14-15-åringar aktuella till Sweden Floorball Youth Camp

Anmälan är öppen till Svensk Innebandys stora utvecklingsläger Sweden Floorball Youth Camp. Svensk Innebandys stora utvecklingsläger genomförs i höst för tredje året i rad.

Sweden Floorball Youth Camp är ett utvecklingsläger som drivs av Svenska Innebandyförbundet tillsammans med distriktsförbunden. Lägret genomförs under höstlovet vecka 44, torsdag till söndag, på tre orter i landet.

Flickor och pojkar mellan 14 och 15 år (födda 2002-2003) är välkomna och spelarna väljer fritt vilken ort som passar bäst att anmäla sig till.

Lägret genomförs i Varberg, Uppsala och Umeå torsdag 2 november till söndag 5 november.

Läs allt om upplägg, tider, antal platser, RIG, ledare, kostnader och anmälan här.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Merainnebandy – Pantameras egen satsning

Svensk Innebandys partner Pantamera har en egen innebandysida – merainnebandy.nu – som är fylld med häftiga inslag.

På Merainnebandy blandas videoklipp med artiklar och tävlingar. Det finns bland annat en målvaktsskola, flera tips till sommaren och förslag på hur man kan hjälpa ens lag att tjäna pengar.

Besök sidan här.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Fördjupat långsiktigt utvecklingsarbete

Styrgruppen för SIBF:s integrationsarbete Idrott – en väg till bättre integration har beslutat att starta två långsiktiga, breda och fördjupade utvecklingsarbeten i Kristianstad, Charlottenborgsområdet och Göteborg, Bergsjön och Angered. Det innebär bl.a. att vi bygger modeller, som om de fungerar, ska kunna skalas upp och utvecklas i andra intresserade föreningar och kommuner.

Vi har påbörjat det inledande viktiga förankringsarbetet i Kristianstad kommun. Två möten, med totalt 20 deltagare, från olika kommunala företrädare, företrädare för andra likande projekt och innebandyföreningen Willands IBK har ägt rum. Vid mötena presenterades SIBF:s koncept för integrationsarbete och efter det diskuterades ”hur gör vi nu en lokal anpassning av detta”.

Intressant var, att i båda mötena, diskuterades inte om vi skulle samarbeta utan vi gick direkt till diskussionen hur vi skulle samarbeta. Alla var överens om att Innebandyn, på ett konstruktivt sätt, skulle kunna komplettera och vidareutveckla de insatser som idag finns i området.

Charlottenborg är ett socialt utsatt område med en hög andel utrikesfödda personer. Samarbetet med kommunen är angeläget. I området finns bl.a. två stora HSB bostadsrättsföreningar, som vi kommer ha ett nära samarbete med. Föreningarna har redan idag tydligt uttryckt sitt intresse för samarbete.

Willands IBK ser detta som ett led i sin föreningsutveckling och vill gärna att projektet genomförs i nära samarbete med SIBF. Ur föreningens perspektiv vill man gärna bygga underifrån och satsa på de yngre barnen och gärna få med deras föräldrar också. Redan idag finns det grupper som skulle aktivt kunna inkludera dessa barn i den befintliga verksamheten. Verklig integration! Arbetet kommer i övrigt att riktas till de åldersgrupper som finns i området.

För att projektet ska ha någon möjlighet att bli framgångsrikt måste vi ta reda på vad de barn och unga som finns i Charlottenborg har för önskningar och behov. Vi kommer därför i nära samarbete med fritidsgården, HSB och föreningen Din bror initiera samtal/ha dialog med de unga i området. Vi vill att den framtida verksamheten ska ha ett tydligt delaktighetsperspektiv.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Här är upplägget på Sweden Floorball Youth Camp

Anmälan är öppen till Svensk Innebandys stora utvecklingsläger Sweden Floorball Youth Camp. Här är upplägget för lägret.

Sweden Floorball Youth Camp är ett utvecklingsläger som drivs av Svenska Innebandyförbundet tillsammans med distriktsförbunden. Lägret genomförs under höstlovet vecka 44, torsdag till söndag, på tre orter i landet.

Flickor och pojkar mellan 14 och 15 år (födda 2002-2003) är välkomna och spelarna väljer fritt vilken ort som passar bäst att anmäla sig till.

Hur ser upplägget ut?

Lägret kommer att innehålla både träningar och matcher, där man tränar en dag och praktiserar det man har lärt sig på matchen nästa dag. Upplägget är framtaget av Svensk Innebandys förbundskaptener och några av de främsta tränarinstruktörer i landet. Allt för att du som spelare ska få en utveckling utifrån den nivå som du befinner dig på.

Lägret innehåller fyra träningspass och tre matcher.

Hur många platser finns det?

På varje lägerort finns det plats för 264 spelare, fördelat på 88 flickor och 176 pojkar. På varje ort delas sedan spelarna in i grupper om 22 spelare, som tränar och tävlar tillsammans under veckan.

Läs mer om Sweden Floorball Youth Camp.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar