Kan man komma femma i norra div 1 serien och ändå få kvala?

Den tanken dök upp när vi (Telge) möte Uppsala i Hölö:s fina hall i lördags. Ett litet försnack hade Viktor och jag innan matchen, Uppsala satsar förstås (med all rätt) på att försöka ta klivet upp i eliten denna säsong. Vi kunde konstatera att RIG får ju inte gå upp och att KAIS, Dalen och IKSU nog inte direkt vill ha upp sina U-lag i eliten. Det skulle kunna innebära att femte laget i serien skulle få kvala. Nu tror jag nog att Uppsala är tillräckligt starka att vinna serien så det senariot är inte troligt.

Matchen då? Jo den vann vi med 4-2 efter en väldigt stark sista period. Alltså blev det revanch för uddamålsförlusten i förra matchen. Uppsala saknade en hel femma enligt Viktor men man ställer varje gång upp med det bästa laget så vi skäms inte för segern.

Vårt D2 lag matchade också och det blev en riktig stortorsk. Förlust med 10-1 och det är inte så mycket att säga om det resultatet. Ett effektivt Nykvarn som mötte ett ineffektivt Telge. Så det kanske blev lite för stora siffror men att Nykvarn var bättre är det inget att snacka om. Nykvarn blir vassa i år och måste räknas som storfavoriter till seriesegern. Två nyförvärv kan man också räkna in från forna div 1 laget Södertälje Rockets. Det är Lisa Karlsson och Helena Herrala som beslutat sig för att spela med dem.

D1 laget hade match även på söndagen och då var det Huddinge som stog för motståndet i Tomtbergahallen. En som jag ser det jämn match som också följaktligen slutade med ett oavgjort resultat. Det blev 5-5 och även i den matchen så gör Telge en härlig upphämtning.

Jag har förstås inte sett så många andra D1 lag ännu men det ser onekligen bra ut (just nu) för Telge. Ett nyförvärv till laget är också på ingående och hon kommer nog inte att gå obemärkt förbi.

Tullinge har fått ett ”piggt” nyförvärv i Yui Takahashi från Täby FC. En tjej som jag tyckte var bra i de matcher jag såg förra säsongen. Framför allt i matchen i Wasa mot Telge, henne tror jag Tullinge får stor nytta av.

Klubben har varit på Gotland på träningsläger och spelat en match mot Endre. Det blev förlust med 9-4 vilket jag tycker är ett normalresultat. Kanske att Endre skulle varit lite längre ifrån.

Sofjäderstaden har haft en liten miniturnering på hemmaplan och den gav väl egentligen inte något besked om hur laget står. Torsken mot kollegan i södra, Vänersborg med 6-2 imponerar förstås inte men 0-1 mot Hovshaga är väl godkänt.

Köping i ”vår” serie har mött Uppsala de med och förlorade med 3-2, Hässelby förlorade med  5-2 mot Linköping men hade tydligen gjort en riktigt bra match.

I D2 spelade Trosa/Edanö mot seriekollegan IBF Linköping i Östergötland och förlorade med hela 8-1, vilket tydligen var lite för stora siffror om man ska tro källorna. Men samma källa tycker att Linköping var ett väldigt duktigt lag och sannolikheten att de inte ska vinna serien i Östergötland finns väl inte. Linköping har ett nyförvärv på gång som jag tror kan tillföra en hel del.

Emelie Frisk, målvakt från Älvstranden och Sara Simonsson från Pixbo förstärker Djurgården. I och med det finns det tre Södertäljemålvakter i Elitserien, syrran Lovisa i Rönnby och Erika Johansson i Huddinge. Kul att Södertälje kan producera bra målvakter. Vi har ju också en fd elitseriemålvakt i Telge där Elin Jonsson spelar. Jag kan väl säga att vi och Djurgården är överens om en utlåning under säsongen 2012/2013 till oss.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone- DELA INLÄGGET!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


4 svar till Kan man komma femma i norra div 1 serien och ändå få kvala?

 1. David Karlsson skriver:

  Jag undrar när förbundet får upp ögonen och slänger ut alla jävla u-lag från svenska serierna, de bara förstör för resterande lag, alla man pratar med tycker så men inget görs…..

 2. Fredrik Ternvall skriver:

  Jag har inte något emot att föreningarna har u lag. Det viktigaste måste vara att det är samma regler i alla distrikt , vilket det inte är idag. Med eller utan u lag.

 3. Micke skriver:

  David har ju varit emot U-lag länge utan att har riktigt förstår varför vissa föreningar behöver det. David har aldrig varit i någon större förening med en stor ungdomsverksamhet och ser ju till självklart till de glesbygdsföreningar där det bara finns ett fåtal ungdomslag.

  För ordningens skull: Viktigt att göra skillnad på u-lag i en förening där det redan finns ett annat representationslag och u-lag i en förening med eget organisationsnr. Startar föreningen upp en ny förening såsom Rönnby Ungdom, IKSU Ungdom etc har de samma rätt att avancera i seriesystemet som alla andra föreningar. Föreningsnamnet behöver ju inte vara ”Ungdom” utan skulle ju kunna vara vad som helst såsom ”IBK Västerås” eller ”IBK Umeå”.

  Ta Telge som exempel, där finns det massvis med talanger men alla talangerna har inte samma hastighet på sin utveckling alla kan inte direkt kliva in i Telges representationslag som satsar mot högsta serien. Dessa spelare kanske behöver spela i en lägre serie först istället för att sitta på bänken i division 1.

  David Karlsson är tyvärr inte tillräckligt insatt i problematiken som vissa föreningar står inför men skriker högt om ”alla jävla u-lag”. Jag håller däremot med om att reglerna måste ses över då vissa lag (exv. Pixbo) toppar upp sitt lag för att klara sig kvar, det är ju definitivt inte syftet med talangutveckling.

 4. David Karlsson skriver:

  Ja du Micke, jag har varit tränare i flera stora föreningar ska du allt veta och det jag sett genom åren är att alla U-lag i seriespel har missbrukat detta. Vissa mer och vissa mindre, kan dra massa exempel på det och det har tyvärr slagit ut småklubbar och i vårt eget distrikt västergötland har det blivit kontentan att antalet lag i seriespel minskat mycket för att det förstört glädjen för småklubbar.

  För utveckling av unga finns det utmärkta JAS och om man inte haft u-lag i seriespel hade man kunnat ha elitreserv eller liknande, det funkar utmärkt i fotbollen så du vet inte riktigt så mycket som du verkar veta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>