”Efter kalaset”

Den låga november solen förblindar mig då den sjunker ner i horisonten vid 15-tiden en helt vanlig lördag en helt vanlig dag i slutet av november, hastigheten sjunker drastiskt och en smula dramatiskt…  Vid den plats jag passerat mer än 10000-tals gånger under årens lopp slås jag alltid av samma tanke: Hur fan kom dom på planen?  Känns inte som det var några förvirrade trasiga stirriga ”Tjackpundare” som körde ”Sten-sax-påse” direkt…   Skiter högaktningsfullt i om vissa tycker att jag glamouriserar skeendet då jag ännu i dags datum förundras över det spektakulära när helikoptern landade på taket tidigt den höst morgonen 2009 då dom gick ner och hämtade 39 miljoner och försvann…   I den motsatta riktningen som bär oss tillbaks igen där våra fyra förvånade uppspärrade ögon beskådar en mäktig full måne, två guldbruna och två grå, vackert så det förslår…


December månaden som närmast kan liknas med någon sorts grå geggig vedervärdig skol pölsa från ett tidigt 1980-tal i Kvarnbergsskolans matsal i sitt kraftigt avtändande innanmäte, där tankarna och tonårsdrömmarna skenade som en galopperande fullblodshingst…  Och vi närmar oss den heliga julen…  Eller snarare den skenheliga julen…  Påtvingade möten mellan människor som aldrig borde ha setts…


Så som att sitta i en urin-missfärgad -plast- stol- från- snåla-smålänningen i tron i att den är en Bruno Mathsson fåtölj, på en Kebnekaise topp av amorterings krav…  Falska leenden, falska förhoppningar i en falsk tillvaro…   Epilepsi framkallande blinkande krimskrams på varje millimeter…  Jag vill bara kräkas…


Djurplågare, ni är tyvärr många men jag kommer alltid jagar er långt ner i era mörka lerfyllda gravar…  Ni små, små ynkliga varelser som eldar upp era lånade stålar till bomber och granater, töntiga smällare och löjliga fyrverkerier, i en tid och en verklighet då riktiga bomber faller under solen och molnen i andra delar av världen…  Att ni inte skäms?  Har förståndet fullständigt gått upp i rök?  Ni som skämmer livet ur våra husdjur med erat korståg, skogens djur springer och flyger för allt dom orkar, om dom orkar?  Egoist-samhället i egen hög person visar återigen sitt äckliga självbelåtna osolidariska ansikte…


Halvtid inom den sport jag lämnat bakom mig, men har koll med ett öga på vad som pågår…  Värmdö har ju häng på den klassiska 8:e platsen som man prenumererat på senaste 6 säsongerna, känns just som det 8:e bordet återigen är bokat 2017 …  Liknelsen vid att KD skulle kravla sig över 4 % spärren är obehagligt slående…   Måste ju kännas helt underbart fantastiskt efter att man lagt ner typ 30 000 timmar på att just komma 8:a, eller inte…  Någonting måste vara fet fel…  Fel upplägg, fel försvarsspel, fel anfallsspel, fel allt och fan och hans moster…   Storstilat med grandiosa ord om allsvenskan, om att vara störst, bäst, vackrast på en och samma gång…  Ett långfinger åt alla dom andra, i sann pösmunksanda, då oödmjukhetens face visar sin rätta sida…  Så blir fallet jävligt tungt, bekant gör det ont att ramla på lilla rumpan…  Dumheten i dessa ord blir till en skarpladdad pistol mot tinningen, ett bestialiskt självmord…  Ställer mig samma fråga år efter år, likt en repig, hackig oval vinyl skiva…  Varför?  Varför avgår inte samtliga så kallade ledande klåpare?  Måste ju finnas fler än jag som tycker detta är ohyggligt pinsamt…


Ingarö?  Ja, ser ut som liemannen dikterar villkoren över den totalt ödelagda klubben…  Efter uttåget ur division 1 för några år sedan, så faller hela skiten fritt…   Historien känns osmakligt bekant, åter upprepas den…  Man ”Värvade” en hel armé alibi-juniorer från Värmdö som fick mig att på fullaste allvar att överväga en comeback, upp hottat med ”Stjärnvärvningen” #96 Martin Norling trodde man i sig enfald och en skrattretande okunskap att dessa skulle bli hjärtat och själen i ett redan utmärglat lag som närmast ser division 3 i horisonten…  Allvarligt?  Vad är det för clowner som sitter vid rodret?  Dunder sist i division 2 efter halva serien spelad, gissar att gudfadern Chris Härenstam sover lite risigt om nätterna…  Svaret på frågan ligger långt tillbaks i tiden, kommunen är för liten för två ”Satsande” föreningar med tillhörande juniorverksamhet, är det så in i helvete svårt att få in i dom trånga hjärnorna?  Ja, tydligen är det så..


Kriga och slåss, spotta och spy ut sin galla, slita hjärtat ur varandra för att för sin egen vinnings skull, att råna spelare av varandra kommer innebära att innebandyn sakta med största sannolikhet självdör…  Någon gång någonstans så måste folk vakna till och se den sanning och verklighet som faktiskt är på riktigt…


”Efter kalaset”     Farsta  (Hasse Edström)   2016

#70  Spaden


Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone- DELA INLÄGGET!
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *