Vi är för dåliga på idoldyrkan

Hemma igen efter en fantastisk resa till Schweiz och EFL i Bern.

Det var mycket ost, choklad och innebandy kan man säga, så jag tänker försöka summera mina intryck av helgen…

******************************************************************************************

Vi är för dåliga på idoldyrkan i Sverige!

Vi bodde i Langsau, nära där Martin Gerber kommer ifrån. Vi träffade Gerber en kväll då han känner Johan Schönbeck och ville ta ett glas vin med oss. Fram tills dess så var Schweizarna trevliga, och även hotellpersonalen, men helt plötsligt blev vi lite semigudar?! Och jag förstod detta när vi såg hotellägarens ”Gerberrum”, ett rum fullt av tröjor, souvenirer, bilder och annat med anknytning till Martin Gerber. Vi fick allt gratis, både mat och dricka den kvällen. Och morgonen efter så kom vi lite för sent till frukosten, men det spelade ingen roll. Där stod tre tallrikar och väntade på oss, samt en vacker buffé uppdukad. Personalen hälsade oss välkomna och passade upp på oss som vi var värsta kungligheterna. Resten av resan fick vi verkligen VIP-treatment på hotellet.

Då slår det mig vilken idoldyrkan dom har i detta landet. Martin Gerber är en nationalhjälte och hans kompisar är fantastiska människor, annars skulle vi såklart inte umgås, eller??!!

Samma visa som om du säger att du är svensk när du är i Skottland. ”AAAA Henrik Larsson!” sjunger varenda skotte som jag har träffat och berättat att jag är Svensk.

Eller om du skulle säga att du är från Zlatans hemtrakter i Milano…

Hur är det då i Sverige? Tja, jag tror inte jag skulle få mycket gratis om jag umgicks med Peter Forsberg, eller bli hyllad för att jag kom från samma by som Glenn Hysén. Vi är helt enkelt för dåliga på att skapa och hylla idoler.

Varför är detta viktigt? Är det så bra att låta folk vara så populära? Dom är väl människor dom också?.. självklart, men vi pratar pengar och vi pratar mediaintresse.  Varför är det så att det säljs 300 000 ”Ronaldo” tröjor, samma vecka som han flyttar till Real Madrid? Och tror du att dom tjänar några pengar på det? Dom tjänade nog in hans transferkostnader bara på att sälja merchandise.

Vi måste få fram profiler, idoler och få ungarna att börja hylla dessa, annars kommer vi aldrig sälja merchandise, få mer publik på matcherna, eller få ett större mediaintresse.

Varför har dom över 50 000 åskådare på samtliga spanska fotbollsmatcher i La liga, trots att den är helt ointressant då två lag ligger 30p före alla andra?? Jo idoldyrkan

Varför ser vi Barcelona, Man U, Messi och Zlatan saker överallt? Och på fasen ta mig allt som finns att trycka på? Jo idoldyrkan.

Sånt behöver vi inom innebandyn också, och speciellt i Sverige, för här är vi på tok för dåliga på det.

*************************************************************************************

Finland var inte så heta

Dom vann ändå två matcher, men fick stordäng av Sverige. Märk dock att de fattas tre riktigt stora namn, Tiitu, Kohonen och Hyvärinen. Sen borde ju faktiskt Öhman vara med i det laget också tycker man.

****************************************************************************************

Ett par intressanta namn jag tror vi får se i SSL framöver.

Tjeckiska målvakten Rytych, sjukt bra och otroligt skicklig i målet. När han var inne släpptes det inte in mycket bakåt. De mål som gjordes var nästan enbart på Soucek, andra målvakten

Tjeckiska right forwarden, Vojtech Skalik. Kvick med klubban och ett ruggigt skott. Dock så spelar han idag i Rychenberg i Schweiz och är redan 26 år, så det kan tala emot att flytta till Sverige, men något år borde han kunna lägga i SSL.

*************************************************************************************

SV Wiler kedjan, första femman i Schweiz var ruskigt heta framåt, får dom bara fason på sitt försvarsspel så kan dom ställa till det för samtliga lag i VM

**************************************************************************************

Det var 25 grader varmt och sol, en stor karneval/mässa/Expo precis bredvid Wankdorfsarenan där EFL spelades, samt efter säsongen. Ändå lyckades dom dra över 1000 pers samtliga dagar. Får vi inte fullsatt i november blir jag besviken….

*************************************************************************************

Sporthalle Wankdorf, inget vinnande namn…..

************************************************************************************

Vi kommer göra att bättre jobb på arrangemanget än vad de gjorde i Schweiz, för de gjorde verkligen inget extra, fast jag har fått en del förklaringar på varför. VM tar nog mycket resurser kan man tänka.

**************************************************************************************

Är det bara vi i Sverige som äter ost med hyvel? För alla länder jag har varit i så äts det i bit, ska med börja göra det.

**************************************************************************************

Anton Karlsson är ett monster, innebandyklubban i hans hand ser ut som en tandpetare och motståndarna faller som käglor när han stormar fram. Känns lite Belgian Blue över honom, och han är grym på plan.

*************************************************************************************

Schweiz är ett vackert land, otroligt rent och friskt. Väldigt pittoreskt måste jag säga. Kändes som om man kom tillbaka till Sverige för 40-50 år sedan ungefär.

**************************************************************************************

Petteri Nykky var Schweiz andraval som förbundskapten, jag satt bredvid första valet, som dock tackade nej pga familjeskäl. Johan Schönbeck är stor i Schweiz, det märks. Men sen är dom också mycket bättre på idoldyrkan än vad vi i Sverige är…..

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!

Om Magnus Stenbenke

Tidigare marknadschef i Växjö Vipers och numera arenachef för nya Fortnox Arena.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>