Omgången i Allsvenskan Södra

Ukraina, Frankrike och England i EM…..visst kan man spekulera!

Färjestad, HV71, Skellefteå eller Frölunda…visst kan man spekulera!

Lindås, Visby, Växjö eller Karlstad….visst kan man spekulera!

Man kan spekulera i all oändlighet om sådana saker och visst är det lite kul att göra det. Att man nu på äldre dagar få sitta på läktaren och få vara en sådan där ”expert” är ju gankska så härligt. Nu har jag varit bortrest och missat de två sista matcherna och såg framför datorn där jag satt att serien ramlade lite rätt för killarna. Men det är ju som sagt bara spekulationer….

Man kan hålla på hur mycket som helst med detta men för killarna gäller det bara att ödmjukt göra jobbet, vecka ut och vecka in. Sluta tänk nu o kör på bara!

Lindås hemma. Visst kan man kalla det för nyckelmatch men egentligen är alla matcher nyckelmatcher. Man räknar inte bara poängen mot de fem första när serien är slut utan det gäller att ha samma inställning vid varje träning i varje moment….i varenda byte. I allt man gör helt enkelt!!!!!

Laget har ju själva envist sagt att de ska vara topp fem och jag gillar den inställningen. Serien är tät och alla verkar slå alla och trepoängsystemet gör att det går fort uppåt och snabbt neråt i tabellen. Om alla spelar sin roll i laget som de ska…då brukar det gå bra. Oavsett om motståndaren heter Lindås eller Nordmarken i DM!

Roligt är det i alla fall att publiken kommit åter. Kan nog bli bra drag på läktarna imorgon då speltiden är perfekt. Nej, dags för ett litet tips från tipsgurun här :-)

Malmö – Åby  6-4

Här fixar ett starkt defensivt Malmö att bromsa Åbys hårda offensiva man-manspel.

Östra – Visby  6-7 (sd)

Östra har börjat starkt i sina matcher hemma och överraskat många med detta. Visby har inte spelat på ett tag nu och det påverkar utgången. Östra drar ifrån i början men Visby kommer ikapp i slutet.

Fagerhult – Partille  7-4

Kommer Fagerhult att dras in i bottenstriden? Kommer äntligen Partille att kliva uppåt? Hemmaplan avgör….eller?

Onyx – Skoghall  5-5

Ojojojoj, vad svårtippat och viktig match för bägge lagen. Kanske omgångens viktigaste match för de inblandade lagen. Skoghall spelade bra i första perioden tydligen mot oss men tyvärr tror jag bägge lagen drar en nitlott här…men gardering med att Skoghall tar sin första trea här….

Växjö – Landskrona  9-4

Landskrona har svårt i Växjö och tror inte de får det lättare nu heller. Enkel seger för storsatsande smålänningar.

Karlstad – Lindås  7-5

Gurra sätter den i öppen kasse efter en jämn och mycket välspelat match. Såg att Lindås tippade sig själva på hemsidan så jag får väl kontra här då. Lindås spelar en snabb innebandy, vilket jag känner och tror kan passa killarna bra.

 

Dä va dä hele….ses på söndag….ny match….ny inställning!

af

Torbjörn Tärnbro

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Nytt tips….gött mä fiske!!!

Whow, vilken härlig seger det var borta mot Visby senast. Jag jublade så köksbordet höll på att välta hemma när jag såg att Gurra stänkte dit den. En skön taktiskt seger var det också i den lite mindre och tränga Södervärnshallen….äntligen en vinst mot Visby….en trend bruten!

Nu är jag ganska säker på att det bryts en ny trend till helgen då göteborska förortslaget Partille kommer på besök. Jag tror ganska säkert (låter lite difust :-) ) att killarna gör det där skitjobbet även hemma nu och inte överpresterar i situationerna. Allt behöver ju inte vara så djä….la snyggt.

Gå in o gör er grej bara!

Tipset i förra omgången gick riktigt bra för att vara mig. Skönt att jag tippade rätt på oss men hade lite fel målskytt bara som satte den i tom kasse. Inget ont menat med detta Nordblad. Jag tror du förstår. Men vilken serie vi har…

Fem första lagen inom tre poäng…..whow!

Så har aldrig serien sett ut tidigare vilket bådar gott inför kommande matcher med förhoppningsvis mycket folk på läktaren (som sist). Förra året var det Jönköping som hade ett litet ryck redan och året innan var det Linköping. De som nu säger att nykomlingarna är chanslösa i SSL borde titta på lagen som är där. Själv kommer jag ihåg när jag tränande killarna och nästan snuvade Falun på seriesegern. Alla trodde att de skulle falera ”däruppe”, även sk expertkommentatorer på TV….hur gick det då?

Samma gäller Råsunda som de hette då innan de blev Täby. Vi torskade mot dem i kvalet och Hyvärinen och gänget spåddes ingen lysande framtid….nu leder de SSL och nosar på final igen. Äsch alla experter, lägg ner det där med att lagen underifrån inte kan…sååååååååå bra är inte alla lag i SSL!!!!

Jajajaja….nog om detta. Här kommer veckan lilla tips. Tyvärr kan jag inte vara närvarande till helgen samt i derbyt mot Skoghall då jag på sydligare breddgrader o försöker lura en o annan tonfisk.

Östra – Växjö  4-8

Smålandsderby vad det nu innebär. Men tror att det sydligaste av dessa två smålandslag vinner då de verkar att ha hittat formen efter killarna överkörning av dem på hemmaplan. Växjö är helt enkelt bättre som lag än Östra.

Malmö – Lindås  5-6

Tror inte Malmö kommer att ta chansen att hänga på lite i toppen då de möter Lindås. Lindås verkar vara i gott slag nämligen och deras snabba passningsspel passar inte ett lite trögare skånelag.

Karlstad – Partille  8-3

Killarna gör skitjobbet och vinner mot ett målsnålt Partille…

Åby – Skoghall  6-4

Åby vände en negativ trend och vann senast mot Partille. Denna matchen skulle jag ur rent taktiskt hänseende gärna vilja se. Skoghall med sitt 1-2-2 mot ett man-manspelande Åby….häftigt!

Fagerhult – Landskrona  7-5

Ett viktigt mittenmöte i tabellen. Vem vill göra ett ryck från nedre regionerna? Jag tror Onyx gör det tack vare hemmaplan.

Dä va dä hele….ha dä gött här hemma i kylan nu!!!!!

af

Torbjörn Tärnbro

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Whow, vilken serie!!!!!

Vad ska man säga om årets Allsvenska Södra? Jo, den är mer än jämn just nu….häftigt, eller hur? Bara att läsa tabellen nedan så förstår ni vad jag menar. De senaste åren har det ju varit lite ojämnt i toppen men i år verkar det vara precis tvärtom.

Nu vann Växjö igår hemma mot Fagerhult med uddamålet. Det verkar som om Växjö hämtat sig efter överkörningen killarna bjöd på i deras hemmaborg. Men segern mot Fagerhult satt hårt inne och det var inga mil ifrån att Grabbarna från Fagerhult kvitterat i slutet när de var en man mera.

Hoppas nu publiken fortsätter att strömma till den Blå Borgen trots att grabbarna haft det lite tyngre på hemmaplan. Jag tror att killarna vill för mycket helt enkelt och glömmer det enkla när de spelar hemma. Allt ska vara så fint och så möter de försvar som ställer upp som en köttmur framför egen kasse. Gör det enkla…lasta in lite bollar på boll o gör de enkla målen och på det sättet sätta lite press på motståndarna.

Men det finns definitivt ingen oro för panikåtgärder i detta läget. Om inte det funnits de upphämtningarna som gjorts de senaste hemmamatcherna. Ja, då skulle undertecknad vara orolig…

Nu beger sig killarna ner till Gotland för en mycket svår bortamatch. Historien pratar väl inte för killarna men varför inte ändra denna historia nu när trycket ligger på hemmalaget. Under tabellen kan ni se ett vågat försök till ytterligare en tippning inför helgens matcher…hur många rätt får jag?

 Växjö  14 p  (7 matcher)

Karlstad  12 p  (6 matcher)

Lindås 12 p   (6 matcher)

Visby 12 p  (5 matcher)

Åby  12 p   (7 matcher)

Helgens tippomgång!!!!
 
Landskrona – Onyx  8-4
Här kommer Landskrona att vinna. Varför? Jo, de har fått starkt självförtroende efter segern senast mot oss!
Östra – Malmö  7-5
Jättesvårt att tippa denna match. Men hemmaplan inför ”tomma” läktare i Jönköping kommer att avgöra.
Skoghall – Lindås  4-5
Jag har tippar Skoghall i många omgångar men tror de får det tufft mot Lindås. Men det kommer att bli jämnt….jag lovar! Kanske arvikapöjken Tobias Henrysson avgör för Lindås….
Partille – Åby  7-4
Har Åby lekt klart nu? Två raka förluster kanske har satt sina spår. Partille har släppt in minst mål i serien och då borde de ligga högre i tabellen än att vara näst sist. Men har man bara gjort 18 mål framåt på 5 matcher då ligger man där man ligger….kanske det lossnar lite på söndag!
Visby – Karlstad  4-6
Tror killarna gör skitjobbet görbra till helgen och göbben Ahl rullar in den i öppen kasse då klockan står på 19.37….tuff toppmatch väntar hur som helst i svårspelade Södervärnshallen…må bästa lag vinna!!!!
af
Torbjörn Tärnbro
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Skånsk viljeseger!!!!!!!!

Vet inte om man ska skratta eller gråta…om man ska såga elle kapa spelet. Men jag väljer nog att vara lite diplomatisk ändå. Killarna kom ju ikapp….nästan efter en sanslös spurt.

När Daniel Ahl vek sig in mot kassen och backhandschippade över målvakten i Landskrona. Då blev det 6-7 och  min mage sa att detta kan nog gå vägen….

Men tji vad fel jag hade…..

Visst är det svårt att ständigt möta 400 kilo utespelare i rätt försvarsposition. Men idag var killarna alldeles för bekväma under första halvan av matchen. Ingen vill få något blåmärke….ingen ville göra motståndarmålisen mindre bra….alla ville snurra runt runt och mera runt för att hitta det ultimata läget…

Spelövertaget var mastigt och det såg stundtals ut som ett konstant power-play. Men som sagt…skitgörat var som bortblåst under i princip två perioder. Ett tag kändes det som om Drillo´s (norske förbundskaptenen i fotboll) teori att om man inte skapar något framåt trots en mastigt bollinnehav….ge då bollen till motståndaren bollen och backa hem för att göra ett nytt försök…

Nu tror jag inte på denna teorin men ibland blev nästan trycket för hårt. Men trycket var som sagt lätt att försvara sig mot då ingen gick in i skåningarnas territorie och ställde till det….

Ta med er insatsen i tredje. Då blev killarna mer obekväma och effektiva. Det var nära idag men tyvärr vann ett vilt kämpande Landskrona. Serien är lite upp o ner…och toppen är maffig. Vilken rysare detta kan komma att bli. Nu fick Visby och Åby lite övertag igen…men dessa möts nästa helg då killarna har spelledigt.

Hoppas den stora publiken kommer åter då de fick se en spännande upplösning….fast utan lyckat slut tyvärr.

Kanske nästa match kan komma att passa killarna bättre. Då har de Visby borta i sin gryta och då förväntas ju Visby att trycka på….kan bli gött att få en sån match nu pöjker…

Bara att komma igen boys!!!!!

Undertecknad är inte orolig….

af

Torbjörn Tärnbro

PS. Spurs tog i alla fall en skön seger i derbyt mot QPR….gött mos dä!!!!

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Jag tippar väl igen då….

Skam den som ger sig heter det ju och efter förra veckans tipsfiasko av undertecknad funderade jag på att lägga ner detta påfund. Men vad gör man inte för att slå ihjäl lite tid på ett tåg mellan Stockholm och Karlstad…

Nu ska jag väl inte klanka ner för mycket på mig efter förra omgången då resultaten var magnifikt konstiga. Men jag hade faktiskt nästan hälften rätt. Så kan man ju se det istället för att säga att jag hade mer än hälften fel…

Killarna tar sig an ett nytt skånelag på söndag. Då kommer Landskrona på besök i Den Blå Borgen. Jag väntar som ett barn före julafton på att se hur killarna ska fortsätta sin tornadoliknande framfart efter urladdningen senast mot storfavoriten Växjö senast.

Nu får ni masa er ur fotöljerna och knäppa av Viasatsändningen på TV´n för att bege er till Colorama Arena och se våra duktiga pöjker! Landskrona är som sagt på besök och de lite av en besvikelse i år jämfört med förra året. Men i de lugnaste vattnet lurar den största Gäddan…på med blåställen och jobba hårt är parollen som väntar. Som alltid!!!!!

Okej då, här kommer mitt tips inför omgången som innehåller 2,5 derby!

Fagerhult – Östra  8-5

Derby nummer ett denna omgång. Kanske jag skulle tippa 13-11 eller nött. För när Östra är på banan smäller det i alla fall framåt. Fast också för dem tyvärr lika mycket bakåt. Men hemmaplan avgör detta derby.

Lindås – Partille  6-3

Derby nummer två.Lindås vann borta senast mot Visby vilket var mycket starkt gjort. De är ett topplag och är starka hemma. Därför vinner de även detta derby!

Visby – Åby  4-7 (halvderby)

Jag kallar det så. För det är väl det närmaste Visby kommer ett derby. Åby går från klarhet till klarhet och denna gången sticker jag ut hakan och påstår att de även vinner denna mycket svåra bortamatch. Fast är mycket osäker då Visby inte brukar torska hemma fast de gjorde det senast mot Lindås…

Malmö – Skoghall  4-4

Skoghall har varken tagit eller förlorat tre poäng hittills vilket i sig är lite unikt. De är seriens just nu seriens mest vana sudden-lag. Två försvarsstarka lag möts och det kommer inte att krylla av öppna målchanser. Dessutom har bägge lagen två bra målvakter vilket även det borgar för få mål.

Onyx – Växjö  4-9

Här kommer ett fruktansvärt revanschsuget smålandsgäng att vinna enkelt över ett i år hittills blekt Onyx. Även om det är svårspelat hemma hos Onyx så tror jag på seger för storsatsande Växjö. Men alla vill ju slå en storfavorit så en gardering kanske vore på sin plats….

Karlstad – Landskrona  7-2

Nu tror jag coach Colling kommer att plocka ner killarna denna vecka och trycka i dem att det är hårt arbete som krävs. Det som hände i Växjö är redan historia och det är dags att skriva ett nytt positivt historiekapitel. Landskrona har inte rosat marknaden i år men det är just sådana lag som är svåra att möta. Det finns ju många matchvinnare hos killarna och det avgör denna drabbning. Gustaf ”gurra” Ryhed kommer att göra två mål o ett ass…någon som sätter emot?????

Dä va dä hela….

Nu får vi hoppas att SJ håller sitt här och att man kommer fram i hyfsad tid…

Ses på söndag!!!

af

Torbjörn Tärnbro

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentar

En seger enligt game-plan!

Så kan man sammanfatta dagens överkörning av storfavoriten Växjö borta i svårspelade Teleborgshallen. Hela 11-2 seger och med periodsiffrorna 4-0, 4-1 och 3-1 säger att det var en konstant och bra game-plan som genomfördes av ett gäng unga och hungriga värmlänningar.

-Vi är ett lag och vi genomförde det vi skulle göra. Ingen backade undan och alla ville vara med och delta i de situationer som uppstod. Vi var starka när vi skulle vara det och jämna genom alla perioderna. Så säger en lugn och sansad coach Colling efter matchen.

Just att det är ett lag märktes redan förra veckan då killarna vände och tog poäng trots att det inte klickade i då. Då stuvades det om i laget. Idag rullades det bara på. Marginalerna är små i denna sporten men visst är det underbart att få tvåla dit laget som säger sig ha en mission….nämligen ”mission SSL”.

Hela åtta målskyttar….whow!

Men så var det borta senast också då Fagerhult fick krypa ut bakvägen i sin egna hall då våra spelade upp till dans. Idag hade Växjö problem med alla våra linor. Alla gjorde ”skitjobbet” och alla ville vara med och leka med den vita trissan med de magiska hålen i. Laget är alltså inte beroende av att vissa ska leverera. Alla kan göra det….

Växjö då?

Nog ingen fara med dem. De kastar säkert av sig detta och reser sig. Serien är jämn och det är först i mars som den bokförs för gott. De kan säkert vara i topp då men de kanske inte får tappa mera poäng på hemmaplan för då kan det bli jobbigt.

Nu får ni alla komma till den Blå Borgen nästa helg o kolla in laget som just idag spelade en äckligt bra innebandy….men är historia nu boys. Njut i bussen hem, sedan nytt fokus för en ny uppgift te hälja!!!!!!

11-2 seger o snart Starke Man på TV….satana va gött livet känns nu!!!!

af

Torbjörn Tärnbro

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

13-12…vad hände i Jönköping o med tipset????

Nej, det blir nog till att lägga av med tippandet nu. Hoppas ni kan ge bättre tips än mig via kommentarer nästa gång…

Men hur kan en Allsvensk match sluta 13-12????

Östra, Fagerhult, Partille (suddenseger), Lindås, och Åby. Där har ni segrarna i lördagens matcher. Mitt tips då…nja dä ska vi prata lite tyst om. Man kan säga att jag hade 1,5 rätt om man räknar in Partilles suddenseger mot Skoghall hemma i Partillebohallen.

Lite spontana kommentarer med mitt tips inom ( ):

Östra – Onyx  13-12  (7-4)

Hur är det möjligt? Östra har nu kravlat sig upp över nedflyttningsstrecket genom att ha målmässigt spelat 21-23 på två matcher. Bägge lagen behöver nog gnugga försvarsspel närmaste veckan. Mål kan de ju bevisligen göra…

Fagerhult – Malmö  6-4  (4-6)

Jag hade i alla fall rätt siffror fast i fel ordning. trodde här att Malmö skulle fixa sig uppåt i tabellen. Istället var det Fagerhult som tog den chansen. Nu är lite topptippade Malmö under strecket och detta tillsammans med det andra skåndelaget, Landskrona. Stark av Habos stolthet att knyta ihop denna matchen. Har det vänt hemma nu????

Landskrona – Åby  6-12  (8-4)

Totalt haveri i tipset. Fågel eller fisklaget Landskrona visade här att de kanske är fisk i år? men nu är det definitivt klart. Åby blir ett topplag! Enligt rapport därifrån så var de storlekar bättre än hemmalaget. Effektiviteten i hårt pressande Åby var imponerande. Christoffer Ericsson svarde för 3 mål o 2 ass….en blivande hitman eller????

Partille – Skoghall  4-3 sd  (7-5)

Skoghall fortsätter att släppa in lite mål men samtidigt verkar de ha svårt att producera framåt. Men spelmässigt är de nöjda men poängmässigt inte säger tränare Dan Lundqvist i media här. De är obesegrade men har ingen trea efter fem matcher. De som ska göra mål i Skohall gör det…igår var det Nystadius gånger två samt CoP som fixade krysset.

Visby – Lindås  6-7  (8-3)

När äntligen Visby för spela hemma efter tre raka bortamatcher så trodde jag att det skulle rinna på framåt…men ack vad fel jag hade. Lindås visade att de är en tuff utmanare till storfavoriten Växjö. Starkt av Lindås i svårspelade Södervärnshallen. De nästan 1000 gotlänningarna på läktarna fick gå hem slokörade. Det var en match i publikens tecken. De följdes åt hela tiden men avgörandet kom i 16:e minuten i tredje av Rasmus Carlsson. Roligt också att arvikapöjken Tobias Henrysson hittade målet två gånger. Han var ju hos oss en liten sväng och tränade innan han flyttade till Götet. Lindås hänger på alltså….

Man kan ju hoppas att pöjkera spelar hem seger i Växjö idag….då får jag i alla fall 2,5 rätt!!!!

”Färjestad is back!”, så sa Arto Blomsten i TV igår när de vann en övertygande bortaseger mot Växjö…bra tändvätska det killar, eller hur!!!!!!!!

Dubbelt Karlstad i Växjö under helgen vore ju inte helt fel…..

af

Torbjörn Tärnbro

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Är serien delad redan? Nytt tips…

Är det en fråga som redan har fått ett svar kanske. Vi ligger topp fem med Visby, Lindås, Åby och självklart Växjö. Om man tittar på alla förhandstips så kan det bli dessa lag även i mars nästa år i toppen. Ett undantag finns dock och det är yrvädren i Åby. Kommer de att hålla?

Ska enligt en gammal tradition försöka mig på ett nytt tips inför kommande omgång. Förra veckan rosades inte marknaden direkt då jag endast had 2 av 5 möjliga (endast 5 matcher spelades). Kan förklaringen till mitt dåliga tips förra veckan vara att serien är tätare än att fem lag rycker i toppen. Denna veckan möts några av nuvarande topp fem. En mycket tuff match blir det i Visby när Lindås kommer på besök. Våra killar åker ner till Växjö för ett möte med storfavoriten Växjö…hur som helst. Här kommer ett tips till:

Östra – Onyx  7-4

Nu tippar jag inte Onyx längre och då kommer de väl säkert att vinna. Men jag tror att om Muhic i Östras kasse spelar lika omutlig som mot oss senast så vinner Östra detta viktiga möte i botten av serien.

Fagerhult – Malmö  4-6

Tror att Malmö tar chansen att klättra lite från det jobbiga nedre strecket. Fagerhult har inte rosat marknaden hittills och kommer här att nötas ner av ett taktiskt spelande skånelag.

Partille – Skoghall  7-5

Skoghall hade förtvivlat svårt med Partille ifjol och Göteborgarna kommer med en fräsch seger i bagaget som är bra för självförtroendet. Svårtippat då Skoghall jag första trean för de har snart lite av rekord i oavgjorda matcher efter 60 minuter. Rykten på stan säger att inte Wendel spelar vilket gör att deras leading-line försvagas oerhört. Därav tipset!!!!

Visby – Lindås  8-3

Första hemmamatchen efter tre raka bortamatcherna med inspelade nio poäng för Gutarna. Lindås verkar vara bäst hemma än så länge även om de gjorde en bra match borta mot Växjö. Tror att spelarna i Visby helt enkelt är mer sugna att vinna denna matchen i Södervärnshallen.

Landskrona – Åby  8-4

Ja, jag tror faktiskt Lanskrona får tag på Åbys man-man spel och Åby får åka hem med första förlusten. Om det inte blir så…då får vi nog se Åby kvar i toppen ett tag till…

Växjö – Karlstad  5-6 sd

Ojjjjjjjj vas vårt. Killarna kommer att möta ett heltaggat hemmalag som i princip måste vinna för att inte tappa mark i sin strävan mot SSL. Det är just detta som gör att jag tror att vi tar två poäng med oss. Trycket på spelarna i Växjö kanske blir för stort. Här kan killarna bara spela ut utan press och det är samtidigt en match mellan två lag som gjort häftiga upphämtningar målmässigt i taskiga lägen….ska bli spännande detta.

af

Torbjörn Tärnbro

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

”Mission SSL borta”

På söndag beger sig killarna ner till nedre delarna av Småland för ett möte med storsatsande Växjö. Det blir en match mellan ett hemmalag som har devisen ”mission SSL” mot ett lag som säger att de ska vara topp fem i år.

Växjö var spellediga under helgen och det passade dem bra säger tränare Daniel Hahne. De har haft lite småskavanker på en del spelare och kropparna har fått vila lite, säger han vidare på deras hemsida. De kommer till spel efter en imponerande upphämtning hemma senast mot Lindås. De låg under med 2-5 då 11 minuter återstod av matchen men vände och vann under ordinarie tid med 7-6. Lite av samma upphämtning som killarna gjorde hemma mot Östra senast…fast då bidde dä en pinne bara….

Växjö storsatsar och skall upp i SSL säger de själva. Gillar den tanken de har och att de framförallt går ut och säger det öppet. Nu får vi se hur deras spelare tar att alltid vara favoriter och det jagade laget i år för ifjol var det de själva som jagade. De har ett jämnt lag med många matchvinnare även de. Het spelare hos dem verkar Linus Jämtdal vara. Han har tidigare spelat tre säsonger i Caperiotäby och han gjorde två av målen när de gick ikapp Lindås senast. Men som sagt, de har många som kan avgöra…..

För våra Blå Musketörer är det bara att spela ut utan press till helgen. Kan vara skönt att få en sådan här match nu då favoritskapet ligger på hemmaspelarna. De visade en fantastisk moral senast då de kunde vända och få med sig ett ”momentum” in till nästa match. Nu vet de att de kan vända matcher även om det ser tungt ut.

Bara att köra grabbar- gå ut o gör er grej….

af

Torbjörn Tärnbro

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Kapas, sågas….hedras!!!!

När sola gick ner över de Västra stadsdelarna gjorde Östra 4-9. Med sitt hypereffektiva Nord-Sydspel hade de manövrerat bort lite vilsna hemmapöjker. Då kände undertecknad en viss håglöshet på läktaren men ledarstaben tog en time-out. Efter omstuvningar i laget kom en hedrande upphämtning till 9-9 på 9 minuter!!!!

Östra var äckligt effektiva i sina omställningar samtidigt som våra Blå Musketörer var omständiga och lite naiva i anfallsspelet. Jag räknade till 13 klara målchanser mot 5 för Östra. Detta var efter 10 minuter i sista perioden men på tavlan stod det då 4-9….suck, tänkte jag….en sådan dag idag…

Egentligen började det bra och första perioden var helt okej. Ledning med 3-2 efter mål av Falk och Kjellemar. Det tredje målet beskrevs som ett självmål efter en trasslig situation framför en mycket duktig Vedad Muhic i bortamålet. I andra fanns skärpan kvar i omklädningsrummet och lite enkla omstälningar senare så hade väderstreckslaget från Jönköping gjort 3 baljor…effektiva värre!!!!

Nu ska också ledarstaben ha kredit för upphämtningen. De tittade spelarna i ögonen och stuvade om rejält i kedjorna. In på planen kom ett gäng hungriga och revanschsugna pöjker. Ahl fick Ryhed och Nordblad vid sin sida och Matte Österdahl kom in som en frisk fläkt. Tillsammans med Kongstad och Borsch rörde de till det rejält för försvaret i Östra.

Gurras ögon lyste och laget visade att det finns mycket i dem. Publiken hängde på och det blev några nagalband som försvann när killarna öste på utan att tänka. När kvitteringen kom så reste nästan taket på Colorama Arena. Skönt att se hur publiken verkligen ställde upp på de blå….

I sudden blev det ett power-play men där ville nästan spelarna för mycket och man kunde höra coach Collings ord eka i hallen…..”TÅLAMOD”. Nu togs Lindeman ur kassen och man chansade i slutet för att få två poäng…men det straffade sig som det brukar göra. Men skön inställning från ledarna var det….

Totalt sett tycker jag nog att killarna borde avgjort en sådan här match tidigare. Det blev för många mål bakåt helt enkelt. Lite enkla dessutom. Men sätter man inte chanserna så går det fort i denna sporten. Men gör man 9 mål hemma så ska man vinna…därför rubriken på inlägget!!!

Östra spelar en teknisk och taktisk perfekt match och gör de så fortsättningsvis kommer de att plocka fler pinnar framöver. Bra hos killarna var Ryhed, Kjellemar samt även Ahl. Plocka med de sista nio minuterna nu och ladda rejält inför ett nytt smålandslag till helgen. Då väntar storfavoriten Växjö borta och då kan ju killarna slappna av och bara spela ut.

I övrigt kan man ju säga att mitt tipps inte gick något vidare. Två av fem denna gången. Partille tog sina första tre poäng via seger borta mot Malmö och Visby fortsätter att imponera med segrar på bortaplan. Denna gången slogs Skoghall tillbaks med uddamålet i svårspelade Hammarlunden.

Värmland hade ingen bra helg!!!!

Killarna var de enda som tog poäng. Våra damer har det tungt med två rejäla förluster hemma. Inga lag på varken dam eller herrsidan vann i Div 1….ajajajaj!!!

Men efter regn kommer solsken…mot nya segrar!!!!!

 

af

Torbjörn Tärnbro

PS. Tottenham gjorde en bra match borta. 2-2 mot Newcastle är helt okej i min hjärna.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar