Järfälla/AIK, vad händer?

Den senaste tiden debatt angående samarbetet mellan Järfälla IBK och AIK hårdnar nu ännu mer. Framför allt är det den förre styrelsemedlemmen i Järfälla, Bengt Larsson, som går till skarp kritik mot den sedan tidigare kritiserade sportchefen Mikael Nordström. Sportchefen menar att ”Som om degraderingen inte var nog hade skulderna fram till våren 2010 också vuxit sig så stora att föreningen stod vid ruinens brant med hundra tusentals kronor i aggregerade skulder” och att man tidigare överlevt genom ”konstgjord andning”. Detta är, enligt Nordström, anledningen till att Järfälla påbörjade samarbetet med AIK. Bengt Larsson säger ”i stora delar håller jag med Mikael Nordströms beskrivning av den utveckling Järfälla IBK har genomgått under de senaste åren”, men han tycker att Järfällas styrelse inte agerat på ett bra sätt vad gäller kommunikationen av detta problem till klubbens medlemmar. ” Vi är flera medlemmar som försökt att få ta del av överenskommelsen (med AIK) eller ett eventuellt avtal. Ingen information har presenterats utan istället har svaret varit att det är en styrelsefråga”.

Tyvärr måste jag hålla med Bengt, vi medlemmar har inte fått reda på någonting angående detta avtal, och då framkommer många frågor. Uppstår frågor, ja då blir folk misstänksamma mot styrelsen. Mikael Nordström skriver följande i sin krönika ”Det som utan tvekan har rört upp mest känslor under våren har varit att några av Järfällas tidigare spelare valt att prova sina krafter i SSL och då specifikt i AIK.” Varför vill inte spelarna vara kvar? Det kan Järfällas styrelse ta sig en funderare över.

Bengt Larsson, och jag också, menar att det är spelarflödet till AIK som väckt störst besvikelse bland oss medlemmar. Detta eftersom det berör ett utbyte av seniorspelare, där dessa ser AIK som ett högre mål eftersom chansen att vinna något med Järfälla är betydligt mindre än att vinna något med AIK. Många av oss medlemmar tror alltså att samarbetet med AIK hämmar Järfällas chanser att nå SSL pånytt.

Däremot skriver Nordström i sin krönika att spelarbytet med AIK kommer intensifieras under nästa säsong, och många nya AIK:are kommer spela i Järfälla nästa år (ev. E. Anderson, O. Hagberg etc). Det är positivt på många sätt, men även här tycker jag att det finns många negativa infallsvinklar: i några spelares ögon är det ”plan b” att spela i Järfälla och ”plan a” att spela i AIK. Det ska kännas som en ära att spela för Järfälla, men i många av AIK:arnas fall kommer det nog kännas som ett tvång. Inte för alla, men för vissa.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


Ett svar till Järfälla/AIK, vad händer?

  1. Tomas skriver:

    Det skall direkt sägas att jag inte på något sätt är insatt i detaljer i vare sig samarbetet mellan AIK och Järfälla eller det interna arbetet inom föreningen Järfälla. Dock undrar jag, betraktat helt neutralt utifrån, efter att ha följt denna debatt, vad det är som i detta fall driver ordförandens samt sportchefens stora engagemang i föreningen och det upplägg som just nu är inom JIBK. Man får här, tyvärr, lätt känslan av att de lite jobbar i ”egen sak”.

    Jag hoppas verkligen att jag inte har rätt där. Men frågan kan lätt uppstå om deras stora engagemang i klubben verkligen bygger på att de brinner för föreningen Järfällas långsiktiga utveckling eller driver de detta av andra rent ”privata” kortsiktigare anledningar? Möjligt att jag är helt fel ute här.

    Genom åren har många klubbar drivits av föräldrars idella och beundransvärda engagemang i sina barns/ungdomars idrottande, vilket i sig är bra och ofta nödvändigt inom föreningslivets värld.

    Exemplen är väl dock genom åren också många på att när barn och ungdomar slutat idrotta i klubben så dör även, kanske helt naturligt, föräldrarnas långsiktiga engagemang i föreningen. Därför kan det i flera fall vara mindre bra att låta enskilda föräldrar få för stor betydelse för föreningens långsiktiga utveckling, detta då man ofta vet att deras engagemang till stora delar ofta bygger på de egna barnens/ungdomarnas deltagande i föreningens verksamhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>