Vad vill ni veta?

Tjena!
Jag har en väldig lust att blogga just nu! Men om vad vette f*n ärligt talat;)

Skulle ni kunna hjälpa mig? Vad vill ni veta?:)

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


2 svar till Vad vill ni veta?

 1. Hanna P skriver:

  Hej där! Jag tränar ett F99 lag och jag skulle behöva veta mer om samspelet mellan utespelare och målvakt. Tex när är det viktigast att spelarna pratar med målvakt och tvärtom? Och sedan även hur man ska ”banka ur” målvakten att förlusten inte bara är hennes fel?

  • Jenny Axelsson skriver:

   Hej!:) Roligt att du hör av dig! Riktigt roligt! :D

   Ett F-99 lag säger du.. Ungefär i den åldern börjaqde jag spela innebandy, kan nämnas!:)
   Jo.. Jag tänker göra det här så bra som möjligt för att du ska förstå precis vad jag menar:

   En målvakts största uppgift i ett lag, är i mina ögon att denne ska behålla lugnet i laget! Även om fallet är så att vi har ett underläge på 0-120! Speciellt, vid underlägen och när det ser som mörkast ut!

   I ett såpass ungt lag som detta faktiskt är, så är nog backarna lite osäkra? Inte sant? Det är då målvakten har sån otroligt stor betydelse! Säg till din målvakt att hela tiden höras på planen!
   Jag själv, brukar hela tiden säga till mina backar VAR motståndarlagets forwards finns. Även om backarna i sin tur verkar ha 100 % koll på var de finns. Deras ansvar är att se till att inga bollar går på mål! Men om det trots allt skulle göra det (vilket alltid händer) så vill de veta att det fortfarande finns en sista utväg.
   EMn hur kan de vara så säkra på att målvakten inte är helt ur fokus? Jo. De får höra hur målvakten hela tiden har koll på vad som händer på planen! Genom att hon pratar med de!

   Detta gör alltså att både backarna, och målvakten själv blir säkra i vad de gör, och vi blir peppade till 110. Är du med på hur jag menar? :)

   Sen självklart (!), ska målvakten ryta till så fort hon ser att en spelare står omarkerad! Det ger också en säkerhet till laget! Backarna känner sig inte så stressade, eller pressade att hela tiden ha blykoll på alla 5 spelarna! För gör de någon gång ett fel, som att markera fel spelare, kan de vara säkra på att bi tillrättavisade! Nu kan vi fokusera på spelet, istället för att känna att man inte har koll på någonting!

   (Det är inte ett litet kapitel du frågar om här)! ;)
   Dessutom… Om målvakten någon gång vill ha en spelare på ett speciellt ställe, tveka ALDRIG på att skrika på en utespelare om hjälp! Du kanske vill ha bort en motståndare från målet, eller kanske bara vill ha hjälp med att täcka en stolpe vid frislag? :) TVEKA DÅ ALDRIG!

   Nu till nästa fråga:

   oj oj ojoj… Oom du visste hur många matcher, jag har kommit hem och sjunkit ihop och klandrat mig själv för…
   Detta är dock en sådan sak som man få komma på själv..

   Häsla din målvakt direkt ifrån mig, denna fråga: Hur gör deppandet dig till en bättre målvakt? Låt henne få en stund att fundera på det, och sedan komma tillbaka till dig med ett någorlunda invecklat svar!

   Hon kommer att inse att det inte stärker henne över huvud taget!
   Gången då det vände för mig, var när min tränare för första gången sedan jag började, inte sa ett ljud till mig efter matchen. Inte ETT uppmuntrande ord. Då kände jag att det var droppen, och jag fick mig en riktig tankeställare. Jag betsämde mig för att gå uut och visa honom att det var INTE mitt fel!

   Nästa match, var jag super taggad, hur bestämd som hellst! Jag trodde verkligen att jag skulle hålla nollan! Jag VILLE bevisa fö min tränare att han hade gjort fel!

   …Matchen slutade 0-5… Men TROTS detta, har jag nog aldrig fått sånt beröm, som den gången! Min tränare var den första som kom fram till mig och sa: du? Du var riktigt duktig där ute idag! :D Till svar fick han: Men jag släppte ju in 5 mål, hur kan det vara bra?
   Tränaren: jo, du ville spela innebandy, det syntes, och du gjorde en så bra match som du just nu är kapabel till att göra! Mer än så går inte att begära! Nu började jag fundera på vad han menade..

   Och under tiden jag funderade på detta, insåg jag att han hade gett mig nyckeln..

   Ett lag består av 6 spelare på planen. Vi föreslår att vi har ett anfall med våra forwads, det misslyckas.. Bollen logger nu i bladet hos motståndarnas center.. INGEN kan stoppa henne, och hon kommer fram till målet, och jag tar faktiskt bollen. JAg hade gjort mitt jobb, men inte de andra.. Bollen hade ju glidit förbi hela laget, före mig! Precis som den hade gjort om bollen gått in. Den går ju förbi alla spelare, innan den kommer till mig! Jag står längst bak! Det hade varit en väldig skilland att vid det tilfället vara forward skulle jag tycka! Är du med på vad jag menar? :) Skicka gärna tillbaka! Fast nästa gång ska jag INTE skriva en roman! Jag lovar ;)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>