Skottutbildning i Karlstad – Hultsberg/Björkås IBF

Den 8-10 september blev jag inbjuden av Kendy Ståhl i Hultsberg/Björkås IBF i Karlstad. Patrik Lönell med sin ökända ”Skottskola Innebandy – Floorball Shooting Academy” gästade för första gången Värmland som distrikt under sina 17 år som världsledande skottinstruktör i innebandy. Det blev en angenäm upplevelse att möta både engagerade tränare/ledare och spelare under dessa tre dagar.

Det började med en Skottutbildning för innebandytränare på fredagskvällen kl 18-21 där 13 ledare i föreningen fick fördjupade kunskaper i ca 20 olika innebandyskott. Hur man utför dem och hur man lär ut dem till barn och ungdomar på bästa sätt. Vi kan alla vara överens om att det är väldigt mycket skotteknik och pedagogik som krävs för att kunna lära ut på ett bra sätt. Det är inte bara att plocka ner en bra målskytt från A-laget och be honom/henne visa hur man gör. Det krävs mer än så. Nu är 13 ledare i Hultsberg/Björkås ”Diplomerade Skottinstruktörer” och har både kunskap och övningar att ta med sig i träningarna framöver.

Lördag och söndag drillades alla föreningens ungdomsspelare i 20 olika innebandyskott och hur man utför dem. Det var ett stort intresse för att lära sig skjuta och spelarna jobbade på väldigt bra i övningarna. Patrik var impponerad över den disciplin som rådde i samtliga lagen.

Patrik tackar Kendy Ståhl för bokningen och för allt jobb du har fixat med för att få ihop detta i din förening. Tack också till alla tränare och spelare som deltog. Lycka till nu med målskyttet under säsongen!

Med skjutglada hälsningar

FLOORBALL SHOOTING ACADEMY

Patrik Lönell
Skottinstruktör Innebandy Since 2001

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone- DELA INLÄGGET!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>