Blogga vidare? Försäsong, träningsmatch och lite annat.

Det var ett ta sedan jag bloggade och jag är väl lite tveksam till ett fortsatt bloggande. Vad ska man skriva av det man hör? Hur mycket får man tycka?  Jag skulle verkligen vilja blogga om alla mina synpunkter men då vet jag att det skulle drabba både min roll i Telge och på Igelstaviken. Självklart skriver jag som ”privatperson” och man kan ju inte alltid stryka alla medhårs. Jag märkte det igen då jag ”tyckte till” om de märkliga F-15 uttagningarna i Södermanland.

Telges tjejer har haft några tuffa försäsongsveckor. ”Träningsbanan” nere vid Ragnhildsborg är en rysare. Jag har nog aldrig sett så många utpumpade tjejer efter dessa pass. Men givetvis gör det gott till seriestarten. Två veckor efter denna återstår innan man går över till några veckors ”egen träning”.

Första ”skissen” till vilka tjejer som spelar i D1 respektive D2 är klar och jag räknar med ett eller annat avhopp från D2 placerade tjejer.

Igår var det ett litet break från fysträningen då vi spelade en träningsmatch mot Huddinge. Båda lagen ställde upp med lag som saknade några spelare som säkerligen finns med vid seriepremiären.

Matchen som sådan var en typisk träningsmatch där den verkliga intensiteten saknades. Men jag såg delar i Telges spel som bådar gott inför serien. Det ska bli spännande att följa lagets utveckling inför seiepremiären mot Hagfors. Jag vet att många av tjejerna hade tunga ben efter tisdagens träning på ”monsterbanan” och att det saknades en del tjejer men matchen måste ha varit ett skönt avbräck från vardagen.

Det var kul att se Sara Berg på banan efter tre (?) års uppehåll, hon kommer att bli nyttig för Huddinge. Nyförvärvet från Älvstranden, Sanni Klinga, som gjorde tre av målen kommer också att bli ett bra tillskott.

Appro på det så slutade matchen med Huddingevinst, 4-3. :)

Djurgården har värvat från Täby (igen), denna gång är det Matilda Rotevall som tar steget över. Hon är en gammal Balrogare så man kan kanske säga att hon återgår till moderklubben.

Ett annat förvärv är unga Emma Dahlström (född 95) som tar steget upp bland de stora tjejerna. Jag kan väl tycka att Emma har lite bråttom då jag tror speltiden kommer att bli ganska begränsad om nu Djurgården får behålla  merparten av förra säsongens trupp. Några år till med ett div 1 lag hade varit bättre för hennes utveckligen tror jag.

Johanna Hultgren i Hagfors som var jagad av många elitlag tycker jag fattade ett klokt beslut som stannade kvar.

Tony Forsberg som ny tränare för Djurgården? Ytterligare en Täby produkt ;) in i DIF.

Stefan Hedlund tar hand om Solfjäderstadens damer. En spännande lösning då jag tror att ”Heda” inte tränat ett damlag tidigare. Lite erfarenhet har han förstås från skolan där jag också tror att några av tjejerna går.

Konflikter i Södermanlands Innebandyförbund så årsmötet igår var kanske stormigt. Ska försöka luska fram lite fakta.

På lördag är det stor serieträff i Solna så eftermiddagen kommer jag att tillbringa där.

Gävle lägger ner damlaget – Gävle tar tillbaka damlaget. Silly season på ett nytt sätt.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone- DELA INLÄGGET!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


7 svar till Blogga vidare? Försäsong, träningsmatch och lite annat.

 1. Johan Orrmo skriver:

  Klart att du ska blogga vidare Göte, Att allt man skriver inte faller alla på läppen är väl att räkna med. Och att det skapar lite ringar på vattnet är nog bara bra.
  Så kör hårt!!!

 2. Anette T. Eriksson skriver:

  Jag håller med Johan.
  Fortsätt blogga.
  Du väger nog det du skriver iaf och skulle kunna ”outa” mer om du ville.
  Att bloggen är dina personliga åsikter och inte Telges eller Igelstas borde alla förstå.
  Det är kul att få tillgång till så mycket info om tjejinnebandyn i vår närhet.

  Sörmlands har stängt ner sin gästbok , trist tycker jag.
  De skulle kunna göra så att man inte kan vara anonym istället.
  För visst är det tråkigt om ingen kan/får ha en åsikt ?

  Trevlig sommar

  • Göte Rosth skriver:

   Att SÖIBF stängt ner sin gästbok är nog lite av en censur. Jag antar att man inte vill ha den öppen då turbulensen inom förbundet just nu är på en väldigt hög nivå.

 3. Monica skriver:

  Håller såklart med de andra! Klart du ska fortsätta blogga. Alltid ett nöje att läsa och på så sätt få en inblick i vad som händer och sker! Ha nu en skön sommar!

 4. HasseE skriver:

  Klart du skall fortsätta blogga. Kul att någon bevakar Södermanland lite extra. Men jag har aldrig förstått mig på din text bredvid bilden. Du är väl 60+ nu eller nåt, och det är klart att du bara skall ha EN åsikt i frågor och våga stå för den! Annars blir det lite fegt och mindre trovärdigt om du har en ”privat” och en ”officiellt”.
  Angående Gävles damer så blir det nog inget lag trots allt…
  och angående Tony Forsberg så vet jag inte vad du menar med att han hör ihop med Täby??? Kör på nu, nytt inlägg i morgon tack!!

 5. Fredrik Ternvall skriver:

  Fortsätt blogga. Det är roligt att läsa dina kommentarer om daminnebandyn . Kör hårt Göte.

 6. Cattis Vinberg skriver:

  Göte! Du får inte sluta blogga…fortsätt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>