Gör flera mål – lär dig skjuta olika skott

Vill du bli en vass målskytt så bör du träna på olika sätt att skjuta och avsluta. Tänk dig att hela planhalvan är en anfallszon där du bör kunna avsluta från alla positioner. Från halva plan, mitt i ”slottet”, utifrån sargkanterna, när du tar dig in från backhandsidan, nära mål, med ryggen mot målet och bakom målet, på volley och gärna någon zorrovariant. Många spelare fastnar i en eller två typer av avslut och så kör man på dessa hela tiden. Då blir man lättläst av motståndarna och målskyttet fastnar. Om du däremot hanterar olika typer av skott i olika situationer så räds du inte att hamna i vissa lägen utan kan ta till ett skott var du än befinner dig. Det är detta som kännetecknar de riktigt bra innebandyspelarna. De hittar alltid vägen fram till målet oavsett vilken situation de hamnar i. Och för att bli bra på olika former av skott måste du veta vilka skott det finns och hur du ska utföra dem, träna på dem och bli bra på dem. I Patrik Lönells Skottskola finns 51 olika namngivna skott. Målsättningen är inte att lära sig alla så blir man bäst – utan att kunna avsluta på olika sätt från olika platser på offensiv planhalva. Kör hårt och lycka till :)

Med vänlig hälsning
Patrik Lönell – Skottinstruktör Innebandy
www.patriklonell.se

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone- DELA INLÄGGET!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>