Skottutbildning i Karlstad – Hultsberg/Björkås IBF

Den 8-10 september blev jag inbjuden av Kendy Ståhl i Hultsberg/Björkås IBF i Karlstad. Patrik Lönell med sin ökända ”Skottskola Innebandy – Floorball Shooting Academy” gästade för första gången Värmland som distrikt under sina 17 år som världsledande skottinstruktör i innebandy. Det blev en angenäm upplevelse att möta både engagerade tränare/ledare och spelare under dessa tre dagar.

Det började med en Skottutbildning för innebandytränare på fredagskvällen kl 18-21 där 13 ledare i föreningen fick fördjupade kunskaper i ca 20 olika innebandyskott. Hur man utför dem och hur man lär ut dem till barn och ungdomar på bästa sätt. Vi kan alla vara överens om att det är väldigt mycket skotteknik och pedagogik som krävs för att kunna lära ut på ett bra sätt. Det är inte bara att plocka ner en bra målskytt från A-laget och be honom/henne visa hur man gör. Det krävs mer än så. Nu är 13 ledare i Hultsberg/Björkås ”Diplomerade Skottinstruktörer” och har både kunskap och övningar att ta med sig i träningarna framöver.

Lördag och söndag drillades alla föreningens ungdomsspelare i 20 olika innebandyskott och hur man utför dem. Det var ett stort intresse för att lära sig skjuta och spelarna jobbade på väldigt bra i övningarna. Patrik var impponerad över den disciplin som rådde i samtliga lagen.

Patrik tackar Kendy Ståhl för bokningen och för allt jobb du har fixat med för att få ihop detta i din förening. Tack också till alla tränare och spelare som deltog. Lycka till nu med målskyttet under säsongen!

Med skjutglada hälsningar

FLOORBALL SHOOTING ACADEMY

Patrik Lönell
Skottinstruktör Innebandy Since 2001

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone- DELA INLÄGGET!

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Gör flera mål – lär dig skjuta olika skott

Vill du bli en vass målskytt så bör du träna på olika sätt att skjuta och avsluta. Tänk dig att hela planhalvan är en anfallszon där du bör kunna avsluta från alla positioner. Från halva plan, mitt i ”slottet”, utifrån sargkanterna, när du tar dig in från backhandsidan, nära mål, med ryggen mot målet och bakom målet, på volley och gärna någon zorrovariant. Många spelare fastnar i en eller två typer av avslut och så kör man på dessa hela tiden. Då blir man lättläst av motståndarna och målskyttet fastnar. Om du däremot hanterar olika typer av skott i olika situationer så räds du inte att hamna i vissa lägen utan kan ta till ett skott var du än befinner dig. Det är detta som kännetecknar de riktigt bra innebandyspelarna. De hittar alltid vägen fram till målet oavsett vilken situation de hamnar i. Och för att bli bra på olika former av skott måste du veta vilka skott det finns och hur du ska utföra dem, träna på dem och bli bra på dem. I Patrik Lönells Skottskola finns 51 olika namngivna skott. Målsättningen är inte att lära sig alla så blir man bäst – utan att kunna avsluta på olika sätt från olika platser på offensiv planhalva. Kör hårt och lycka till :)

Med vänlig hälsning
Patrik Lönell – Skottinstruktör Innebandy
www.patriklonell.se

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone- DELA INLÄGGET!

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Ta Skottmärken med märkestavla för innebandy

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone- DELA INLÄGGET!

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Skottskola Innebandy med Patrik Lönell för Sandbäckshults IBK

Onsdag den 11 januari 2017 körde Patrik Lönell en Skottskola Innebandy med tre lag från Sandbäckshults IBK. Under 2,5 h drillades spelarna i ca 20 olika innebandyskott. Distansskott, backhandskott, volleyskott och hur man gör mål köksvägen. Fullt ös i Mönsterås Sporthall.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone- DELA INLÄGGET!

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Bättre skottfokus med Skottmärken och Märkestavla

I Kalmar körde Patrik Lönell ett upplägg med märkestagning för innebandyspelare 3-4-5 januari 2017. Ett tjugotal ungdomar från CL98 och FBC Kalmarsund deltog i tre dagar och tog Skottmärken på sina märkestavlor under professionell ledning av Patrik som Skottinstruktör.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone- DELA INLÄGGET!

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Ta Skottmärken på Jullovet

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone- DELA INLÄGGET!

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Skottmärken som hjälper dig att utveckla ditt skott


Med inspiration från de klassiska simmärkena introducerar skottinstruktören Patrik Lönell nu ett nytt sätt för dig att kunna utveckla ditt skott.

Vad är Skottmärken?
– Skottmärken innebandy är ett helt nytt sätt att på något sätt kunna mäta sin skottförmåga med olika typer av innebandyskott. Helt enkelt ett kunskapstest för innebandyspelare. Här gäller det verkligen att koncentrera sig och ha fokus på att få skotten på målet innanför den röda ramen förklarar Patrik Lönell och fortsätter:
– Konceptet med Skottmärken uppmanar spelaren att prova olika sorters skott och därmed finslipar spelaren på sin skotteknik och skärper sin förmåga att få skotten på mål. För varje avklarat kunskapstest får man ett skottmärke (klistermärke) som man fäster på sin märkestavla.

Hur funkar det rent konkret med Skottmärken?
– Det finns 16 olika skottmärken i tre olika svårighetsgrader Guld, Silver och Brons. Brons är på 3,21 meter avstånd, Silver på 5,38 meter och Guld är på 10,70 meter. Så totalt blir det 48 Skottmärken om du lyckas ta alla skottmärkena.

Anpassas det efter åldrar också?
– Ja, olika nivåer finns för att anpassa konceptet till olika åldrar och för att bidra till utvecklingen att lära sig att skjuta längre och längre ifrån målet och fortfarande behålla fokus. Att träffa målet när du skjuter.

Berätta om själva skottmärkena
– Skottmärkena har fått namn efter olika karaktärer: Fighter, Star, Hero, Panzar, Sniper med flera. Kunskapstestet innebär att för varje typ av skott ska alltså ska sätta tre skott på raken över en sargbit. Typen av skott är de traditionella skotten som redan finns i min Skottskola. Men det finns också en del riktiga svårighetstester till exempel Master, Legend och Alien som kräver lite mer fokus, teknik och skicklighet.

Gör man detta individuellt eller tillsammans med sitt lag?
– Det går alldeles utmärkt att göra både och. Du kan själv köpa en märkestavla och skottmärken med instruktioner och sedan stå och träna skotten hemma. Eller så beställer din innebandyklubb ett ”Lagpaket” och får då 25 Märkestavlor med Skottmärken som man sedan kan använda vid specialträning av innebandyskott

Hur kom du på idén med Skottmärken?
– Det var en före detta skolkamrat Johanna Wihl som frågade mig under en workshop på Kalmar Science Park, där jag fick expertråd om utveckling av konceptet med Skottskolan: ”Hur vet jag när jag är färdig? Hur vet jag när jag kan skjuta?” Det fick mig att associera till Simförbundets Simmärken med märkestavla och så föddes idén och jag började ta fram ett eget koncept för just innebandyskott. Efter 16 år som Skottinstruktör kände jag att det var en naturlig utveckling av mitt skottkoncept, avslutar Patrik Lönell.

Skottmärken finns i 3 olika paket:
Individuellt paket – 1 spelare
Pris: 500 kr. Innehåller: Skottvepan, 48 Skottmärken och Märkestavlan. Man kan skippa skottvepan och bara köpa märkestavlan och skottmärkena för 150 kr.
Lagpaket/Teampaket – 25 spelare
Pris: 5 000 kr. Innehåller: Skottinstruktör samt att alla spelare får varsin märkestavla med Skottmärken och laget får 1 st Skottvepa. (Bidrag går att söka från SISU för utbildning).
Föreningspaket – flera lag
Vill man involvera hela föreningen så får man begära en offert. Det beror på antalet lag/spelare etc.

Webshop: http://www.innebandyskott.se

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone- DELA INLÄGGET!

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Silverdals IF – Skottutbildning för innebandytränare

Lördag den 15:e Oktober höll Patrik Lönell ett tretimmarspass med Skottutbildning för Innebandytränare med Silverdals IF. Inbjuden av Andreas Theorén att fördjupa kunskaperna i skotteknik och i synnerhet HUR man ska lära ut detta till barn- och ungdomar på bästa sätt. Det blev hårt fokus på de grundläggande sätten att komma till avslut och mycket tekniksnack.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone- DELA INLÄGGET!

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Floorball Shooting Summer Camp 5-7 aug

Patrik Lönell – Världens främste Skottinstruktör bjuder in till ”Floorball Shooting Summer Camp” – ett innebandyläger som verkligen djupdyker i innebandyskott under en weekend fredag-söndag i Kalmar som är en av Sveriges populäraste sommarstäder. Det blir fokus på innebandyskott såklart. Patrik har ett eget koncept med märkestavla och skottmärken som vi kommer jobba hårt med under helgen. Mängder av skottövningar och tips för att bi en bättre målskytt. Du kommer att få lära dig grundläggande skotteknik, kunskap kring utrustning, hur olika hookar påverkar dina skott, avslut när du drar iväg bollen med olika typer av dragskott, avslut när du slår till bollen, avslut stillastående för att lära dig grundteknik men vi kommer öva mest i rörelse eftersom det är det du har mest nytta av. Efter denna helgen kommer du känna att du kan och vet allt om innebandyskott.

Datum: 5-6-7 Augusti augusti 2016
Plats: Falkenbergshallen, Kalmar
Ålder: Pojkar och flickor födda 2000-2006
Antal deltagare: Max 50 spelare

PROGRAM FLOORBALL SHOOTING SUMMER CAMP
Fredag 5 augusti
12.00-13.30 Välkomstlunch och utdelning av t-shirt, Märkestavla och Skottmärken
13.30-17.00 Skotteknik 1: Dragskotten Sweeper, Insweeper, Outsweeper
17.30-19.00 Middag
16.00-19.00 Skotteknik 2: Handledsskottet Wrister, Slagskottet Slapshot, Svepskottet Sweepsmacker

Lördag 6 augusti
08.00-09.00 Frukost
09.00-12.00 Skotteknik 3: Backhandskotten, Knocker, Crasher, Tunnelcrasher, Sweeper backhand, Spinner
12.00-13.30 Lunch
13.30-17.00 Skotteknik 3: Volleyskott, avslut med ryggen mot målet, köksvägen dvs målmöjligheter bakom målet
17.00-19.00 Middag
19.00-21.00 Skottmärken

Söndag 7 augusti
08.00 Frukost
09.00-10.30 Summering av alla skotten
10.30-12.00 Skottmärken
12.00-13.30 Lunch
13.30-17.00 Skottmärken

Kostnad: 2.495 kr (inklusive boende i skolsal på luftmadrass eller liggunderlag du medtager själv)
Kostnad: 1995 kr exklusive boende.
För logibokning på egen hand hänvisar vi till: https://www.kalmar.com/sv/kontakt/kalmar-turistbyra

I priset ingår:
– Skottinstruktör Patrik Lönell som håller i alla skottklasser.
– Märkestavla och Skottmärken
– T-shirt
– Fredag: Lunch, middag
– Lördag: Frukost, lunch, middag
– Söndag: Frukost, lunch

ANMÄLAN SENAST 20 JULI 2016 via http://patriklonell.se/sv_SE/floorball-shooting-summer-camp-2016/

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone- DELA INLÄGGET!

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Skottkoncept som ställer krav på skotteknik och precision

Jag har tagit fram ett koncept för att öka träffsäkerhet, skotteknik och precision.
Sexton olika kategorier med olika nivåer för olika åldrar i brons, silver och guldmärken.
Den bästa kombinationen är Skottvepa, Märkestavla och Skottmärken som man enkelt beställer via http://innebandyskott.se

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone- DELA INLÄGGET!

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar