Sveriges värsta klubbmärken

I väntan på kvartsfinalen mot Hagfors och mitt bland presentationerna av spelarna i laget kommer jag att presentera en högst personlig lista över både Sveriges fulaste och snyggaste klubbmärken.

Jag har sett långtifrån landets alla klubbmärken så förslag på både snygga och fula tas emot med glädje. De flesta av dem på mina listor tillhör lag som hushåller någorlunda högt upp i seriesystemet. Var inte heller rädda att lämna en kommentar om ni tycker annorlunda.

Jag börjar med att rangordna de enligt mig tio fulaste märkena. Plats nummer 10 intas av det minst fula och plats nummer ett av det allra värsta.

10. Älvstranden

Den här piraten är som tagen från en barnbok. Det fruktansvärt fula typsnittet gör inte saken bättre direkt.

9. IBK Allingsås

Här är det nog ändå enkelheten som räddar märket från en mer framskjuten placering. Hade vi fått se mer detaljer i bilden hade det kunnat sluta riktigt illa..

8. IBK Tranemo

Vad ska man egentligen säga om detta märke? Den har ju ändå sin charm och en härlig naivitet. Men som klubbmärke hör ju bilden tyvärr inte hemma och ”Crazy Cranes” låter mer som en sunkig pub i amerikanska södern än ett innebandylag.

7. Tvååkers IBK

Lågstadiemässig. Detta märke måste tagits fram på någon fritidsgård. Och vem vill idag bli påmind om de där gamla klubborna?

6. IBK Strömsund

För det första ser man knappt vad det står även i mer högupplösta versioner av märket. För den andra är den bara ful, behövs ingen motivering.

5. Umeå City IBK


Det här märket är helt okej så länge det är tryckt i bara två färger. Men i sitt orginal är det långt ifrån vackert. Mina tankar går till den lokala pizzerian.. Kräver betydligt mer av ett lag i SSL.

4. Mullsjö AISNu börjar det bli riktigt illa med den här rent ut sagt fruktansvärda streckgubben. Det är bara att hålla tummarna för att Mullsjö åker ur SSL, för detta är en skam för serien.

3. IBK Alba


Nu är vi uppe på medaljplats. Kommentarer är väl egentligen överflödiga men ibland förstår man nästan att innebandy fortfarande klassas som en Kalle-Anka-sport..

2. Södertälje Rockets

Det finns en gyllene regel, nämligen försök aldrig skoja till det i ett klubbmärke. Rockets är ett praktexemplar för hur illa det kan gå.

1. Floda IBK

Här finns det väl egentligen inga alternativ? Det jag trodde var en blandning av en älg och en flodhäst ska tydligen föreställa en tjur? Vad ska egentligen föreställa ben, svans och något helt annat? Är både ful och obegriplig vilket gör det till en självskriven segrare.

Bubblare: Skoghalls IBK

Detta hade inte varit så illa om det inte vore för banderollen som förmodligen är tagen från Clip-Art i Word. Lite för amatöraktigt för ett lag i Allsvenskan.

En lista med de snyggaste (som det finns betydligt färre av..) kommer även upp inom kort.

//Robin

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


17 svar till Sveriges värsta klubbmärken

 1. greger skriver:

  eh för mycket fritid : )) lycka till i JAS!!

 2. Mikael Nilsson skriver:

  En riktigt rolig lista! Men måste nästan påstå att Nilsby IK från Värmland har det absolut fulaste!!

  Eller vad sägs?
  http://www3.idrottonline.se/templates/News.aspx?id=390051

 3. Christian Westerberg skriver:

  Vet inte vad du tycker men själv tycker jag att IBF Borlänges (Dalarna) logga är ganska tilltalande. Den ska ju efterlikna ”kommunmärket” lite med det röda, dalälven i det vita som rinner igenom staden och det blåa. Fast då loggan är omgjord till rött, en vit innebandyspelare och blått.

  Logga:
  http://www.svenskalag.se/teamdata/images/5527/46677/IBFBlgeLogo_200.jpg

  Kommunmärket/vapnet (vet itne vad man säger?)
  http://www.ngw.nl/int/zwe/b/images/borlange.jpg

  Tacksam för svar och betyg ;)

 4. Zonen skriver:

  Klockrent… Kul även om man som jag har ett flodahjärta… :)

 5. Tidigare Flodaspelare skriver:

  Kan inte annat än instämma Flodas logga är något så fruktansvärt ful.

  Historian bakom är tydligen någon form av runa i Flodaområdet där detta djur ( tjur?) är avbildat.

  Kul inlägg!

 6. patrik carlson skriver:

  På tal om snygga loggor vill jag till dela att sandared blackhawks har en riktigt fin logga! tack för mig :)

 7. Ludde skriver:

  Men det finns väll inget snack om att AIK faktiskt har ett av de snyggaste märkena :)

 8. JeeZ skriver:

  Tips om en snygg logga, Linköpings är stilren och jäkligt snygg tycker jag (iofs är jag en stor supporter och därför säkert väldigt färgad, men ändå snygg och enkel!

  http://www.linkopinginnebandy.se

 9. Alec skriver:

  Man gör sin logga när man startar ett lag, alltså när man börjar i lägsta serien. Man byter inte logga när man kommer upp i SSL. Förvänta dig inte att laget med snyggast logga ligger högst upp vännen, det är spelarna som gör det.

  • Täby FC JAS skriver:

   Listan är skriven med glimten i ögat vilket jag även hoppas att din kommentar är :-) Självklart bryr jag mig egentligen inte om vilka klubbmärken lagen i högsta serien har, även om jag hade funderat på att ”fräscha upp” några av dem om jag satt i deras ledning.

 10. Rasmus skriver:

  Tur att Granlo har så snygg logga, då slipper dom ju ändra nu när dom går upp i SSL. Borde ju Mullsjö och Umeå tänkt på då dem gick upp. Vi får väll hoppas att Umeå åker ut nu då och Mullsjö ändrar sin logga för annars har dom inget i SSL att göra! Håller absolut med ditt resonemang.

 11. Anders skriver:

  Att Skoghalls logga skulle vara ful är för mig märkligt. Det är en enkel vapensköld med en stripe där namnet står. Det är snarare att du har en personlig åsikt om Skoghall som gör att du väljer den. Den var ju klart bättre än dom andra på listan.

  • Täby FC JAS skriver:

   Jag tycker inte att loggan är speciellt ful men däremot att den är riktigt dåligt gjord. Någon personlig åsikt om Skoghall som lag har jag dock inte då jag varken aldrig har mött dem eller ens sett dem spela en match. Att den är bättre än de andra på listan har du dock rätt i då jag placerade den som bubblare, dvs utanför listan men ändå värd att omnämnas :-)

 12. Kosken Sr. skriver:

  Fornnordisk tjur från Tanumsheda hällristningar som står för fruktbarhet.( ”extra ben”), Livsstil,Utmaning,Tillsammans. :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>