Fokus tjejer i Helsingborg

Onsdagen den 28 december samlades mer än 140 tjejer mellan 9-12 år i Helsingborgs Arena för att prova på innebandy. Inbjudan till dagen hade gått ut till skolor i Helsingborg. Flera tjejer spelar redan i olika lag, andra spelar för första gången, möjligtvis har man spelat på gympan någon gång tidigare. Ca 30 % av tjejerna var födda utanför Sverige och hade inte stöt på innebandy tidigare.

Det var en fantastisk dag med entusiasm, glädje och spelvilja. Dagen innehöll bl.a. övningar med passningsteknik, bollbehandling och skotträning. Och en miniturnering som avslutning på dagen. Inga resultat naturligtvis, spelet var viktigast. Flera föreningsledare och föräldrar deltog hela dagen eller delar av dagen. En rektor från en av de inbjudna skolorna var också närvarande hela dagen.

Ledare för de direkta övningarna och spelet var licensierade spelare med anknytning till Skåne. De ställde gärna upp och tyckte det var inspirerande och viktigt att vara förebilder för de yngre tjejerna. Tjejerna vill exempelvis veta ”hur mycket måste man träna för att bli riktigt bra” och en annan förvånad kommentar ”finns det innebandygymnasium?”

Hoppas nu att föreningarna är beredda att ta hand om det nyvaknade intresset hos tjejerna. Försöka få in dem i ordinarie verksamhet!
Skånes idrottsförbund tog hand om föräldrarna och pratade svenskt föreningsliv och hur man som förälder kan engagera sig.
Dagen var framgångsrik och bra, och definitivt inte svår att ”kopiera” för andra distrikt eller föreningar. Arbetet underlättas naturligtvis om föreningar t.ex. inom samma kommun går ihop. Samarbete minskar oftast arbetsbördan och ger högre kvalitet!

Skånedistriktet utvärderar, men det får vi återkomma till.

Dagen var välorganiserad och barnen hade kul. En skön stämning!

Foto: Roger Nielsen

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>