Golf i Skottland och ”Any given sunday”

Golf
Eftersom jag varit och spelat golf i Skottland på Carnoustis utmärkta 3 banor, har jag varit incognito (nästan i varje fall) i 5 dagar.

Vill börja med att rekommendera alla golfare att ta sig till Skottland och spela, det är en underbar upplevelse. Åk gärna till Carnousti och spela den fantastiska Championship Course, men glöm inte de 2 andra banorna som är riktigt bra de också.

Vi har spelat i 20 sekundmeter vind. På par tre hålen var den vanligaste utslagsklubban Driver om det var motvind. Medvind innebar wedge på samma längd på hålet. Har övat på att spela mig ur 3 m höga sandbunkrar, har puttat med 60 m kvar till green, har plockat fram långjärnen igen och försöka spela lågt under vinden.

Totalt sett en upplevelse, en utmaning och jävligt kul! Åker man iväg för att spela golf är det Skottland man ska åka till, ingen tvekan.

Mitt i slutspelet
Under tiden har Salems HJ spelat sig fram till finalen i Mitt i Cupen. Det är femte gången ett Salemslag är i finalen och det är första gången HJ är i final. Nu har ju de flesta spelarna varit i final tidigare för P94 eller P95, men det är en stor bedrift att ta sig så långt. Sträck på er grabbar!

Finalen går i Eriksdalshallen i morgon kl 13:00. Be there!

Vi möter Järfällas duktiga HJ och det är ingen överdrift att säga att de röda är skyhöga favoriter. De törstar säkerligen efter åtminstone en titel i år efter att ha torskat finalerna i DM och Storvreta mot Täby samt torskat åttondelen i JAS mot Örebro. Vad har vi att sätta mot det? Jo, ett mycket kompetent och svårspelat lag. Vi kan ta ner vilket lag som helst ”Any given Sunday”. Hoppas det blir en riktigt öppen match med sprudlande anfallsspel från båda lagen, även om finaler inte brukar bli så.

Summeringen av säsongen:
- Vinna HJ2 (ganska väntat)
- Klara sig kvar med andralaget (bra gjort)
- Vinna gruppspelet i JAS utan förluster och med bara en oavgjord (oväntat bra)
- Spela åttondel i JAS (låg i förväntningarna, men ändå en stark bedrift)
- Kvartsfinal i DM (inte väntat)
- Final i Mitt i Cupen (mycket oväntat)

Dessutom kan vi lägga till distriktslagsframgångar för flera av våra killar, USM för Tobbe samt framgångarna i H1 som HJ varit mycket delaktiga i.

Hade vi sagt allt detta i början av säsongen hade jag inte trott att allt skulle gå, men det har det gjort. Som en liten del i det lila maskineriet kan jag inte annat än vara mycket stolt över säsongen.

Any Given Sunday
Har ni inte sett filmen ”Any given Sunday” förresten, så gör det. En riktigt bra idrottsfilm om ett gäng underdogs som agerar som ett lag och presterar över sin förmåga. Man får givetvis skala bort all inlagd fjantig romantik som inte har med sporten att göra, men sedan har man en riktigt bra film.

Lila hälsningar / Christian

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!

Om salemsif

Christian Holm är en skånepåg som är insnöad på innebandy och speciellt de lila grabbarna i Salem. Har följt 94orna genom ungdomsåren och är nu engagerad i HJ och herrlagsverksamheten.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>