Mål var tredje minut

Hagundas sista hemmamatch blev en målrik historia! 9-12 blev det i en match som var helt i publikens smak. Gävles Billy Nilsson visade varför han skulle vara en attraktion i vilket superligalag som helst. Hagundas ungdomar visade återigen att kommande säsonger blir spännande för vår del. 95:an Mattias Jansson spelar hur säkert som helst och efter några matcher nu även med pondus. I powerplay valde Hagunda att spela utan de yngre och det förvånar mig storligen. Våga ge de yngre chansen även där.

Nu återstår ”bara” derbyt mot FBC nästa helg. Förhoppningsvis vinner FBC mot Alba imorgon så att inte derbyt blir avgörande för FBC:s vara eller inte vara i allsvenskan. Vi behöver två allsvenska lag i Uppsala.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Starkt mot Granlo

En uddamålsseger till Hagunda! Vi är inte bortskämda med den typen av resultat under den här säsongen men i bortamötet mot Granlo kom den.

Jag såg inte matchen men en gissning är att publiken bjöds på en öppen och kul tillställning med två lag som egentligen inte hade något att spela för. Extra kul att 93:orna Niko Lehtonen och Anton Waldenvik fick till det ordentligt med 3+2 resp 2+2!

Viktigt och kul att FBC idag vann mot Gävle i något av en ödesmatch med 8-5. Om FBC skulle åka ur allsvenskan skulle det innebära att vi bara har Sirius på allsvensk nivå vilket vore illa för alla skickliga innebandyspelare Uppsala har på den nivån.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Uppiggande statistik

Efter senaste matchen och torsken mot Alba blev jag lite nyfiken på Hagundas resultat per period under serien. Misstanken var att Hagundas sista perioder har varit katastrofer med tanke på att flertalet matcher har förlorats under den sista perioden.

Resultatet av min undersökning (ganska enkelt med tanke på Maggets statistik) gav fakta som jag inte riktigt räknade med. Det visade sig att vi i sista perioden ligger på 10:e plats med 14 poäng, alltså en poäng mer än vi gör sett till alla tre perioderna. Räknar vi bara första perioden ligger vi 9:a med 16 poäng medan andra perioden är Hagundas bästa med en 7:e plats och 16 poäng. Hur vi då kan ligga sist med 13 poäng överlåter jag till begåvade teoretiker att förklara.

Om vi kollar in lagens resultat på hemmaplan finner jag det mönster som jag misstänkt. Hagunda ligger faktiskt tvåa i tabellen om vi ser till endast första perioden vilket också gäller för andra perioden! Vi är alltså tvåa i serien på hemmaplan om vi bara räknar de två första perioderna på hemmaplan. Däremot ligger vi klart sist med endast två poäng i tredje perioden.

På bortaplan är situationen den omvända. Vi ligger fyra om vi ser till resultaten i de sista perioderna medan vi ligger sist i första perioderna. Om det går att dra några intelligenta slutsatser av statistiken överlåter jag också till mer begåvade innebandyanalytiker.

Glädjande i matchen mot Alba var att vi återigen fick se 95:or spela framträdande roller. Alla tre, Gustav Klang, Mattias Jansson och Marcus Åkerfeldt, gjorde poäng i matchen och spelade bra även i övrigt.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Ok vi har förstått

Man kan länge förtränga den utsatta sistaplatsen utan att inse att man inte är bättre än tabellplaceringen visar. Nu är det klart även teoretiskt att vi åker ur allsvenskan och får ta klivet ner i ettan. Några fantastiska år i näst högsta serien då vi överraskat innebandysverige är över.

Idag fick vi en glimt av det nya hungriga Hagunda när 95:an Marcus Åkerfeldt blev bäste målskytt med två mål. Inom några år kommer vi att se flera av dagens juniorlag i seniorlaget och ger oss en allsvensk plats på nytt. Sportsligt ser framtiden ljus ut för oss men hur klarar vi av att hantera det organisatoriska/ekonomiska för att plats i allsvenskan i framtiden?

Själv såg jag FBC Uppsala förlora mot ett riktigt bra Granlo med 7-2. Det som frapperade mig under matchen är att FBC  tar fram åldersmän i Roland Hacksell och Dennis Solid i förhoppningen att de kan ge laget en ytterligare dimension i serieepilogen. Båda kändes rostiga och tempofattiga efter flera års frånvaro från toppinnebandyn. Annat är inte heller att vänta. Båda spelarna var klasspelare på sin tid men att tro att de bara kan gå in i hetluften och dominera är att nedvärdera innebandyn som sport.

Det finns tyvärr många exempel i dagens innebandy att gårdagens stjärnor tros frälsa lag i kris. Se på Uppsala IBK som har byggt på sitt lag på äldre före detta mycket bra spelare. Det har inte lyckats något vidare nu när de nått division 1 och tempot blir för högt när man möter unga, hungriga spelare. AIK hade tänkt bygga upp ett nytt lag med yngre förmågor men när resultaten uteblir ringer man de gamla rävarna och inbillar sig att de kommer att spela som i fornstora dagar. Loke i H3 är ytterligare ett exempel på ett ålderstiget lag med föga framgång. Kenta Sjögrens storsatsning Hammarby har blivit intet med gamla avdankade stjärnor.

Ta gärna upp innebandyn igen men gör det i lägre serier där tempot passar äldre fötter.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Seger f-n va kul!

Den vinsten var efterlängtad! Att det dessutom slutade hela 8-2 gör inte saken sämre. En närmast komplett insats av laget från första till sista gubbe. Det var skönt att se två jublande glada tränare efter de deppiga förlusterna på senaste tiden

Glädjande var också att se tre kompletta femmor skapa lägen och dessutom förvalta chanserna på bästa sätt. Niko Lehtonen, Nisse Göthberg och Micke Jansson spelade tillsammans för första gången och de rörde om ordentligt med 4-0 som resultat.

Thomas Åhrberg i målet var som vanligt magisk i sitt agerande. Hagunda har fortfarande tillsammans med serieledande Granlo släppt in minst mål i serien och en stor del av den äran kan Åran ta åt sig.

Ytterligare en prestation att glädjas åt är 95:an Markus Åkerfeldt som åter spelade med ett lugn som brukar känneteckna betydligt mer rutinerade spelare.

I nästa match tar vi oss an Järfälla på bortaplan. Det blir kul!

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Finn det positiva

I match efter match har Hagunda (och bloggen) försökt finna positiva infallsvinklar inför fortsättningen. Det blir i och för sig svårare och svårare när förlusterna radar upp sig men tydliga positiva bitar finns där.

Ta t ex 95:an Marcus Åkerfeldt som spelade från start mot Team Thoréngruppen. Mycket bra insats från talangfulle Marcus sida i en match med högre tempo än Marcus normalt spelar i. Det finns ett helt gäng med ytterligare 95:or som trycker på för att ta klivet in i A-truppen. Det om något är positivt!

En spelare som 20-årige Daniel Wadberg tillhör även han de spelare som har funnit sig tillrätta på sin position som jag tycker har varit hans ända sedan barnsben, dvs som center. Fyra mål från Daniels känsliga handleder denna match.

Att tro att vi nu kan hämta in de elva poäng som skiljer oss från nedflyttning känns inte direkt realistiskt framför allt med tanke på att vi har alla lag ovanför oss. Det blir division ett nästa säsong. Kan man hitta något positivt i det? Kanske inte men det kan ge föreningen möjligheten att bygga på ett nytt lag med ambitionen att inom några år åter kliva in i finrummet. En annan fråga är om Hagunda har de organisatoriska och ekonomiska möjligheterna att tampas med de bästa lagen i landet? Kanske om några år men nu är det tufft.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Det lossnade… åt fel håll

Efter att ha släppt in minst mål i allsvenskan släppte Hagunda in hela tolv st mot Balrog. En gissning utan att ha sett matchen är att Hagunda försökte få tillbaka målkänslan och släppte på framåt och att det straffade sig. Inom några minuter ledde Balrog med 6-0 och matchen var i praktiken avgjord.

Nu känner jag tränarduon så pass bra att de aldrig ger upp hoppet att spela i allsvenskan även nästa säsong så länge minsta teoretisk chans finns kvar. 24 poäng återstår att spela om innan vi kan lägga 2011-2012 till handlingarna.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Fortsätt kräftgång

Idéer sökes! Vad gör ett lag som ideligen tappar överlägen i sista perioden?

Skotten vanns av Älvsjö med 12-4 i sista perioden. Hagunda ledde med 3-1 inför slutperioden men tappade allt i sista i vanlig ordning. Det fantastiska är att Hagunda fortfarande har släppt in minst mål i serien trots en sista plats! Har det någonsin hänt förut?

Det återstår trots allt 27 poäng att slåss om innan vi summerar säsongen. Åtta poäng ska hämtas in på närmaste lag ovan strecket. Chansen finns fortfarande men den har minskat betydligt efter lördagens match.

Desto roligare är det att konstatera att återväxten i Hagunda ser ljus ut. 95:orna med några förstärkningar spöade serieledarna Rasbo i H3 på förmiddagen!

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Finsk sisu!

Niko Lehtonen till Hagunda! Härlig nyhet för Hagundasupportrar inför nystarten på söndag. Niko, som är ett ankare i finska juniorlandslaget, kommer att bli ett viktigt tillskott i jakten på nytt allsvenskt kontrakt.

18-årige Nikos spelstil kännetecknas av fantastisk vilja, respektlöshet och en känsla av var målet är beläget. Speltiden i Sirius var stor i början av säsongen men försvann i och med att de bytte tränare i början av vintern. I Hagunda kommer Nikos egenskaper att vara värdefulla!

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar

Läget klarnar

Efter succén i derbyt mot FBC i elfte omgången börjar läget klarna i tabellen. De lag som får jobba för nytt kontrakt är Hagunda, Älvsjö, Duvbo och KAIS Mora. Tipset är att nykomlingen Duvbo och Älvsjö är de lag som får tampas om sistaplatsen medan Hagunda och Mora gör upp om den åtråvärda platsen ovan strecket. Hjärtat säger Hagunda. Förnuftet säger också Hagunda, Vi har den klart bättre defensiven och det brukar fälla avgörandet i långa loppet.

På onsdag är det dags för DM-match mot Storvreta Ungdom. Det blir säkerligen en tät och jämn match mot ett Storvreta som har överraskat i H1. De har även fått förstärkning från A-laget i Viktor Bladh och Niklas Paulsson vilka betyder massor för lagets slagkraft.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar