Div 2 Västernorrland lite uppsnack inför seriestarten.

Jag ska försöka sammanfatta lite av det jag har hört/läst/snackat/funderat om några av Västernorrlandslagen i daxläget.

Som vanligt är detta inte skrivet i Sten utan kan vara rykten, 3:e hands info och även 100% säkra saker så ni får ta en del med en nypa salt. Alla lag kanske inte kommer med under denna första presentations omgång då jag ej har haft tid att kolla upp alla. Men jag ska försöka skriva några rader om alla seniorlag i distriktet under de närmaste veckorna..

Granlo Står jag över att skriva så mycket om spelare mm för allt detta har ni ju kunnat läsa om i ST och Dagbladet  Granlo kommer att matcha enligt detta schema inför premiären hemma mot Storvreta den 19 september 19.00 i sporthallen.

17 augusti: Jemtland i Östersund
18 augusti: Mora i Östersund
19 augusti: Gävle i Sporthallen
24–26 augusti: Turnering i Falun. Falun, Jönköping och Karlstad klara.
29 augusti–2 september: Nolia Cup i Umeå. Täby och IBK Dalen klara.
7–9 september: Miniturnering i Sporthallen. Mot Umeå City och Sirius.

Sundsvall City har ny tränare inför denna säsong. Magnus Lannebrink ska leda City mot nya framgångar. City har värvat några riktigt intressanta spelare från BK Sundsvall . BK:s klart bästa spelare förra säsongen har skrivit på kontrakten. Glas, Åslund, Berglund och Lang. Även Timrås unga talang Rasmus Nilsson tar på sig City tröjan nästa säsong. City satsar mot serieseger men frågan är om man räcker till med denna trupp? Men det ska bli intressant att se vad Lankan kan få ut av detta talangfulla material. Topp 5 kommer man garanterat.

BK Sundsvall surrade ju ryktena om att dom skulle lägga ner div 2 laget men så blev inte fallet. Brandskattade på spelare har man blivit då man i princip tappat hela 1:a femman + några fler till andra lag. Tränaren Patrik Berglund gått till Vattjom Vipers som han kommer att träna tillsammans med Peter Flodin, som tidigare har tränat Ankarsvik . Nya tränare i BK Sundsvall är Mårten Berglund och Peter Lundstedt som tar med sig ett antal spelare från Sundsvall City:s div 3 lag. Om detta lag blir Fågel eller fisk återstår att se? Några hyfsade spelare finns i laget men hur seriös är man? Har varit si och så med inställningen hos många av spelarna i denna trupp förut om åren. Jag tror att BK sundsvall blir en botten fisk som får simma runt på botten i undre halvan av tabellen.

Ankarvik har kvar hela sin stomme av länets bästa 95:er i sin trupp. Man har tappat åldermännen i laget Pålle och Heppa till Klockarberget men har förstärkt upp det med Joel Nyh från BK Sundsvall och Granlos 3:e målis Viktor Dahl. Dessa unga talanger har nu fått nyttig erfarenhet från seniorspel förra säsongen och kommer att bli jobbiga att möta för alla lag i serien. Jag tror dom kommer att ligga på 4-5 plats när serien är avslutat. Kanske ännu högre upp om dom forsätter utvecklas i samma takt Laget är det klart yngsta laget i serien och består i princip av Västernorrlands Distriktlag P95 1:a och 2:a femma som blev svenska mästare. Som förbundskapten för HJ17 kan jag bara gnugga händer att alla dessa killar som är aktuella för HJ17 DL får spela tillsammans i samma klubb Lägger man sedan till de andra talangerna i distriktet så tror jag vi kan få till ett slagkraftigt lag som ska försvara SM guldet i Helsingborg i April.

Nordic tränas denna säsong av Åldermannen inom Sundsvalls innebandy Johan Kempas som la klubban på hyllan efter förra säsongen. Kanske det blir en comeback denna säsong Johan ? :) Nordic vet man aldrig var man har. Om laget blir fågel eller fisk beror ju på om bröderna  Ramkvist/mfl mfl kommer att lira. Med förra säsongen i bakhuvudet så är det omöjlig att veta var man har Nordic. Massor av duktiga innebandy spelare är knutna till klubben på ett eller annat sätt. Men att dom sedan kan ställa ett slagkraftigt lag på benen när det är match är en helt annan fråga. Bra är att dom fått in en tränare som verkar vilja styra upp det ordentligt och får Johan alla att träna och dra och samma håll blir Nordic som vanligt att räkna med i toppen av serien.

Klockarberget fortsätter sitt samarbete med Granlo. Vi får se hur det kommer att fungera. Jag har svårt att se det hela fungera. Vill verkligen SUPERLIGA spelare kliva ner och lira div 2 innebandy? Tempot på Granlos träningar måste vara 10 ggr bättre än att lira i div 2. Dom som ev skulle kunna ha nytta av matchträning är Granlos målvakter. Vi får se hur det blir med detta samarbete. KBK har förstärkt med några riktigt intressanta namn inför seriestarten Pålle och Heppa från Ankarsvik är 2 kanonbra förstärkningar. Viktor Grönlund som flyttar tillbaka till stan kommer att göra mycket nytta i KBK. De killar som tillhörde klubben förra säsongen och lirade på 2 femmor verkar alla vara  kvar så KBK ser starka ut. Får man även FD Granlo spelarna Sebbe, Handsken, Solle  och ev nån till att lira med dom så blir det topp 3 i serien. KBK tränas denna säsong av Micke Falk. Värt att nämna är att målvakts LEGENDEN Thomas Nordh Elit målvakt från IBK Sundsvalls storhetstid har dragit på sig målvakts utrustningen och tränar med KBK    RESPEKT.

Alnö IBK vet jag inte så mycket om men ser man till spelartruppen på hemsidan så är det bottenträsket som gäller på detta gäng denna säsong. Alnö är ett kompisgäng som tar innebandyn som en kul kompisgrej enligt mig. Såg Alnö förlora stort mot ett gäng 14 åriga distriktslagspelare förra säsongen och det såg bedrövligt ut.  Halva gänget hör hemma i korpen :) Får säkert ett gäng Alnöspelare över mig nu men det får jag ta . lycka till i botten kampen tillsammans med botten fiskarna BK Sundsvall med flera.

Fränsta är ett gäng som har 2 olika lag under säsongen . Innan fotbollen är slutspelad så har man svårt att få ihop fullt lag och kommer att åka på dyngstryk. Sedan kommer ett gäng fotbollspelare in och då kniper man en och annan poäng hemma i köttarhallen. Har ingen koll hur det ser ut i truppen men återkommer om jag får några rapporter. Men  klart är att även Fränsta får hålla till i botten med BK  sundsvall och Alnö.

Hammerdal har jag inte heller nån koll på men vad jag hört så slutar/flyttar nästan hela 1:a femman och då är det godnatt för Hammerdal. Laget bars på sina Axlar till 100% av 1:a kedjan och när inte dom finns kvar så är det godnatt. Man sjunker som en död abborre från fjolåret 2:a plats ner till botten träsket tillsammans med de andra slamkrypar lagen i botten dyn..

Frösön är ju ett lag med varierande kvalitet på spelarna men när dom har sina bästa gubbar med så kan dom skaka nästa alla lag.  Jag har ingen aning om hur truppen ser ut denna säsong men känslan säger mig att detta blir ett mittenlag i tabellen 6-8.

Krokom är en helt ny bekantskap för mig så jag avstår att tippa något. Men nykomlingar som dom är så tror jag dom får det jobbigt Tippad bottenfisk även dom. 

Timrå tränas denna säsong återigen av legenden Kricka Bergström. Kricka är en tränare som jag gillar skarpt. En tränare med kunnande och ett bra tänk runt innebandy.  Får Kricka bara fason på ungtupparna i Timrå så kan det bli en mycket rolig säsong för laget. Med fason menar jag att dom MÅSTE ha focus på att lira innebandy och inte med tjuvsmällar och gnällande på domarna för det var mycket av den varan från det unga gardet under förra säsongen. Evigt unge Sjögren kör väl ännu en säsong och kommer att bli nyttig för Timrå. Dammar sedan Kricka av den hårfagre Ola Pettersson så är jag given på Timrås matcher. Timrå hamnar på en stabil 6-8 plats denna säsong.

IBC Härnösandvar riktigt med i striden om seriesegern förra säsongen men som jag tycker så förlorade man nog seriesegern på att man inte coachade laget i viktiga lägen under vissa matcher. Har även här dålig koll på hur man ligger till med spelare i truppen så jag får återkomma med det. Klart är nog att man får dras med min tränarkompis den snedskjutande liraren Stefan Wallman ännu en säsong :) . Blir topp 5 denna säsong för IBC.

Ni läsare som har lite info om lagen får gärna informera mig genom att skriva kommentarer eller maila mig. Jag gärna tar emot skvaller och rykten Jag finns även på facebook där kan ni kontakta mig.

Nu är vi igång med bloggen igen.

Over and out

Sten

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


16 svar till Div 2 Västernorrland lite uppsnack inför seriestarten.

 1. Tobbe skriver:

  Hej Sten!
  Tyvärr tror jag du har fel ang. Timrå.
  Till skillnad mot i fjol är det ett ungnt lag som tränat 3 pass i veckan hela sommaren
  förutom en vecka sommar uppehåll. Vilket gör att det inte blir som i fjol, man orkade bara 1,5 period sedan vart det soppa torsk.
  Nä nu är det en 25 man ung och konditionsmässigt vältränad trupp som kommer jaga till The Fat lady sings.
  Jag tror på Top 3.

  • Sten Solander skriver:

   Topp 3 kan jag slå vad om att Timrå INTE hamnar Tobbe :) .
   Men det är bara upp till bevis för laget och köra ner mitt tips i halsen på mig
   Det låter bra att dom tränat bra under sommaren men det räcker inte bara med kondition, för träna bra gör även många andra lag i serien.

 2. sundin skriver:

  Härligt med lite info om alla flyttningar i sundsvall. Du har väldigt rätt angående wallman förresten, han har inte träffat mål många gånger den här försäsongen! Toppstriden blir nog jämnare än någonsin, samma med bottenstriden.

 3. Thomas L skriver:

  Innebandyz.se kör ”online” matchen Jemtland IB-Granlo BK.

 4. peppe skriver:

  BK Sundsvall vinner serien, för vi har bästa inställningen, bästa laget, bästa klubborna, renaste strumporna och även mest ironi av alla lag!
  Men det är så vi jobbar!

  Även om det går dåligt så är det förhoppningsvis kul att spela :)

 5. Wiik skriver:

  Härligt att du är igång igen Sten!

 6. Robert E skriver:

  Jättekul läsning. Men jag tror också du har fel ang. IBF Frösön, vi har långt ifrån samma lag som vi hade ifjol, som var ett riktigt tungt mellanår. I år har vi en ny tränare, som var aktuell som spelare för Granlo och Thorengrupen för bara nått år sedan. Niklas Engström, fd. spelare i Jemtland Innebandy och dåvarande landets näst högsta serie med Frösö IF Innebandy.

  Dessutom är truppen yngre, många talanger från Jemtland Innebandy har anslutit till oss, och vi har fått behålla alla spelarna förutom Per Brandt som värvades av Sundsvall City.

  Jag tror på en placering mellan 2-4.

  • Sten Solander skriver:

   Härligt med lite info från Jämtland.
   Har du även koll på hur det ser ut i Hammerdal och Krokom så får du gärna skriva några rader om det.

   • Sjödin skriver:

    Jag vet att Hammerdals IF har tappat Johan Larsson till JIB och Christian Larsson till IBK Dalen. Och bara dom stod för 225poäng tillsammans. Har även för mig att Christoffer Ylander lämnar Hammerdal. Så om det här stämmer så har väl Hammerdal inte en ända forward kvar ifrån första kedjan och Hammerdal överlevde på den kedjan. Mitt tips är att Hammerdals IF kommer att sluta på en sista plats i serien och kommer att spela division 3 nästa säsong. Kommer iallafall bli roligt att se Chrille Larsson i SSL! :D

  • Henrik skriver:

   Robert E, av det jag läst på eran hemsida har du alltså två olika versioner om era transfers.

   ”http://www7.idrottonline.se/IBFFroson-Innebandy/Herrlag/NyheterHerrlaget/Tvaspelarelamnar/”

   Två spelare lämnar.
   Du skriver nu att bara en lämnat?

   • Robert E skriver:

    Ja dumt formulerat av mig, fel av mig, det är två som du säger, men en av spelarna valde att sluta spela, innan han fick tillbaka suget då han fick förfrågan av Jemtland Innebandy. Den andra spelaren är talangfulla forwarden Niklas Bertmar.

    Sedan är det många spelare som inte kommer spela i år, som mest spelade som utfyllnad då IBFF fick tjata på ”vem som helst” för att få ihop ett lag ibland.

 7. Robert R skriver:

  Vi vet väldigt lite om Hammerdal. Det vi vet är det som redan är känt. Chrille Larsson hambade i IBK Dalen, hans bror Johan Larsson (som IBFF jagade namnteckningen på) hamnade tillslut i Jemtland Innebandy som sina lagkamrater Christoffer Ylander, och Niklas Olofsson. Åh till IBFF försvann den mindre kända Jens Österud, dock en väldigt bra rollspelare som förmodligen också kommer bli kännbar för Hammaerdal. Men! Hammerdal får ofta fram nya talanger från ungdomssidan, och dom har fin tradition. Men min gissning är att det tyvärr inte räcker på långa vägar denna säsong. Räddningen kan vara att de utflugna spelarna vänder hemåt, mitt i brinnande säsong. Det har hänt förut, det är sällan dom har genomfört en hel säsong utanför Hammerdal. Men halljäveln deras e liten och jävlig, publiken fanatisk.. så några poäng kan dom säkert skrälla till sig ;-)

  Krokom.. ja där vet man ännu mindre, tappat många rävar som inte följer med laget upp ett snäpp i seriesystemet. Men har också ett ungt och lovande gäng av ren tradition. Tappade dock en av Jämtlands absolu bästa spelare till Jemtland Innebandy. Tommy Larsson, som i IBFF spred skräck i div tillsammans med bröderna Sandin och Marcus Fridell, för något år sedan, då man föll på mållinjen mot Nordic (förstörkt i seriefinalen med spelare från Granlo). Något vi som de surjämtar vi är, fortfarande är bittra över :)

  Verkar fortfarande som att Krokom saknar tränare, min gissning är ändå att dom blir snäppet bättre (mindre dålig) än Hammerdal. Tyvärr, jag hoppas jag har fel.

  Så ser jag på dessa två lag.

  • Haha skriver:

   Ska en rollspelare som Jens Österud bli kännbar för Hammerdal?
   Fick han ens spela 1 minut i Hammerdal förra året?

 8. Silly skriver:

  Block ser ut att lämna klockarberget för spel i huvudstaden.

 9. Patte skriver:

  Objektivt att du dömer ut Alnö IBK utifrån en match där Alnö ställde upp för distriktslaget, när de skulle ha mött ett annat Sundsvalls-lag som drog sig ur i sista sekunden. Visst det var ingen bra insats, men det var knappast A-laget de mötte och det skiljde sig nog en hel del i ambitionsnivån mellan lagen den där söndagsmorgonen…:))

  Alnö kommer att få det tufft denna säsongen, inget snack om det…

  • Sten Solander skriver:

   Kanske jag dömmer lite för hårt på bara den matchen :) MEN du måste hålla med att det var korpklass på några av lirarna i den matchen :)
   Objektiv är inget jag har lovat att vara på bloggen. Här kommer det att sågas till höger och vänster under säsongen.
   Kör ner mitt tips i halsen på mig och vinn ett gäng med matcher så ska jag med glädje ta fram motorsågen och köra den på mig själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>