Snack med sportchefen

Tjena igen! Mitt förra inlägg fick större genomslag än vad jag trodde, och på grund av detta har jag under dagen haft mejlkontakt med Järfällas sportchef + en av medlemmarna i Järfällas styrelse och dessa har varit ytterst bekymrade över det jag skrivit, och mycket av kritiken jag fick var helt korrekt: jag har inte 100 % koll på vad som händer i klubben, men samtidigt måste man som supporter har rätten att uttrycka sin oro när ens älsklingsklubb blir av med så många spelare till en och samma klubb.

Mikael Nordström (sportchef i Järfälla): ”I går blev jag dock lite förvånad över att du valde en så negativ vinkel på ditt inlägg och inte minst när det också visade sig vara ganska långt från sanningen. Alex, Willén, Carl, Oskar, Hampus och Erik har under försäsongen fått chansen att träna och utveckla sig med AIK. Alex och Willén tror jag nog kommer att kunna ta en plats i AIKs lag vilket också är något som de mycket gärna vill”. Längre ner skriver Nordström ”Vad det gäller de yngre spelarna (Carl, Oskar, Hampus och Erik) så är de i första hand i AIK för att lära. Skulle de dock ta en plats i AIKs trupp så kommer de också att få spela i AIK. Det är dock föga troligt att alla dessa unga killar skulle göra det utan de är alla förberedda och inställda på att framförallt spela i röda tröjor även denna säsong”.

Hela blogginlägget grundade sig på en artikel på innebandymagazinet.se som är helt felaktig. I inlägget skrev man ”I och med samarbetet mellan AIK och Järfälla har Solnalaget lyft upp sex nya spelare till kommande säsong, plus att Fredrik Stenswed helt skrivs över”. Läser man detta kan det uppfattas som att AIK ställt upp alla Järfälla-spelare på led och sedan valt vilka man vill ha med sig hem, vilket inte har skett enligt Mikael Nordström. ”Om de (Anderson, Hagberg, Pettersson och C. Nordström) inte tar en plats i AIK så kommer de under säsongen att träna 2 gånger i veckan med AIK och 2 gånger i veckan med Järfälla och spela matcherna i Järfälla. Dessa spelare har således på inget sätt ”skänkts” iväg :-)

Härmed tar jag tillbaka ordvalet ”skänkes”, och ber så hemskt mycket om ursäkt om någon i Järfälla eller AIK tagit illa vid sig.

/Jocke

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


6 svar till Snack med sportchefen

 1. Patrik Sommar skriver:

  Är väl ajk eller Järfälla som ska be om ursäkt för hur de uttrycker sig. Håller helt med dig i ditt förra inlägg. Det är inte bara den här säsongen. Det är Järfällas ständiga oförmåga, de senaste 15 åren, att bygga långsiktigt(herrlag) och hålla kvar duktiga spelare i föreningen.
  Ändå all heder åt dem som arbetar ideellt.

  • Joakim Berkvall skriver:

   Men som ordföranden skrev så kommer (troligtvis) många av dessa spelare inte lämna Järfälla. I nuläget är det de facto ”bara” tre spelare som gått till AIK på permanent basis. Dock håller jag med dig ”Skinnet” när du säger att Järfälla har en oförmåga att bygga långsiktigt, och det är synd att många av Järfällas unga spelare bara ser Järfälla som ett steg på vägen mot AIK, Täby, TT eller någon annan klubb i SSL. Jag håller även med det du skriver angående de ideelt arbetande i klubben (klappar mig själv på bröstet :) )

 2. Anders skriver:

  Varför kan inte AIK Innebandy ha en egen fungerande ungdomsverksamhet som de flesta andra SSL-klubbar..?

  • Joakim Berkvall skriver:

   Det är mycket bra fråga! AIK har ju genom åren till stor del levt på inköp av redan etablerade spelare: Jihde, Djurling, Karl-Johan Nilsson och Peter Fischerström. De enda AIK-ungdomarna som kommit in i laget är väl Wilmer Vinamäki (felstavat?) och Niklas Maripuu? Men dessa försvann ju lika snabbt igen

 3. Peter skriver:

  Nr 1 så är det inte Mikael utan frun Katarina som är ordförande.

  Nr 2 så skulle det vara intressant att veta varför inte hela styrelsen får tillgång till budgeten när de dessutom skulle kunna bli ersättningsskyldiga om ekonomin missköts.

  Nr 3 varför ska klubben förlägga sina matcher till lördagar som är en sämre dag sett ur perspektivet att locka mer publik. Det är väl ändå Järfällas intressen som kommer först.

  Nr 4 vad är det som gynnar Järfälla med detta avtal där det dessutom blir en avvaktan i att bygga trupp eftersom AIK ska ”välja” först

 4. Joakim Berkvall skriver:

  Helt riktigt angående ordförandeskapet, Mikael är sportchef, inte ordförande

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>