”SOCKER”

En likblek och tvivelaktig februari sol som bara tycks vilja visa sig ibland i ett samhälle som blivit snålt, kallt och girigt i en trasig sorglig värld fylld av idioter…  Sverige förändrades dramatiskt bryskt traumatiskt den kalla natten 28 februari då skotten föll vid hörnet Sveavägen/Tunnelgatan där statsminister Olof Palme mördades 1986, hela landet lamslogs i en gigantisk sorg…  En resultatlös mördarjakt följde och förföljer oss ännu i dags datum, där klåparna avlöste varandra en efter en…  Maktlösheten, handlingsförlamningen blev total, det sagolika avlånga landet hade förlorat sin oskuldshet och lämnade ett öppet blödande sår i folksjälen…  Mina tårar forsade ut med dom akne täta tonårskinderna, hela min tillvaron var för alltid slagen i spillror, min stora hjälte var för evigt borta…  En smärta värre än när mitt unga oerfarna hjärta krossades som stenar mot glas då den lilla blonda söta flickan på skol discot vände sig om och gav mig iskalla handen…


Sitter i bilen vid ett helt vanligt övergångsställe och förfasas över den galna stressiga, nerviga tillvaron som spridit sig likt en landsomfattande epidemi, ögon stora som dasslock bara stirrar på en mobil-skärm trots bilen är fylld till bredden med små oskyldiga skrikande barn passerar i 900 blås på 30 sträckor utan någon som helst respekt, jag blir till och med omkörd vid ett dagis…  En tjock-överklass-wannabe-brud parkerar sin sms-överbelånade-gummi-jeep i handikapp rutan som att det var det mest naturliga och självklara saken på moder jord, svängandes med en plagierad handväska lika fejkad som det falska leendet iklädd groteskt illasittande tajts toppat med ett par kopierade solglasögon från någon bensinmack av pilot modell…  Hur kunde det bli så här?  Snälla nån säg mig varför?  Spegelbilden av attityden i dagens samhället ser ut som skit…  Empatilöst, hjärtlöst, respektlöst, själlöst…


Dagen blev till natt, gatlyktorna mörka, mörkt i alla fönstren…  Ser stjärnorna leva sina egna liv ovan dom svarta spöklika grenarna i månens sken,  vi är alltid dom ensammast där ute, där vi anförtro varandra, hör ingen, ser ingen…  Det är bara vi…  Alla sover förmodligen sin underbara Törnrosa sömn och drömmer sött om en oändligt lyckligare morgondag och en trisslotts-vinst…  Det enda jag ser är skenet från min dataskärm, det enda jag tänker är orden och tankarna som snurrar som en karusell med dom alkoholstinna demonerna i mitten…


Så vände det, med ljuset som kommer varje vår…  Märker att denna hörna kommer spänna över 3 månader, herre min skapare…   Varje dag blev lite ljusare, varje vecka blev ljus och matcher som vanns, segertåget slutade med en 4.e plats…  Det som jag aldrig trott skulle hända hände, äntligen så tog spelarna tag i bitarna, knöt näven och tog kriget hela vägen till den kvalplats man trånat och dreglat efter i 6 säsonger om jag räknat rätt…  En trupp med klass spelare så som: Försvarsgeneralen #25 Jens Engelberg…  Innebandykungen och fanbäraren #33 Kim Johansson…  Pånyttfödda #10 Pierre Johansson och #91 Jonathan Ericson…  #11 Petter Ericson Hållèn med sin rutin bidrar trots att det inte landade i 55 poäng… #51 Axel Ulltin den största talangen i Stockholm sedan en valpig #21 Jonas ”Jonte” Rosqvist dansade in på innebandy scenen 1993 i det riktiga Balrog…    #41 Henrik Johansson som gjorde sin bästa säsong…  Målvakten #90 Martin Ekstrand som alla SSL klubbar tydligen har missat,  jag kapitulerar fullständigt inför denna klass keeper!   #22 Jimmy ”Tsunami” Risberg som bär upp bindeln med stor heder…


Kan tycka att det är ett uruselt korkat svagt ledarskap, blir helt svart i ögonen då en av Värmdös bästa och talangfullaste offensiva backar helt plötsligt slutar spela innebandy nämligen #7  Benjamin ”Besse” Kroon som jag personligen har beskådat en fantastisk utvecklings kurva på…  Samt att inte #21 Christoffer ”Storken” Ornered fått fler chanser än ett par få tal,  en innebandy gangster som brinner för sporten…


Ja, det blir en lång hörna…  Skit lång…  Kommer förmodligen ta er på ren och skär utmattning…  Ingarö innebandy tappade andan för länge sedan och nu blir det division 3 om det ens blir det?  Hjärtat har stannat…  Den akuta nödhjälpen var hopplöst förgäves…    Såg det komma som en otämjbar höststorm rätt i ansiktet med ett helt knippe albi-tränare de senaste åren, nån Henrik Stener som aldrig nånsin förstått eller förstår vad innebandy är,  kanske en grönsak eller en rotsak? Eller en badboll?  Nån Andrè Alshammar som tydligen vunnit sm-guld på ”Olika nivåer”, undran kvarstår: I vad för sport?  Dart?  Vindsurfing?  Ko-släpp?  Nån annan?  Var inte den av vissa mindre kompetenta innebandy figurer geniförklarade coachen Magnus ”Binge” Jäderlund inblandad ett tag?   Orkar verkligen inte mer, det är osannolikt uruselt…  Varför gör man inte nått helt annat?  Allt utom just innebandy…  Det får finnas gränser…  Då kunskapen aldrig funnits så är det över riktig på riktigt…  Nattsvart deluxe…


Ljuset tog sin resa rakt i mitt innersta och gjorde mig yr, med sig bar hon den största kärlek jag bara trodde kunde fladdra till i en dröm…  Söt som socker med den underbaraste doft som gör mig knäsvag och med den lenaste hy som gör mig hög och med det vackraste namnet jag någonsin hört som fullständigt knockar mig och gör mig hög igen och Lava svartsjuk likt en svart bubblande vulkan…  Du kom som en varm kärleksfull holländsk vår vind och satt mitt hjärta i brand då mitt hjärta var tömt helt utan hem…  Du ligger på min arm,  jag känner formen av din rygg, känner dina varma lugna andetag…  Jag blundar och tappar andan varje gång…  Du håller min hand, du släpper aldrig taget,  jag vill aldrig släppa taget, aldrig någonsin…  Jag har vandrat längst den vingliga krokiga vägen i vilsenhetens verklighet i en evighet där jag tillslut fann dig innan jag fyllt mina 50…

”Socker”  (Jocke Berg)     Vapen & Ammunition    2002

#70  Spaden
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone- DELA INLÄGGET!
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *