Serieindelningen och lite silly

Då har serieindelningen för nästa säsong lagts ut och inatt gick tiden för överklagan ut. Jag har inte hört att någon har lämnat in något klagomål dock, vi tänker verkligen inte göra det :-)

Det blev ett av de scenariona som jag trodde. Dvs vi fick fyra från div 1, då båda SSL lagen hamnade i norra allsvenskan.

Det var inte så många andra möjligheter, om man inte ville börja splitta upp stockholmslagen.

Detta innebär att vi får Kalmarsund, IBF Göteborg, Västerås samt Lillån till södra allsvenskan. Vi kunde ju ha fått en sämre indelning, om man ser till vår målsättning, vilket är att vinna och gå upp i SSL.

Jag tyckte förra årets förutsättningar var bra, men dessa är ju om möjligt ännu bättre.

Jag menar inte att vara elak mot våra motståndare och säga att dom är dåliga på något sätt, men jag tar ju hellre denna serien, än en med exempelvis Mullsjö och JIK i, om det varit de lagen som åkt ur.

Fyra nykomlingar från Div 1, av lagen som är kvar så var det Lindås och Visby som utmanade förra säsongen (och vi slog Lindås i två matcher och Visby i en) . Övriga lag hamnade i mitten och så vitt jag vet så har det inte hänt särskilt mycket i lagen under Silly, inga stora rykten heller.

Av de 10 bästa poängplockarna från förra säsongen så är det inte heller många kvar, de flesta har hamnat i andra serier.

Så visst är det bra förutsättningar, dock springer man inte hem en serieseger, men det kunde varit bra mycket sämre förutsättningar för oss.

Ny arena, nästan alla spelare kvar, och ett par riktigt bra namn på väg in. Kan bli en fantastisk säsong 12/13. Jag är dock väl medveten om att jag nog sa samma sak inför förra säsongen :-) , och det gick ju sådär.

Men jag är en positiv människa, så jag tror såklart stensäkert på serieseger :-)

************************************************************************************************

Lite silly från oss.

Kim Kulich stannar i Växjö , trots uppvaktning från flertalet klubbar, även en del från SSL. Detta betyder oerhört mycket för oss. Dels är vi klara med målvaktssidan och dels har vi kvar en otroligt viktig kugge i vårt lagbygge. Kim räddade oss många matcher förra säsongen och fortsätter han storspela så får vi återigen seriens bästa försvar.

Martin Gustafsson är också klar för förlängning. En rutinerad back som har visat goda intentioner framåt. Så nu är backsidan också nästan komplett.

Vi har ett par namn till som vi jobbar på och som är nära att kunna presentera. Jag hoppas att Ni får läsa om dom här på bloggen inom kort så håll ögonen öppna.

******************************************************************************************

Jag tycker Balrog verkar rusta bäst inför nästa säsong om man ser på norra allsvenskan. Dom kan nog bli riktigt giftiga.

*******************************************************************************************

Nu inväntar vi bara spelschema för att få se vilket lag som får äran att spela första seriematchen i Fortnox Arena, mot Växjö Vipers då alltså….

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone-DELA INLÄGGET!
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>