Spelare skänkes! Kontakta bara Järfälla IBK

För ett år sedan upptogs ett samarbete mellan AIK och Järfälla IBK i syfte att stärka båda klubbarna. Ett samarbete som jag trodde innebar att Järfällas bästa spelare skulle få provspela med AIK, och att AIK i sin tur skulle skicka ner folk som inte platsade i deras lag. Men så verkar inte vara fallet.

Den första spelaren som gick från Järfälla till AIK var Daniel Schmidt, och i retur fick man Patrik Stanley. Senare under säsongen försvann även Fredrik Stenswed. Vem skulle Järfälla få från AIK då? Kanske Sebastian Gafvelin? Ingen från AIK ersatte Stenswed. Ingen alls. Mycket märkligt, skulle inte detta vara en allians?

En spelare som gjorde en mycket bra säsong 2011/2012 var Alex Kjellbris. Han gjorde 37 poäng på 22 matcher, men han kommer inte spela i Järfälla nästa år, utan i AIK. Likaså kommer talangerna Erik Anderson, Oskar Hagberg, Carl Nordström samt målvakten Stefan Willén att tillhöra AIK under nästa säsong.

Men vad får Järfälla tillbaka? Det vet jag inte än, men jag hade hoppats att Järfälla för en gångs skull skulle kunna behålla en stor del av truppen, men det verkar vara en omöjlighet. Det verkar som att Järfälla underkastat sig ”storebror” AIK och matar denne med sina skickligaste spelare, samtidigt som man inte får tillbaka någonting. ‘

Mitt förtroende för Järfällas styrelse har varit på ständigt nedgående under en period. Den har naturligtvis inte stärkts efter att sju (7) Järfälla-spelare gått till AIK (visst, en har kommit tillbaka), samtidigt som man bara fått en (1) spelare från AIK. Den matematiken går inte ihop. Gör om, gör rätt!

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


3 svar till Spelare skänkes! Kontakta bara Järfälla IBK

 1. Lär er krypa lär er gå skriver:

  Finns det någon klubb som AIK samarbetat med som någonsin vunnit något på det? AIK samarbetar genom att söndra. En konkurrent i taget. Duktiga föreningar som Hässelby, Älvsjö, Järfälla är på dekis av en enda anledning. Försök att samarbeta med AIK. Även om Järfälla får tillbaka spelare i Augusti-Oktober från AIK som inte platsar bland topp 15 så har man missat en hel försäsong och sammansvetsningsperiod. Dvs Järfälla är körda från toppstriden och riskerar att åka ut. Har AIKs samarbetsföreningar gjort det tidigare? Svar ja!

 2. Gnagarn skriver:

  Finns det någon klubb som AIK samarbetat med som någonsin vunnit något på det? AIK samarbetar genom att söndra. En konkurrent i taget. Duktiga föreningar som Hässelby, Älvsjö, Järfälla är på dekis av en enda anledning. Försök att samarbeta med AIK. Även om Järfälla får tillbaka spelare i Augusti-Oktober från AIK som inte platsar bland topp 15 så har man missat en hel försäsong och sammansvetsningsperiod. Dvs Järfälla är körda från toppstriden och riskerar att åka ut. Har AIKs samarbetsföreningar gjort det tidigare? Svar ja!

 3. --- skriver:

  Järfälla har inte ekonomin för att gå till SSL, därav är man ärlig mot sina spelare och skickar de som förtjänar en plats i en högre division till AIK.
  Läs på Järfällas hemsida där detta redovisades efter årsskiftet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>