut ett distriktslag nu mot hur det var när jag var involverad. Allt har blivit bättre på spelarsidan. Tjejerna är mer välutbildade när de kommer tilluttagningarna. Vilket förstås gör det svårare. Därför tycker jag att man som ansvarig måste ha en väldigt bra koll på hur det sett ut under säsongen.

Nya ledarstaben för U-19 tjejerna är klar. Vilket gäng de blir! Där har Emil på förbundet verkligen fått ihop det! Jag känner samtliga från mina år med innebandyn och det är verkligen en spännande trio. Jag tror att det kommer att bli hur bra som helst!

Vad händer i Södertälje då? Nykvarn har värvat 98-or från oss och det känns så där. Egentligen fattar jag inte varför man har så bråttom. Visst svajar det lite just nu på grund av att vi ”ställer upp” och jobbar med Rockets nerlagda damlag. Men självklart kommer det att finnas en lösning för de yngre också.

Jag misstänkte att det var något på gång redan när jag hörde att Nykvarn hade erbjudit Telgetjejerna att samträna med dem inför uttagningarna till distriktslaget.

Alla fyra som gick över till Nykvarn kom med i breddtruppen. Men en tjej som valde att stanna i Telge och träna med D1/D2 trupperna inte kom med.

Inga fler kommentarer om det!

Jag var på ett ledarmöte i Telge igår och känner att vi är på rätt väg.

Positiva tankar om hur vi kan bli starkare genom ett sammangående. Jag tror att alla jag pratat med/träffat i de två klubbarna är positiva. Känns så jäkla bra att något som jag tyckt i flera år nu är på gång.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone- DELA INLÄGGET!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


5 svar till Laguttagningar berör, U-19 för dam och lite Södertälje

 1. David skriver:

  Det fattar väl vem som helst att de ”lovat spelarna” att går ni till oss kommer ni lättare med i distriktslaget, sådana idiotier har man hört här nere också. Tyvärr finns det oseriösa föreningar som måste ta till sådant men…… det straffar sig ALLTID i längden för de föreningarna….

  • Göte Rosth skriver:

   David, jag har för mig att du höjde Nykvarn till skyarna för deras mottagande när du besökte dem med Vänersborg eller var det Fröjered? ;)

   Men jag förstår hur du tänker och det är just sådana spekulationer som man bör undvika när man sitter på ”dubbla stolar”.

   Jag har egentligen inga synpunkter på att de fyra tjejerna kom med i breddtruppen utan mitt ifrågasättande gäller Telgetjejen som inte kom med. Hon är klart på samma eller t.o.m högre nivå än de uttagna.

   När jag berättade det för tränare i Telges D1 trupp som hon tränat med så var kommentaren ”du skojar”.

   Jag har också fått en lite ”krystad” förklaring om att ”hon inte visade särskilt mycket på uttagningarna”. Då ska man kanske ta i beaktande att vissa uttagna tydligen inte varit med på särskilt många uttagningar.

   Man har ju också haft en hel säsong på sig att studera tjejerna och det känns konstigt om man inte då upptäkt hennes kvalitéer.

 2. David skriver:

  Jag sade inte att Nykvarn gjort det utan att det finns tyvärr oseriösa föreningar som gör sådant, jag syftade på de jag själv vet i vårt eget distrikt. Hur det är uppe i stockholmsområdet har jag ingen aning om men om det är som du sade så kan man ju börja undra….

 3. Henrik Gustafsson skriver:

  Hej Göte

  Följde din blogg under förra säsongen då du skrev mycket positiva saker om oss Telge f97/98 lag, även föräldrar, spelare följde bloggen, Kul.

  Nu är det inte lika positiva saker som skrivs i bloggen enligt min uppfattning. Jag skulle uppskatta om vi kunde ses för att reda ut de frågetecken till varför vi tränare och 4 spelare valde att gå över till Nykvarns F 97 det verkar inte vara helt klart.

  MVH/Henrik Gustafsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>