Träningsmatch 14/8

Så var det dags för säsongens första träningsmatch, och den gick av stapeln i Viksjö Sporthall och AIK stod för motståndet. Man blev ju inte särskilt förvånad över valet av motståndarlag, då Järfälla och AIK har ett omskrivet och omdebatterat samarbete. JAg och många med mej upplevde hela matchen som väldigt märklig, detta eftersom AIK hade så många gamla/nuvarande (eller vad dem nu är) Järfällaspelare i laget. Det kändes som om Järfälla spelade mot Järfälla 2.

En bekant till mig lade märke till att Daniel Schmidt åter spelade i Järfälla efter att ha tillbringat vårsäsongen i AIK. Han frågade mig vad som hade hänt? Varför hade Schmidt bytt tillbaka? Jag förklarade att jag inte vet varför Schmidt ville tillbaka, men att AIK hade värvat 9 spelare från Järfälla. Han tittade på mig och sa förvånat ”men det är ju sjukt!”. Jag förklarade också att de nya reglerna gör det möjligt för AIK/Järfälla att byta spelare med mycket kort varsel, men det verkade folket på läktaren inte bry sig om. Jag hör några andra, på raden under som tisslar och tasslar om att ”det är ju konstigt att Järfälla tillåtit det här”. Och jag är inte sen att hålla med. Det är konstigt på sitt sätt, men förhoppningsvis så löser Järfällas styrelse det här, och förhoppningsvis så återkommer flertalet av de utlånade (eller vad dem nu är) till Järfälla under säsongen.

Matchen då? Ja, det var väl egentligen ingen som brydde sig om den, men ändå. AIK vann med 11-5, ett rättvist och lika fullt logiskt resultat med tanke på att AIK spelar i SSL och Järfälla i Allsv.  N.

Några sista ord: AIK, var inte för naiva. Ni vill gå till slutspel, jag tror ni får rikta in er på att hålla er kvar, i alla fall så som spelet såg ut idag

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone- DELA INLÄGGET!
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


6 svar till Träningsmatch 14/8

 1. Förvånad skriver:

  Jag trodde detta var en fanblogg för spiders, men du är otroligt negativ kring din egen klubb. Ger bara tråkigheter för spiders. Är det inte bättre att du pratar med sportchefen själv så får du fakta? Eller lämnar bloggandet åt någon som är positiv och kan bidra till klubben? Hur många vill titta på herrlaget eller hjälpa till när man läser här? Inte många va…….

  • Joakim Berkvall skriver:

   Jo visst är det en fanblogg, och jag skriver utifrån fansens perspektiv. Efter ett samtal med Micke Nordström tidigare i somras så är jag inte lika negativt inställd till AIK-samarbetet som tidigare, men det verkar många andra fans vara. Några jag har pratat med funderar på att börja följa Duvbo istället, detta eftersom dem inte känner någon connection till klubben längre. Min mening är inte att svartmåla klubben, utan meningen är att detta ska vara ett medium där lagets supportar ska få sin röst hörd. Om du läser mina inlägg från förra året så är dem väldigt positiva eftersom supportarna var väldigt positivt inställda till klubben då. Vad gäller herrlagets publiksnitt så kan den förhoppningsvis inte bli sämre, utan min förhoppning är att denna publicitet ska gynna publikutvecklingen i Jakobsbergs sporthall.

 2. Bosse skriver:

  Stå på dig,förvånad måste vara AIK fan.Vilken annan idrott som helst hade detta
  varit KALKON varning.Tråkigt för dom som hoppades på spiders,dom hade något på gång.

  • Joakim Berkvall skriver:

   Jag kommer inte vika ner mig, utan jag och många med mej kommer stå på oss. Och visst skulle detta ses som en skandal om detta gällde ett hockey -eller fotbollslag som spelade i näst högsta serien. Vill som sagt inte svartmåla klubben, men så länge klubben inte motbevisar mig så anser jag att klubben har gjort bort sig ganska mycket hittills.

 3. Pingback: Att visa sig och det rätta eller att bara visa upp vinsten? | Mistermickes blogg

 4. Stå på dig skriver:

  Helt rätt av dig att våga komma med kritik. Det verkar vara stora problem i er förening där det inte kan framföras konstruktiv kritik. Jag tackar gudarna att mitt lag har möjlighet att teoretiskt kunna avanvcera till SSL, det är väl det idrotten går ut på. Men kul för AIK att någon vill ge dem alla sina talanger gratis…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>