#forAllball – Skånes IBF har startat upp Framtidens ledarskap

Svensk Innebandy startade i början av 2016 nätverket #IBKVINNORLEDER. Till i år har vi startat nätverk på distriktsnivå som går under namnet Framtidens ledarskap. Syftet med programmet är att erbjuda dagens och morgondagens tjejer/kvinnor och killar/män med tränar/ledaruppdrag eller en vilja att inneha ett uppdrag en kvalificerad ledarutbildning och nätverksskapande kring ett inkluderande ledarskap. Detta för att på lång sikt stärka engagemang och viljan att behålla/anta ledaruppdrag.

I lördags genomförde Skånes Innebandyförbund den första av tre träffa. Temat för dagen var struktur och kultur. På förmiddagen ledde Marco Vega en föreläsning med namnet Öppna din förening, där d gick igenom hur t ex normer, fördomar och härskartekniker påverkar individer och föreningar. På eftermiddagen tog Linnéa Skoogh över med att ge deltagarna en snabbkurs i föreningskunskap utifrån begreppen medlem, årsmöte, stadgar, styrelse och valberedning. Under hela dagen varvades föreläsningarna med övningar där deltagarna fick reflektera över hur struktur och kultur kan exkludera eller inkludera i innebandyföreningar.

Du kan läsa mer om träffen här.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>