Innebandy-Sveriges skönaste namn!

Tjenare! Tänkte göra någonting helt olikt mig själv och göra en lista över innebandy-Sveriges skönaste, bästa eller roligaste namn. Denna lista är dock inte i någon speciell ordning. För långa/krångliga namn är inte att föredra och kommer kanske inte förekomma så mycket:

Rikard Carlsson Stiernspetz – Täby FC

Ok, tänk er att ni kollar in eran motståndares laguppställning och det namnet Rikard Carlsson dyker upp…inte så mycket att hänga i julgranen! Däremot Rikard Carlsson Stiernspetz låter ju som rena rama superstjärnan.

Daniel Palm Gonzalez – Karlstad

Det här med att blanda svenska och utländska namn är ju nästintill oslagbart. Återigen, Daniel Palm är ju inte så respektingivande men Daniel Palm Gonzalez är ju riktigt vasst!

Helmer Hernegran – Järfälla

Gammalmodiga namn gillas också, dessutom är det ett plus att både för -och efternamn börjar med samma två bokstäver.

Fredrik Kuylenstierna – Pixbo

Denna är på gränsen till att vara för svår. Men det är ju någonting med att ha ”Stierna/Stjärna” med i namnet som gör det lite vassare.

Billy Nilsson – Sirius

Billy Nilsson låter som namnet på skolgårdens vildaste unge. Det är ungen som lägger smällare i grannens brevlåda och stoppar bananer in i bilarnas avgasrör…

Joel von Reis – Helsingborg

Jag valde mellan honom och Petter van Keppel men valet föll på von Reis. Adliga namn låter väldigt fint och någonstans vill jag tro att dessa damer och herrar bor på sina gårdar ute på landet. Men jag har nog fel…

Jack Kvist – Falun

Kort och koncist. Ett namn som skulle passa de flesta sjörövarna och som dessutom tar väldigt kort tid att både uttala och skriva!

Ciya Hajo – Falun

Här får man passa sig så man inte blir misstrodd för att vara sympatisör av extrema högerpartier. Kort och enkelt vilket är bra!

Birk Sollenius – Wibax Piteå

Ja…ni ser ju själva!

Patrik Stanley

Så var det där med att blanda svenska och internationella namn. Tänk dej om han hade hetat Patrik Stenberg, då hade det inte varit så mycket rock ‘n’ roll. Men när han heter Patrik Stanley, då blir det riktigt bra gung i det!

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentar

Åtta mål av Stefansson!

Det mesta av förhandssnacket handlade om Västeråsstjärnan Christian Mattsson. Om hans insats kan nämnas att den var blek, nästintill obefintlig.

Poängprotokollet dominerades istället av Järfällas skyttekung Andreas Stefansson. Han gjorde någonting som bara två herrspelare i Allsvenskan/SSL lyckats med tidigare, nämligen att göra åtta mål i en match. Personligen tycker jag att det är svårare att göra åtta mål i Allsvenskan eftersom serien är så jämn och att det inte finns några lätta matcher, vilket ibland kan vara fallet i SSL.

Hela förstakedjan med Andreas Westerlund, Calle Nordström (0+2) Hampus Pettersson (0+3), Oskar Hagberg (0+3) och Andreas Stefansson (8+0) var superbt bra! Två andra som var riktigt, riktigt bra idag var Oskar ”Duracell” Karlsson som med sin fart, vilja och lagmoral gav Västerås ett helvete samt Alex Rönnlund som kommer in och trots ganska lite speltid visar att han är på god väg att ta steget från JAS till Allsvenskan, precis som Andreas Stefansson gjorde för tre-fyra år sedan.

På onsdag väntar DIF i Eriksdalshallen, vinnaren där tar sig ett stort steg närmare play-off. Ses då!

/Jocke Berkvall

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Fem baljor av Stefansson

Tänkte faktiskt skita i att recensera matchen som jag inte såg utan helt koncentrera mig på en av Järfällaspelarna: våran isländske landslagsforward Andreas Stefansson. En avig, snabb, teknisk och oerhört målfarlig forward som hittills gjort 15 mål denna säsong.

I och med att jag ser de flesta matcher så har jag väldigt bra koll på hur han rör sig och hur spelar. Nej…där ljög jag. Jättemycket. Han är väldigt svårläst och det är näst intill omöjligt att veta vart han står. Märkligt nog verkar det som att hans medspelare vet exakt vart han står. Här kan jag passa på att skriva några positiva ord om Hampus Pettersson, som inte var med i dagens match. Passningsskicklig, smart och snabb, dessutom lagkapten.

Dessa två herrar kan vara viktiga i Järfällas strävan att nå SSL. Kanske till och med helt avgörande.

/Jocke Berkvall

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Suddenförlust och ny match mot Piteå

För ovanlighetens skull spelade Spiders en onsdagsmatch nu i veckan och för ovanlighetens skull blev det en hemmaförlust mot Djurgården. Det var en mycket spännande match med mestadels högt tempo, bra intensitet och jämt resultat. Det mest spännande torde ändå vara hur domarna dömde: vid ett tillfälle blåste båda domarna samtidigt men tecknade för frislag åt olika lag. Detta var en match de säkert snabbt vill glömma.

Några positiva saker som kan lyftas fram:

1. Emil Strandvad vet vart krysset sitter.

2. Hampus Pettersson vet vart Andreas Stefansson står.

3. Andreas Stefansson vet vart Hampus Pettersson passar.

4. Stefan Willén är duktig i sidled.

5. Tobias Stensiö har troligtvis världens mest härdade innebandylår efter allt skottäckande i halvsittande position.

6. Jens Bjerregaard har måste ha sex lungor, minst!

Ny match imorgon hemma mot Piteå. Tre poäng är ett krav och samtidigt skulle det vara skönt om Spurre, Helmer, Jocke Ulvhag och/eller Sebbe Nielsen kunde få göra några poäng. Där har vi ett sparkapital vi inte har utnyttjat ännu.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Om att vara en god förebild

Match idag mot Salem och vinst med uddamålet. Det är dock inte det jag tänkte skriva om idag utan om att vara en god förebild. Nu tänkte inte jag på någon speciell match utan på serien i stort.

Många gånger hör man spelare som skriker ”fitta”, ”kuk också” med mera när de går på byte, missar en pass eller liknande. Andra spelare klagar på domaren jämt och ständigt, här ska jag även skriva att många tränare och vuxna åskådare har ett fruktansvärt språk riktat till rättskiparna. Detta är naturligtvis helt oacceptabelt.

För på läktaren sitter framtidens elitspelare, barnen. Jag jobbar varje dag med barn och vet hur lätt de lär sig ovanor. Det är upp till varje vuxen att vara en god förebild både på och utanför planen. För barn lär sig genom att imitera vuxna, så en vuxen som svär och beter sig illa framför barn gör att barnet snabbt tar efter detta.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Premiärdags!

Äntligen är det dags för seriepremiär! Jag har grävt lite i arkivet och kollat in resultatet på Järfälla samtliga premiärer under tiden i Allsvenskan:

2010: Järfälla –  Tyresö 2-5

2011: Järfälla – Uppsala 4-8

2012: Järfälla – Mora 16-10

2013: Runsten – Järfälla 6-9

2014: Järfälla – Gävle 4-7

Kort och gott ett ganska dåligt facit alltså MEN kolla in resultatet från 2012. Nu liksom då står KAIS Mora för motståndet och visst vore det kul med ett liknande resultat nu i eftermiddag? :)

Jag tycker som vanligt att det ska bli extra roligt med två saker:

1. Hur bra är nyförvärven?

2. Hur mycket har de yngre spelarna utvecklats? Någon som slår igenom?

Svaren lär vi inte få direkt idag utan vi kanske får vänta några omgångar innan man kan dra några slutsatser, men ändå…

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Tippar tabellen

Som traditionen bjuder så tänkte jag tippa tabellen. Kom ihåg att detta är vad jag tror. Vi börjar i botten:

12. Wibax Piteå. Tippade dem sist förra året, då klarade man sej precis. Slutdansat nu.

11. Hudik/Björkberg. De verkar ha bra drag upp i Hudik men tror inte det räcker. För svagt på värvningsfronten tyvärr.

10. Strängnäs. Svår denna, kan säkert överraska. Och med Gävle i färskt minne så vet vi vad som kan ske.

———————————————————————————————
9. Balrog. Nästan så jag bytte plats på Balrog och Strängnäs men mitt konservativa och nostalgiska sinne sa ifrån. Balrog är Balrog.

8. Salem. Tror att Salem hamnar i mitten. Tungt tapp av Samiel Fseha till Djurgården som gör att de placeras i ”nedre mitten”.

7. Västerås. Återigen spökar mitt sinne, denna gång med klubben som fostrat storheter som Alexander Galante-Carlström, Rasmus Enström och Rikard Björk. Västerås!

6. Mora. Om Salem har tunga tapp så är det ingenting jämfört med Mora! Bobby Edberg, Max Wahlgren och Filip Mbanza är tre blytungatapp!

5. Täby. Höga, höga toppar. Djupa, djupa dalar. Tabellens tråkigaste placering går till stundtals briljanta Täby men de kan nå högre om de inte gör några plattmatcher mot Wibax, Hudik mm.

———————————————————————-
4. Thoréngruppen. Värvat väldigt bra men också tappat några rutinerade rävar. Slåss med Täby om fjärdeplatsen.

3. Järfälla. Otroooligt nära SSL förra året och man är minst lika bra i år. En hemvändare, en islänning och ett starkt kollektiv är ingredienserna.

2. Djurgården. Garanterat topplag men tunga tapp även här. Micke Karlsson och Gafvelin är oersättliga. Två intressanta ungdomar i Bergfors och Larsson.

1. Tyresö Trollbäcken. Återigen tunga tapp men många fina nyförvärv med Patrik Andersson i spetsen. Han och P. Schantz har ju trollat ihop förut. Ser riktigt bra ut för TT

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentar

Sebastian Nielsen till Järfälla

22-årige Sebastian Nielsen förstärker Järfälla. Sebban har tidigare bl.a. representerat Balrog, Älvsjö och AIK. Vanligtvis brukar han gå som back men kan också spela högre upp i banan. Personligen tror jag att detta är ett mycket bra nyförvärv: en ung back från Stockholm med SSL-rutin.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

HBTQ-OS i Sverige 2015

I nästa vecka arrangeras EuroGames i Stockholm, ett evenemang för idrottande HBTQ-personer. Ca 5000 aktiva från hela världen kommer deltaga i idrotter som fotboll, friidrott, simning och såklart innebandy!

Jag spelar i Stockholm Snipers, ett lag som är riktat till homo-, bi -och transsexuella samt queera personer men som även är öppet för heterosexuella. Själv är jag bög. Och nej, vi står inte och kollar in varandra i duschen eller har bastuklubb i bastun ;)

Varför finns EuroGames och Stockholm Snipers då? Många HBTQ-ungdomar väljer att sluta idrotta pga att deras sexuella läggning/identitet inte ses som acceptabel, framför allt om vi pratar om herridrott. Uttryck som ”bögdomare”, ”är du fjolla eller?” eller ”det är ju ingen tjej, det är ju en kille” är fortfarande vanliga. Därför finns Snipers, här accepteras alla oavsett läggning/sexuell identitet. Acceptans borde ju finnas hos alla klubbar. Ibland kan det räcka med att prata om HBTQ för att en klubb ska ses som öppnare.

Detta är alltså fortfarande ett problem i idrotts-Sverige, tänk er då hur det ser ut i resten av världen. Därför finns EuroGames. Hit kan folk från hela världen komma och känna sej förhållandevis accepterade, även om även vi i Sverige har långt kvar till total acceptans.

Eftersom detta är en Järfälla-blogg så skickar jag härmed en utmaning till våra ledare och styrelsemedlammar: jag vill att ni arbetar för att få Järfälla IBK HBTQ-certifierat och jag hjälper gärna till!

/Jocke Berkvall

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Förändringar i truppen

I våras var Järfälla så nära SSL man kan komma men en förlust i den avgörande straffläggningen borta mot Gävle innebär fortsatt spel i Allsvenskan. Under sommaren har några spelare lämnat truppen och en så länge har ett nytt namn kommit in.

Utlistan:

Andreas Lindsjöö till Hässelby. Detta kändes ganska väntat då Lindsjöö inte fått jättemycket speltid i Järfälla senaste tiden. Ett kap av Hawks!

Daniel Delshammar till Täby. Även här ett ganska väntat val då Delshammar knappt spelat någonting i år och när han väl gjort det så har det lämnat mycket kvar att önska. Upp till bevis i Täby.

Linus Jonsson till Djurgården. Om Lindsjöö och Delshammar var väntade så kom denna som en bomb! Linus har bara gjort några byten på hela året och mest huserat i JAS. Däremot så har han visat stor potential och Djurgården har säkerligen gjort en god investering.

Nicklas Hedengran till AIK. Heden gjorde långt ifrån sin bästa säsong förra året men den fortfarande klart godkänd och kanske mer än så. 23 år bara men med många SSL-säsonger bakom sig.

Joel Weiss till AIK. Lite otippat att Joel försvinner efter denna säsong. 2013/2014 var han väldigt framstående och det är konstigt att ingen klubb drog i honom då. Nio säsonger i Järfälla blev det och det ger en mycket rutinerad spelare som bara är 26 år gammal.

Oskar Hagberg till AIK. Han har definitivt kvalitéerna för att spela i SSL med tanke på hans höga poängsnitt de senaste tre-fyra säsongerna. Har nog chans att gå i AIK även om de bara rullar på två kedjor.

Inlistan:

Andreas Westerlund från Täby. Spelade i Järfälla 2008-2012 och gjorde då mycket bra ifrån sig. En storvuxen rightskytt med ett bra skott som både kan spela back och forward. Känns som en riktigt bra värvning och om man ser det som ett byte med Delshammar så känns Westerlund mycket bättre.

Stefan Willén från AIK. Var utlånad till Järfälla hela förra säsongen så egentligen är det väl inget ”nyförvärv” men ett ”förvärv” då man tecknat ett tvåårskontrakt med förra säsongens bästa målvakt i Allsvenskan Norra.

/Jocke Berkvall

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar