Ok vi har förstått

Man kan länge förtränga den utsatta sistaplatsen utan att inse att man inte är bättre än tabellplaceringen visar. Nu är det klart även teoretiskt att vi åker ur allsvenskan och får ta klivet ner i ettan. Några fantastiska år i näst högsta serien då vi överraskat innebandysverige är över.

Idag fick vi en glimt av det nya hungriga Hagunda när 95:an Marcus Åkerfeldt blev bäste målskytt med två mål. Inom några år kommer vi att se flera av dagens juniorlag i seniorlaget och ger oss en allsvensk plats på nytt. Sportsligt ser framtiden ljus ut för oss men hur klarar vi av att hantera det organisatoriska/ekonomiska för att plats i allsvenskan i framtiden?

Själv såg jag FBC Uppsala förlora mot ett riktigt bra Granlo med 7-2. Det som frapperade mig under matchen är att FBC  tar fram åldersmän i Roland Hacksell och Dennis Solid i förhoppningen att de kan ge laget en ytterligare dimension i serieepilogen. Båda kändes rostiga och tempofattiga efter flera års frånvaro från toppinnebandyn. Annat är inte heller att vänta. Båda spelarna var klasspelare på sin tid men att tro att de bara kan gå in i hetluften och dominera är att nedvärdera innebandyn som sport.

Det finns tyvärr många exempel i dagens innebandy att gårdagens stjärnor tros frälsa lag i kris. Se på Uppsala IBK som har byggt på sitt lag på äldre före detta mycket bra spelare. Det har inte lyckats något vidare nu när de nått division 1 och tempot blir för högt när man möter unga, hungriga spelare. AIK hade tänkt bygga upp ett nytt lag med yngre förmågor men när resultaten uteblir ringer man de gamla rävarna och inbillar sig att de kommer att spela som i fornstora dagar. Loke i H3 är ytterligare ett exempel på ett ålderstiget lag med föga framgång. Kenta Sjögrens storsatsning Hammarby har blivit intet med gamla avdankade stjärnor.

Ta gärna upp innebandyn igen men gör det i lägre serier där tempot passar äldre fötter.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>