Andra dagen i Schweiz

Tillbaka på hotellrummet, trött som ett ägg, kanske beror på hur gårdagen slutade.

Men ikväll blir det en relativt tidig sänggång här på Hirschen i Langnau.

Dagen har bestått av ostinköp, lite presenter till familjen och såklart innebandy.

Första matchen var mellan Sverige och Tjeckien, vilket slutade 7-6. Det stod 7-1 efter två perioder och det kändes rätt klart, men då höll tjeckerna på att vända. Hade de bytt in Rytych i målet lite tidigare så hade det nog kunnat sluta med seger, han släppte inte in ett mål nämligen. Och han ser otroligt lovande ut. Får se om Toivoniemi stannar i Helsingborg eller går tillbaka till SSV, isåfall kan nog Rytych bli ledigt villebråd.

Vojtech Skalik var även i denna matchen otroligt bra, och jag gissar på att en del SSL klubbar rycker i honom, det borde dom göra iallafall. Dalens Tomasik var också grymt bra.

På svensksidan vet jag inte vad jag ska säga. Kim Nilsson var på spelhumör iallafall, men han verkade vara den enda. För ett större tapp än det i tredje var det länge sen jag såg svenskarna göra.

***************************************************************************

Andra matchen var Schweiz mot Finland. Ett Finland som var mycket piggare än igår och det var en rafflande match. Schweiz hade vassast chanser i de två första perioderna, men tyvärr så missade man för ofta, och samtidigt så utnyttjade finnarna det slarv som Schweiz gjorde gång på gång. Det var dåliga passar, dribblingar på mindre bra platser, bolltapp… Ja sånt man inte bör göra i landslag, och då straffar det sig.

*************************************************************************

Fick även ett snack med det Schweiziska förbundet om arrangemanget, som jag kritiserade igår. Och tydligen så lägger dom allt krut på VM, vilket är förståeligt. Detta är mest en sak som måste göras kändes det som. Det är matcherna som skall spelas och inget annat. Trist för publiken tyvärr.

Men som jag sa igår, vi kommer verkligen göra det bättre i november.

***************************************************************************

Silly season rullar vidare, släpper en rätt stor sak inom kort så stay tuned… :-)

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!

Om Magnus Stenbenke

Tidigare marknadschef i Växjö Vipers och numera arenachef för nya Fortnox Arena.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>